reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczniówki kulinarnie!

reklama
Nie będe oryginalna, bo też wcinan owoce tonami :-D:-D:-D do tego sery pod każdą postacią białe, żółte, topione i ogromne ilości pomidorów i fasolki szpagagowej.:-D:-D:-D Wędliny i mięso to w gardle mi stają, wogule mi nie smakują .3 dni temu kupiłam 20 dag szyneczki i dzisiaj zjadł ją mój piesek.:-D:-D:-D a ryby, czasami jadam.Też nie za często.
 
No no, to mamy specjalistkę od pizzy!!

Heh, taka specjalistka to nie jestem, bo jeszcze sama nigdy w zyciu nie zrobilam ciasta na pizze, ale sie przymierzam, tylko musze jeszcze dojrzec:laugh2: a nie jest latwo dobre ciasto, poniewaz to jakie wyjdzie zalezy rowniez od pogody:rofl2:

A co do pizz kupnych mrozonych to to profanacja prawdziwej pizzy :baffled:
 
Z kapustą i grzybami - robiłam. Albo pieczarki i żółty ser. A teraz nie chce mi się robić farszu, więc poszłam na łatwizne. Bigos to przecież też kapusta i troszkę grzybów , no i troszkę mięska. Więc spróbuje, co z tego wyjdzie. :-D:rofl2::-D Dobrze, że przypomniałyście mi o barszczyku
 
Ostatnia edycja:
Heh, taka specjalistka to nie jestem, bo jeszcze sama nigdy w zyciu nie zrobilam ciasta na pizze, ale sie przymierzam, tylko musze jeszcze dojrzec:laugh2: a nie jest latwo dobre ciasto, poniewaz to jakie wyjdzie zalezy rowniez od pogody:rofl2:

A co do pizz kupnych mrozonych to to profanacja prawdziwej pizzy :baffled:
Ja robię zawsze z podstawowych składników i zawsze mi wychodzi smaczne, ważne jest to, aby miało czas wyrosnąć.
 
Ja robię zawsze z podstawowych składników i zawsze mi wychodzi smaczne, ważne jest to, aby miało czas wyrosnąć.

Podstawowe skladniki to maka, drozdze i woda i np. w zaleznosci od temperatury, tego czy jest wilgotno czy goraco, zalezy czy dodawac wode letnia, czy zimna. Ale to juz jest wiedza dla dobrego pizzaiolo, bo to on w pizzerii ma wyrobic pycha ciasto, ktore wyrosnie tylko na zewnatrz i bedzie puste w srodku, a w srodku bedzie cienutkie jak kartka papieru. Mniam, az mi sie pizzy zachialo jak sobie taka wyobrazilam :rofl2:
Wyrost pizzy jest bardzo wazny. Wiadomo, ze w domu pizza bedzie miala inny smak, tym bardziej, ze nie mamy piecow kaflowych:rofl2: i nie rozgrzewamy ich do odpowiedniej temperatury kilka godzin przed wlozeniem pizzy:-)
 
Pizza własnej roboty, ooo tak:-)znaczy pizza mojego meza... On u nas jest specjalistą, w zadnej pizzerii nie jadłam tak pysznego ciasta - a sama go uczylam:-puczen pobił mistrza nie ma co:-D
moja ulubiona to hawajska, z szynka i ananasem, bo po pieczarkach mi ostatnio jelita wysiadaja:zawstydzona/y:
 
A ja czekam na bigos:-D i bede kombinowac po południu...
a teraz musiałam małej cos dac i lenia mam takiego, ze gotowac mi sie nie chciało... zjadła ze mna jajecznice ze szczypiorkiem, a kto powiedział, ze codziennie trzeba jesc "porzadny" obiad:-p
 
reklama
A ja czekam na bigos:-D i bede kombinowac po południu...
a teraz musiałam małej cos dac i lenia mam takiego, ze gotowac mi sie nie chciało... zjadła ze mna jajecznice ze szczypiorkiem, a kto powiedział, ze codziennie trzeba jesc "porzadny" obiad:-p

ale mi narobiłaś ochote na tą jajecznice:-D:-D:-D Jutro zrobie na śniadanie:tak::tak::tak: Oj, a czasami się nie chce obiadu, zwłaszcza jak jest gorąco ;-)
 
Do góry