reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Magdziunia my jak jestesmy w Polsce to tez rossman albo hipermarket tak to w aptece ;-) Dorotko popatrz w jakims hipermarkecie tam zawsze taniej:tak::-) A na ile starcza ci taka puszka????:sorry:Mozesz sobie zamowic tą puszke co jest na allegro:tak: a nie mozesz kupic np Nan Ar albo bebiko są takie??bo ja sie za bardzo jeszcze nie zorientowalam????:sorry: one są tansze od Bebilonu:tak:

reklama
Dziewczyny ale zauważcie że na tej aukcji jest tylko do kupienia jedna puszka. I to sprzedaje ją ktoś prywatny a nie żadna apteka. Poprostu ktos kupił i mu nie podpasowała albo cos w tym stylu. Więcej puszek od tej osoby nie kupisz. Tak ze nie da sie zabardzo oszczędzić. A z tego co patrzyłam to nikt inny nie wystawia tego mleka na allegro. Poza tym ja bym sie troszke bała z takiego nie sprawdzonego źródła kupić takiej rzeczy ja mleko dla dziecka.
Dorotko a może poproś recepte od lekarza, może wtedy będzie taniej. Z tego co pamiętam to dziewczyny wcześniej pisały że tak można więc może warto spróbowac.
i ja mam takie samo zdanie :tak: jestem zwolenniczką zakupów przez allegro ale.......!!!!!! żywności nigdy nie kupuję:no: tym bardziej puszek czy słoiczków dla dziecka!!!! Nigdy nie wiemy z jakiego źródła to pochodzi i dlaczego jest 3 razy tańsze.Myślicie że ktoś by jeszcze dopłacał do tego interesu?! może i jest wszystko ok ale..... ja i tak bym nie ryzykowała:eek:
Co do Almy to.... nie polecam Alma jest mega droga!!!!:baffled:

a u nas znowu znalazłam ciemieniuszkę,trochę ale zawsze to powrót:eek:chyba dam sobie spokój z oliwką tylko cos w aptece kupię...
moli a jakiego mydła używasz???? moja Amelka dostała tylko raz ciemieniuszki i to tylko dlatego że wprowadziłam nowe mydełko z szamponem:baffled: udało mi się wyczesać wszystko i powróciłam do mydełka Nivea i już nigdy ciemieniuszka nie wróciła!!! co do oliwki to troszkę długo używasz :eek: lepiej jest stosować mleczka bądź kremy. Polecam Panaten :happy:

moli ja karmie cycem ściągam mleko i robie kaszke na moim po kąpieli dostaje taka kaszke i rzadko potem cycem dopija, jak ściągne za malo to daje Bebilon. A dziś sciągnełam 150 z jednego i to nie do końca bo ja mam małą butelke awentu do laktatora

Pati widać u Ciebie jest laktacja na dużym poziomie.
Mam pytanie czy pijesz jeszcze herbatki laktacyjne jako wspomaganie czy tylko wodę, herbatki zwykłe oraz soczki?

moli a jakiego mydła używasz???? moja Amelka dostała tylko raz ciemieniuszki i to tylko dlatego że wprowadziłam nowe mydełko z szamponem:baffled: udało mi się wyczesać wszystko i powróciłam do mydełka Nivea i już nigdy ciemieniuszka nie wróciła!!! co do oliwki to troszkę długo używasz :eek: lepiej jest stosować mleczka bądź kremy. Polecam Panaten :happy:

ostatnio kupiłam NIVEA szampon i mydełko w jednym i zaczęłam myć główkę szamponem NIVEA...a po oliwce Miki ma super skórkę,a u nas jest beznadziejna woda,więc pediatra powiedziała,żeby oliwką narazie,a czasem maścią go smaruję z apteki jak widzę jakieś krostki...on chyba będzie miał jak mamuśka alergię skórną,coś czuję:-(

moli ja karmie cycem ściągam mleko i robie kaszke na moim po kąpieli dostaje taka kaszke i rzadko potem cycem dopija, jak ściągne za malo to daje Bebilon. A dziś sciągnełam 150 z jednego i to nie do końca bo ja mam małą butelke awentu do laktatora

ja od poniedziałku chyba zacznę tak robić,dziś szukałam zwykłej ryżowej i wszędzie tylko te smakowe,a ja nie chcę ich jeszcze dawać:baffled:to masz cycolka kurka,ja ściągam tak 120-130ml,zależy z którego i jak długa przerwa między karmieniem...a dajesz wtedy te 150ml czy więcej?Miki jeszcze nie butelkowy,więc nie wiem ile powinnam mu dać przy pierwszym podejściu?

reklama
150 !!!!!! z jednego!!!! :szok: ja 100 z ledwością ściągam z dwóch i zamrażam żeby Amelcia miała na dłużej ;-)

Do góry