reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Grudniowe mamusie 2008

Marzycielko ten suwaczek zawsze tak pokazuje.Naprawdę są 34 tygodnie i 6 dni,a on pokazuje,że jest to szósty dzień 35 tygodnia i jakoś mu wychodzi 35 t.i 6 d.;-)

reklama
melduje sie po usg:-)
maly ulozony głowką (dodam ze owłosioną :-D ) na dol
termin zmienil mi sie na 23. 11 ale to dlatego ze maly ma 2,5 kilo:szok::szok: i niemam zbytnio przywiazywac uwagi do tej daty i to chyba tyle;-) tak swoja droga zastanawiam sie ile on bedzie wazyl za miesiac:sorry2:

...dziewczyny powiedzcie mi proszę czy ciśnienie 140 na 90 jest za duże?Mam dzisiaj takie przez cały dzień i nie wiem co mam robić...Przeczekać czy zgłosić się z tym do szpitala??

Takie ciśnienie jest jeszcze w normie, ale gdyby zaczęło Ci skakac wyżej na 150 lub 160 to musisz to powiedzieć ginowi. Ja tak miałam w pierwszej ciąży i broniłam sie przed szpitalem jak tylko mogłam, ale gin mi dał skierowanie i powiedział że mam robic jak uważam ale to niebezpieczne bo w każdej chwili może mi skoczyc ciśnienie np w czasie burzy i może mi sie odkleić łożysko i po dzidzi. Po takich opowieściach niestety wylądowałam w szpitalu na 1,5 miesiąca i co mi ciśnienie skakało zaraz wieźli mnie na porodówkę (byłam tam 5 razy i raz ba OIOM -ie). Raz mi nie mogli zbic i kazali się przygotoać do cc, ale na szczęscie kroplówką się udało zbic.

Ewelw Ty z tymi obrzękami tez uważaj bo to jeden z objawów zatrucia ciążowego. A jakie masz ciśnienie, kontrolujesz sobie?

Yoka będziesz w dobrych rękach więc na pewno wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki żeby jednak było na tyle ok żeby Cie puścili do domku

Ostatnia edycja:
YOKA a wiesz ile beda Cie trzymac? Pisz smsy zebysmy sie nie zamartwialy i trzymaj sie kochana.

dagulla co do owlosionej glowki to moj tez ma troszke wlosków, zdziwilam sie bardzo ze lekarz to zobaczyl!!!!!!!!!!
A i jescze sie usmialam bo lekarz mowi ze maly ma troszke wloskow, ja na to "blond?" a ona takim powaznym tonem "nie, rudy jest" :-D Adrian sie patrzy, zdziwiony i po chwili zczail ze robimy sobie jaja:-D
A jescze wchodzac do lekarza, nie bylo u niego pacjentek i on otworzyl drzwi i mowi ze mam wejsc a ja na to ze musze do wc (przed wyjsciem bylam 2 razy) w koncu wchodze do gabinetu i mowie: " przed wyjsciem 2 razy, u pana raz" a on stanal i mowi "Mówimy rzecz jasna o stosunkach?" :-D

dagulla co do owlosionej glowki to moj tez ma troszke wlosków, zdziwilam sie bardzo ze lekarz to zobaczyl!!!!!!!!!!
A i jescze sie usmialam bo lekarz mowi ze maly ma troszke wloskow, ja na to "blond?" a ona takim powaznym tonem "nie, rudy jest" :-D Adrian sie patrzy, zdziwiony i po chwili zczail ze robimy sobie jaja:-D
A jescze wchodzac do lekarza, nie bylo u niego pacjentek i on otworzyl drzwi i mowi ze mam wejsc a ja na to ze musze do wc (przed wyjsciem bylam 2 razy) w koncu wchodze do gabinetu i mowie: " przed wyjsciem 2 razy, u pana raz" a on stanal i mowi "Mówimy rzecz jasna o stosunkach?" :-D

:-D:-D:-D:-D dobre

jak tak porownalam wagi waszych skarbkow to moj chyba najwiekszy:-D o losie jak ja go urodze :-D no ale coz cala ciaze cud miód i orzeszki:-D to odbije sie na porodzie:zawstydzona/y:
ja do mamy mowie ze maly ma wloski a ona a jaki kolor:-D
jutro musze isc zrobic badanie krwi juz sie wybieram od wtorku i tak jakos sie jeszcze niewybralam:sorry2:

U nas praktykuje się tak, że w szkole rodzenia wpisują od razu do karty ciązy "poród rodzinny" i zaraz przy przyjęciu sprawa jest jasna. W ogóle w moim szpitalu trzeba mieć skończoną szkołę rodzenia (przy pierwszym porodzie), żeby mąż mógł być obecny.

Ewelw - nie ma znaczenia, od jakiego lekarza masz zwolnienie. Jeżeli istnieje prawdopodobieństwo, że przekroczysz 182 dni to po prostu złóż ten wniosek. To nic nie kosztuje, a po co potem masz się denerwować, że ci nie wypłacają twojej kasy.
Pyta, kochana! Masz rację - trzeba złożyć ten wniosek!!!! Mama moja dzwoniła rano do zusu i powiedziała mi że trzeba!! Qurcze - tylko nie wiem czy to nie będzie zbyt późno planuję iść w pon. z mężem - bo ma wolne....(samochód u mechanika..) A któraś mówiła, że to 60 dni przed trzeba........:-(

reklama
Ewelw - spokojnie, no niby 60 dni trzeba, ale mnie pani w ZUS-ie uspokajała, że nawet jak złożysz troszkę później to swoje i tak dostaniesz ;)

Do góry