reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Gingeros świetnie! :-) Bardzo się cieszę :-) To teraz po raz drugi zaczniecie "wspólne życie" ;-)

Dzagud współczuję skowronka :dry: Ja też jestem sową i gdy co jakiś czas Piotruś zarządza pobudkę po 6, to cały dzień jestem chora :sorry2:

szopka Ty wulkanie energii!!! Strach się bać, co będziesz wyczyniała w II trymestrze :-D

anni może dobry fryzjer by coś pomógł? Oj znam ten ból... Okazało się, że nowa fryzura może i fajnie wyglądała prosto od fryzjera (tę wersję widziałyście) jednak po umyciu za cholerę nie da się jej powtórzyć :dry: I efekt jest - delikatnie mówiąc - mało zadowalający :dry: Mam nadzieję, że przed porodem jeszcze wybiorę się do kogoś porządnego :dry:

reklama
Napisałam do Sorgi bo dziś miała mieć powtórkę bety, ale jeszcze mi nie odpisuje. Może na badaniach jest.

Kotek, ja też jakoś nie jestem zwolenniczką staropolskich imion (przynajmniej niektórych, w tym swojego;-)). No i w Niemczech jak zawołasz na dziecko Vanessa to inaczej to zabrzmi niż w Polsce. Dlatego to nie tak że mi się nie podoba, tylko mi w Polsce nie pasuje. U mnie na osiedlu jest babka która dała córce na imię Żaklina (piszę jak się mówi, bo nie mam pojęcia w jakim języku jej imię zapisała). No i szczerze mówiąc jak idzie ulicą i woła tą małą to trochę mnie to śmieszy. Za pierwszym razem myślałam że się po prostu przesłyszałam.:laugh2:

Anni, Esia, chyba nie jest AŻ tak źle? Anni, dawaj zdjęcie.:tak:

Esia, sowa to ja byłam ale prawie 7 lat temu - nie kładłam się przed 12-1 w nocy, nawet jak do roboty wstawałam. Ale przynajmniej miałam w perspektywie że w weekend odeśpię się za cały tydzień. Teraz niestety od czasów Weroniki o godz. 22 to jestem niepatomna. A o wyspaniu się w weekend to mogę pomarzyć. Wprawdzie ostatnio mój Mąż się lituje i jak dziewczyny wstaną to się nimi zajmuje, a ja mogę jeszcze zmrużyć oczy. Ale co z tego jak jesteśmy w jednym pokoju, one latają, krzyczą, rozwalają zabawki, a ich ulubiona zabawa to skakanie po leżącej mamuni.:baffled: I takie to odsypianie... No ale nic, jeszcze ze 4 lata i MOOOOŻE się wyśpię.:laugh2:

Dzagud - co do imion takich w Polsce - to sie zgodze. W Polsce fajnie brzmia Polskie imiona - co nie znaczy, ze inne nie sa ladne.

Ja akurat nie dawalam Suri typowego polskiego imienia - bo wiedzialam, ze w Polsce mieszkac na stale juz nie bede. Tu znow dziwnie brzmi - Grzegorz na przyklad. Grzesiek ma dosyc -nazywa siebie Greg (bardzo przy tym ubolewa :-Dhehehe) Ale Grzegorz poprostu nikt nie wypowie. :sorry2:

Esia - wlasnie to jest to -znalesc dobrego fryzjera...To nie az takie latwe zadanie.

a nad zdjeciem sie zastanowie:laugh2: Nie wiem czy chce byscie mialy przeze mnie nocne horrory.

Kotek - Co do zasypiania - to wierz mi, u nas jest bardzo zle. Suri za Chiny nie chce spac. Nie bylo by to takie zle, gdyby nie fakt, ze jak jest juz w stanie przepalenia zaroweczek w mozgu i ledwo widzi - nei moge jej normalnie "dobic" zabawa itp. A prowod jest taki - ze ona poprostu wali glowa we wszystko, upada - no widok straszny - jest tak zmeczona. Nie wiem co mam z tym fantem zrobic:no: W lozeczku mi wyje nawet i czasem przez 2 godziny - ale wiem ze jest bezpieczna i guza sobie nie uwali. Zaczynam sie powaznie martwic. Czy to jest taki wiek - i poprostu nei chce spac - czy cos jej dolega:szok: Juz sama nie wiem...:-(

Niestety nie mam dobrych informacji od Sorgi. Beta nie wzrosła, dostała @, teraz czeka na rozmowę z lekarzem.:-(

Przed chwilą rozmawiałam z Sorgą. Zatrzymują ją jeszcze na 2 dni w szpitalu, bo zaczynają wracać do wersji ciąży pozamacicznej (bo beta wprawdzie nie wzrosła ale i nie spadła) i muszą sprawdzić czy coś się będzie działo czy nie. Wtedy będzie decyzja czy będzie operacja czy nie. Cholera.

Ostatnia edycja:
Biedna Sorga :-( :-(

Rozglądamy się za mieszkaniem do wynajmu, ale ceny :szok: odstraszają masakrycznie :szok: jak nic w rozsądnej cenie nie znajdziemy, to raczej zaciągniemy kredyt na jakieś mieszkanko z rynku wtórnego ;-) nie wyobrażam sobie mieszkać z rodzicami :no: za bardzo czuję się obco :confused: no i nie lubię jak mam jakąś gospodynię nad sobą :dry: przeglądałam rynek wtórny i nawet nie jest tak źle ;-) widziałam fajne mieszkanko, blisko żłobka i pracy Maćka (i stadionu żużlowego :-D), trzy małe pokoje, po kapitalnym remoncie, odświeżone i od razu do zamieszkania ;-) i cena nie załamała mnie aż tak bardzo ;-) nic, najpierw trza Maćka tutaj sprowadzić, później będziemy myśleć ;-)

co do imion, to ja polskie lubię ;-) Hanka bardzo mi się podoba :zawstydzona/y::tak: i podobnie jak Dzagud nie pasują mi obce imiona na naszym polskim podwórku ;-)

KOTEK trzymam kciuki za Laurę :tak: i nowe mieszkanie :tak:

Ostatnia edycja:
My po dlugiej przerwie witamy sie i slemy buziaki wszystkim cioteczkom:)

Sorga - tulimy Cie obie.

Ostatnia edycja:
Dzagud ja żyję nadzieją, że moje dzieci będą sowami :zawstydzona/y: Bo skowronki to pozaduszam :-D;-)

A nietypowe "zachodnie" imiona dla dzieci mieszkających w pl to naprawdę kiepski pomysł... Zazwyczaj taka Żaklina albo inna Sabrina ma swojskie nazwisko typu "Pietruszka" no i w szkole już życia nie będzie miała :dry:

fantazja wszelki duch!!! Co u Was? Skąd do nas piszesz? Wyjechaliście? No i co u Misi? Jaka ona śliczna... :-)

------------------------
Sorga strasznie mi przykro... :-:)-:)-( Może to się jeszcze jakoś wyjaśni...? :sorry2:

Sorga:-(.
Co do tych imion zagranicznych w Polsce zgadzam sie z wami, a już w ogóle jak ktos ma na nazwisko Kowalski czy Nowak. Ale wiecie zauważyłam ze najwięcej tych "zachodnich" imion dają dzieciom na wsiach. U mojej rodziny co druga dziewczynka we wsi to Nikola, a kuzynka która rodzi we wrześniu da synkowi na imię Justin:sorry2:. Swoją drogą nie wiem czy wrócimy do Polski czy nie, ale wychodze z założenia że daję dziecku imię takie że jeżeli chciało będzie kiedyś mieszkać za granicą innie nie będą mieli problemów z jego wymawianniem :tak:.
Anni Esia mi sie wydaje że własnie krótkie fryzury jest ciężko potem "odtworzyć", ja z dłużymi nigdy nie miałam problemu. Niemniej współczuję wiem jakie to może być wkurzające;-).
Gingeros to powodzenia obyście szybciutko znaleźli przytulne gniazdko:tak:.
Fantazja witaj, Misia śliczniutka jak zawsze i te jej cudowne oczy:-).
Laura ma dziś dzień na przytulanie, ciągle wdrapuje mi się na kolana przytula i daje buziaki, kochana moja:-). Ale pospałyśmy do wieczora się nie rozbudzę, Laura spała 3 godzinki ja 2:happy:.

reklama
Do góry