reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

terminy i wyniki badań/USG

Dziewczyny
zrobiłam dziś morfologię i badanie moczu przed czwartkową wizytą u gina i chyba nie jest dobrze , chemoglobina 10,8 stężenie i zawartość chemoglobiny w krwince czerwonej też grubo ponizej normy. Ale bardziej niepokoi mnie białko w moczu 0,35 , leukocyty 10-14, i liczne bakterie a pH 8,0 pewnie to jakaś infekcja choć nic mnie nie boli, nie swędzi ???
Nie wiem jak wytrzymam do czwartku, chyba jutro zadzwonię do lekarza

reklama
Miran - trzymam mocno kciuki, a jak przyjedzie mąz to niech Ci pomoze poszukac jakiegos szpitala w ktorym w razie czego mogliby uratowac Twojego maluszka. Oby jednak malutka zostala w brzuszku jak najdluzej.
Sylaba - ja bym zadzwoniła, to chyba moja taka reakcja po tym co napisala Miran ale jestesmy juz na takim etapie ciazy i tak nie duzo nam brakuje do tego aby nasze maluszki szczesliwie i bezpiecznie moglyby sie urodzic, to lepiej dmuchac na zimne. Jesli to rzeczywiscie infekcja to lepiej jej nie lekcewarzyc a jesli nic groznego to chociaz bedziesz spokojna:tak:

Dziękuję Ci bardzo za pocieszenie.
Limfocyty i Neutrofile mam podane w %.

Mam od około 3 miesięcy straszne problemy z zapaleniem, nie wiem czy to zapalenie pochwy czy moczu.
Gin twierdzi, że nie mam niewiadomo jakich dużych upławów, cytologia przed ciążą wyszła okey, więc to typowe zapalenie jak u ciężarnych.
Biorę od tych 3 miesięcy Lactovaginal i Pimafucin i pomaga , ale tylko na chwilę.
Mam już tego dosyć, bo mam ochotę się tam rozdrapać szczotką do butelek jak mnie czasem swędzi do granic wytrzymałości....

Z tych, które wymieniłas jako ważne podaję wyniki:

leukocyty: 8,6 norma: 3,8 - 10,0
erytrocyty : 3,8 norma: 3,7 - 5,1
hemoglobina: 11,5 norma: 12,0 - 16,0 (poniżej normy)-anemia
hematokryt: : 34,0 norma: 37,0 - 47,0 (poniżej normy)-anemia
MCV: 89,7 norma: 80,0 - 99,0

Jeżeli chodzi o infekcję w pochwie wielu lekarzy daje "jakiś lek" i mają wszystko w nosie. Tak samo z zapaleniem pęcherza. Moja siostra cioteczna w ciąży miała bardzo długo zapalenie pęcherza. Lekarz leczył ją furaginem-oczywiście jej nic nie pomagał. Urodziła chyba w 7 msc. Jeżeli ma się jakąś infekcję pochwy lub pęcherza radzę zrobić posiew, aby zobaczyć z jakimi bakteriami ma się do czynienia i lekarz powinien zastosować KONKRETNY LEK NA KONKRETNĄ BAKTERIĘ!

Dziewczynki, apropo jeszcze naszych siuśków i pęcherza. Wyczytałam w książkach, na necie i lekarz także potwierdził, że bardzo dobry jest sok z żurawiny na zakwaszanie moczu i żeby nie było bakteri w moczu. Można stosować także profilaktycznie. Jak ostatnio nie mogłam znaleźć soku w sklepie, pewnie szybciej kupi się w aptece-kupiłam dżem żurawinowy i rozwadniałam z wodą i także piłam.

Uleńko właśnie dzis bylam zrobic posiew moczu.
Jak będę za miesiąc u gina to każę sobie zrobić wymaz pochwy.
I kupuję sobie suszoną żórawinkę i wcinam codziennie :-)

Dzielna dziewczynka. To forum jest POTRZEBNE!!!
Tak na marginesie, co za lekarz, za którego trzeba myśleć??? Ale nie martw się ja od swojego też staram się być mądrzejsza i krok do przodu. Chodzę do niego prywatnie i proszę go o jak najwięcej skierowań na badania, bo mam pakiet w LUX-MED on mi daje, a ja i tak przychodzę do niego z dodatkowymi hehehe a to tarczyca, a to przeciwciała (mamy z mężem ja A RH- a on A RH+), a to toksoplazmoza ponownie, cytomagelia to samo i tak w kółko. Lekarz lekarzem ale mądrym samemu też trzeba być :tak:

hej dziewczyny!ja dzi bylam na tej obrzydliwej glukozie..ale to swinstwo ble:-(mialam robione badanie z 50g i takie mam wyniki:
-na czczo 82mg/dl
-po godz 125mg/dl
-po 2godz 104mg/dl

i nie wiem czy to dobry wynik czy mam sie juz martwic??dziewczyny pomozcie i powiedzcie to to znaczuy!!

reklama
ja odebrałam właśnie wynk moczu i poza mała infekcją mam za dużo ciał ketonowych tzn 15mmol/coś tam. Czy któraś z Was miała podobnie? Mam się martwić? Dzwoniłam do ginki i kazała jutro zrobić glukoze na czczo...

Do góry