reklama
loumarie
Fanka BB :)
Z jednej strony, jak tak myślę, np wśród moich tylko znajomych (nie męża, bo wiadomo, to nie te samo pokolenie) nikt nie chce mieć dzieci ani teraz ani później. To w sumie serio, jak jakieś poprzednie pokolenia wycyckają się już z zdolności rozmnażania, to moi nie podwyższą demografii 
93kora
Moderator
Nie chcą mieć dzieci to nikt im nie karze wcale. Z drugiej strony dużo par chciałoby mieć dziecko/więcej dzieci a np niepłodność stoi na drodze. Różne są przyczyny i to jest smutne bo walka o 1 dziecko potrafi trwać nawet kilka lat.A jak tak myślę i teraz, to w pracy mam mało osób z dziećmi. Zazwyczaj to ludzie 40+/50+. Większość ekipy 20+/30+ grzeje ławę bezdzietnie. Na najbliższy zespół powiedzmy, 20 osobowy, no to dzieci ma... może 4 pracowników.
A demografia? No cóż jakoś to będzie nie?
loumarie
Wiesz co, nie - wiele osób tam osiągnęło jakiś poziom świadomości apropo jak to będzie ekonomicznie... dochodzą do wniosku, że jak dla jednej osoby w dużym mieście tak średnio to wygląda z kasą i nie ma jakichś turbo luksusów to gdzie tam dzieci jeszcze. Apetyt rośnie w miarę jedzenia, jak to się mówiNie chcą mieć dzieci to nikt im nie karze wcale. Z drugiej strony dużo par chciałoby mieć dziecko/więcej dzieci a np niepłodność stoi na drodze. Różne są przyczyny i to jest smutne bo walka o 1 dziecko potrafi trwać nawet kilka lat.
A demografia? No cóż jakoś to będzie nie?![]()
93kora
Moderator
No coś w tym jest.Wiesz co, nie - wiele osób tam osiągnęło jakiś poziom świadomości apropo jak to będzie ekonomicznie... dochodzą do wniosku, że jak dla jednej osoby w dużym mieście tak średnio to wygląda z kasą i nie ma jakichś turbo luksusów to gdzie tam dzieci jeszcze. Apetyt rośnie w miarę jedzenia, jak to się mówi![]()
Mnie bardziej zastanawia fakt, czy będzie jak na tych filmach dokumentalnych,że ludzie wyginą i zwierzęta zajmą miasta. To są dokumentalne Apokalipsa
loumarie
Niedźwiedzie będą w chałupach nam mieszkać, jak w Czarnobylu jakimśNo coś w tym jest.
Mnie bardziej zastanawia fakt, czy będzie jak na tych filmach dokumentalnych,że ludzie wyginą i zwierzęta zajmą miasta. To są dokumentalne Apokalipsa. Pokazują jak to będzie jak nie będzie ludzi. Panie, wszystko w uj strzelił
![]()
93kora
Moderator
Niedźwiedzie to już do chałupy potrafią wejść i w lodówkę zajrzeć, inteligentne stworzenieNiedźwiedzie będą w chałupach nam mieszkać![]()
Lwica1410
Pozamykają pewnie w małych miastach. W moich rodzinnych stronach został tylko szpital powiatowy, jak by tam zamknęli to niektórych czeka wycieczka ok 100km...
U nas też corusia tatusia. Podobna i z wyglądu i z charakteru. W jakimś filmie było pamiętaj dziecko wszystko co złe masz po mamusi. I to by się zgadzało, śpi kiepsko jak ja, problemu skórne też ma po mnie.
U nas też corusia tatusia. Podobna i z wyglądu i z charakteru. W jakimś filmie było pamiętaj dziecko wszystko co złe masz po mamusi. I to by się zgadzało, śpi kiepsko jak ja, problemu skórne też ma po mnie.
reklama
loumarie
No jak to się sprawdzi, to mam przeje..anePozamykają pewnie w małych miastach. W moich rodzinnych stronach został tylko szpital powiatowy, jak by tam zamknęli to niektórych czeka wycieczka ok 100km...