reklama
melduje sie po usg:-)
maly ulozony głowką (dodam ze owłosioną
) na dol
termin zmienil mi sie na 23. 11 ale to dlatego ze maly ma 2,5 kilo
i niemam zbytnio przywiazywac uwagi do tej daty i to chyba tyle;-) tak swoja droga zastanawiam sie ile on bedzie wazyl za miesiac
maly ulozony głowką (dodam ze owłosioną
) na doltermin zmienil mi sie na 23. 11 ale to dlatego ze maly ma 2,5 kilo

i niemam zbytnio przywiazywac uwagi do tej daty i to chyba tyle;-) tak swoja droga zastanawiam sie ile on bedzie wazyl za miesiac
Cyprysiowa
MamciaCypiska i Ksawerka
hehe dagulla te grudnaiki wszytskie takie duzie
mi sie zmienil na 28.11
mi sie zmienil na 28.11...dziewczyny powiedzcie mi proszę czy ciśnienie 140 na 90 jest za duże?Mam dzisiaj takie przez cały dzień i nie wiem co mam robić...Przeczekać czy zgłosić się z tym do szpitala??
Takie ciśnienie jest jeszcze w normie, ale gdyby zaczęło Ci skakac wyżej na 150 lub 160 to musisz to powiedzieć ginowi. Ja tak miałam w pierwszej ciąży i broniłam sie przed szpitalem jak tylko mogłam, ale gin mi dał skierowanie i powiedział że mam robic jak uważam ale to niebezpieczne bo w każdej chwili może mi skoczyc ciśnienie np w czasie burzy i może mi sie odkleić łożysko i po dzidzi. Po takich opowieściach niestety wylądowałam w szpitalu na 1,5 miesiąca i co mi ciśnienie skakało zaraz wieźli mnie na porodówkę (byłam tam 5 razy i raz ba OIOM -ie). Raz mi nie mogli zbic i kazali się przygotoać do cc, ale na szczęscie kroplówką się udało zbic.
Ewelw Ty z tymi obrzękami tez uważaj bo to jeden z objawów zatrucia ciążowego. A jakie masz ciśnienie, kontrolujesz sobie?
Yoka będziesz w dobrych rękach więc na pewno wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki żeby jednak było na tyle ok żeby Cie puścili do domku
Ostatnia edycja:
Cyprysiowa
MamciaCypiska i Ksawerka
YOKA a wiesz ile beda Cie trzymac? Pisz smsy zebysmy sie nie zamartwialy i trzymaj sie kochana.
dagulla co do owlosionej glowki to moj tez ma troszke wlosków, zdziwilam sie bardzo ze lekarz to zobaczyl!!!!!!!!!!
A i jescze sie usmialam bo lekarz mowi ze maly ma troszke wloskow, ja na to "blond?" a ona takim powaznym tonem "nie, rudy jest"
Adrian sie patrzy, zdziwiony i po chwili zczail ze robimy sobie jaja
A jescze wchodzac do lekarza, nie bylo u niego pacjentek i on otworzyl drzwi i mowi ze mam wejsc a ja na to ze musze do wc (przed wyjsciem bylam 2 razy) w koncu wchodze do gabinetu i mowie: " przed wyjsciem 2 razy, u pana raz" a on stanal i mowi "Mówimy rzecz jasna o stosunkach?"
dagulla co do owlosionej glowki to moj tez ma troszke wlosków, zdziwilam sie bardzo ze lekarz to zobaczyl!!!!!!!!!!
A i jescze sie usmialam bo lekarz mowi ze maly ma troszke wloskow, ja na to "blond?" a ona takim powaznym tonem "nie, rudy jest"
Adrian sie patrzy, zdziwiony i po chwili zczail ze robimy sobie jaja
A jescze wchodzac do lekarza, nie bylo u niego pacjentek i on otworzyl drzwi i mowi ze mam wejsc a ja na to ze musze do wc (przed wyjsciem bylam 2 razy) w koncu wchodze do gabinetu i mowie: " przed wyjsciem 2 razy, u pana raz" a on stanal i mowi "Mówimy rzecz jasna o stosunkach?"

M
marzycielka
Gość
A i jescze sie usmialam bo lekarz mowi ze maly ma troszke wloskow, ja na to "blond?" a ona takim powaznym tonem "nie, rudy jest"Adrian sie patrzy, zdziwiony i po chwili zczail ze robimy sobie jaja
A jescze wchodzac do lekarza, nie bylo u niego pacjentek i on otworzyl drzwi i mowi ze mam wejsc a ja na to ze musze do wc (przed wyjsciem bylam 2 razy) w koncu wchodze do gabinetu i mowie: " przed wyjsciem 2 razy, u pana raz" a on stanal i mowi "Mówimy rzecz jasna o stosunkach?"![]()

dobrejak tak porownalam wagi waszych skarbkow to moj chyba najwiekszy
o losie jak ja go urodze
no ale coz cala ciaze cud miód i orzeszki
to odbije sie na porodzie
ja do mamy mowie ze maly ma wloski a ona a jaki kolor
jutro musze isc zrobic badanie krwi juz sie wybieram od wtorku i tak jakos sie jeszcze niewybralam
o losie jak ja go urodze
no ale coz cala ciaze cud miód i orzeszki
to odbije sie na porodzie
ja do mamy mowie ze maly ma wloski a ona a jaki kolor

jutro musze isc zrobic badanie krwi juz sie wybieram od wtorku i tak jakos sie jeszcze niewybralam

Pyta, kochana! Masz rację - trzeba złożyć ten wniosek!!!! Mama moja dzwoniła rano do zusu i powiedziała mi że trzeba!! Qurcze - tylko nie wiem czy to nie będzie zbyt późno planuję iść w pon. z mężem - bo ma wolne....(samochód u mechanika..) A któraś mówiła, że to 60 dni przed trzeba........:-(U nas praktykuje się tak, że w szkole rodzenia wpisują od razu do karty ciązy "poród rodzinny" i zaraz przy przyjęciu sprawa jest jasna. W ogóle w moim szpitalu trzeba mieć skończoną szkołę rodzenia (przy pierwszym porodzie), żeby mąż mógł być obecny.
Ewelw - nie ma znaczenia, od jakiego lekarza masz zwolnienie. Jeżeli istnieje prawdopodobieństwo, że przekroczysz 182 dni to po prostu złóż ten wniosek. To nic nie kosztuje, a po co potem masz się denerwować, że ci nie wypłacają twojej kasy.
reklama