reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
ok zaczynamy po parę miesięcy

Karmienie sztuczne

5 miesiąc:
liczba posiłków: 5 x 180 ml
* 4 x mleko początkowe
* 1 x zupa - przecier jarzynowy
* sok ( najlepiej przecierowy) lub skrobane jabłko ( 50 - 100 g)

6 miesiąc:
*4 x mleko początkowe
* 1 x zupa przecier-jarzynowy z dodatkiem kleiku glutenowego ( 2-3 g kleiku na 100 ml)+ 10 g gotowanego mięsa( bez wywaru) (lub ryby 1-2 x w tygodniu)
*przecier owocowy lub sok (najlepiej przecierowy) - nie więcej niż 150g

7 miesiąc:
liczba posiłków: 5 x
* 1 x 180 ml - mleko następne z dodatkiem kaszki zbożowej glutenowej ( 2-3 g na 100 ml)
* 2 x 180 ml- mleko następne z dodatkiem bezglutenowego kleiku (2-3 g na 100 ml)
*1 x 150 g- kaszka na mleku nastepnym lub deser mleczno-owocowy
*1 x 200 ml - zupa-przecier jaryznowy z gotowanym mięsem (konsystencja jarzyn i mięsa powinna stymulować żucie pokarmu) (10 g)(lub rybą 1-2 razy w tyg.)
*przecier owowcowy lub sok - nie więcje niż 150 g
*1/2 żółtka do potraw co drugi dzień.

agawar Gratulacje!!

ok zaczynamy po parę miesięcy

Karmienie sztuczne

5 miesiąc:
* 4 x mleko początkowe
* 1 x zupa - przecier jarzynowy
* sok ( najlepiej przecierowy) lub skrobane jabłko ( 50 - 100 g)

6 miesiąc:
*4 x mleko początkowe
* 1 x zupa przecier-jarzynowy z dodatkiem kleiku glutenowego ( 2-3 g kleiku na 100 ml)+ 10 g gotowanego mięsa( bez wywaru) (lub ryby 1-2 x w tygodniu)
*przecier owocowy lub sok (najlepiej przecierowy) - nie więcej niż 150g

7 miesiąc:
liczba posiłków: 5 x
* 1 x 180 ml - mleko następne z dodatkiem kaszki zbożowej glutenowej ( 2-3 g na 100 ml)
* 2 x 180 ml- mleko następne z dodatkiem bezglutenowego kleiku (2-3 g na 100 ml)
*1 x 150 g- kaszka na mleku nastepnym lub deser mleczno-owocowy
*1 x 200 ml - zupa-przecier jaryznowy z gotowanym mięsem (konsystencja jarzyn i mięsa powinna stymulować żucie pokarmu) (10 g)(lub rybą 1-2 razy w tyg.)
*przecier owowcowy lub sok - nie więcje niż 150 g
*1/2 żółtka do potraw co drugi dzień.

agawar Gratulacje!!

hmmmmm wiecie co zastanawia mnie jedna rzecz mianowicie jest napisane wszedzie ze dziecko powinno zjadac dziennie ok 180 ml zupki jarzynowej ale w sloiczki jest przeciez ok 100ml zupki:eek::eek::eek: to co ma zjadac 2 sloiczki???:baffled::baffled::baffled:

a mam jeszcze ogromną prośbę do was dziewczyny, bo ja tu w polskim sklepie mam kiepski wybór sloiczków, próbowaliśmy jarzynowej z bobovity, i smakowala doslownie jak pasztet:-Dale skoro wy juz próbowałyście mogłybyście poddać mi kilka pysznych pomyśłow i z jakiej firmy po 4 m-cu, bo moja mama ma jeszcze jutrzejszy dzień na zakupy, w piątek rano juz leci, jeśli coś macie godnego polecenia to bym ją poprosiła, żeby kupiła kilka. Będę wam bardzo wdzięczna

Beciaczek my na razie jemy tylko jarzynowa i ta z Bobovity bardzo nam smakuje, z gerbera też dobra-bardzo slodka tyle ze z mlekiem, a z Hippa da się przezyć:-D:-D:-D:-Da jakie jeszcze sloiczki chcialabys zebysmy polecily, deserki, warzywka, itp.???

reklama
Do góry