reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamy z Irlandii!!

Ewelcia-przecież fakt,że się jeszcze kulamy chyba złą informacją nie jest?:sorry:A tak szczerze mówiąc to telefon mi się urywa od różnych ludzi z zapytaniem-czy to już?Coś mi się wydaje,że jak będą tak codziennie sprawdzać to na karty(albo abonament)nizle się wypłacą;-):-D
:eek:
Lubiczanko pewnie ze nie jest!!!!
U mnie tak nie wydzwaniali bo ja cichcem urodzilam 2tyg przed terminem:-D:-D:-Dtylko kolezanka non-stop dzwonila w niedziele jak ja juz lezalam na porodowce i wdychalam gaz......m w koncu wylaczyl moj tele.
Wywrozyla mi w srode ze do niedzieli urodze i wydzaniala z pytaniem czy dobrze wrozy:-D:-D:-D:-D.

Moj maly wczesniej kimal 2h:szok: to do niego nie podobne i teraz tez kima.
Bylam na dworku z nim pol godziny polazilam po podworku a teraz spi w wozku w kuchni przy otwartych drzwiach.........a ja zamiast brac sie za jaks robote to na necie siedze:-p:-p

reklama
witam dzien do d... ale Oli sie wyszalam w Busy Bees bylysmy z Martuśka:)
teraz obiadek pranie , zapalimy w kominku i relaksik serialowy hahah
milego wieczorku:)

Ja z Tralee, kud=rde wy wszystkie z Galway:szok: Ale dzieki
Ja niee ja z Ennis,kawalek do Galway mam ,ale czasem sie tam wybieram jak mi sie Limerick nudzi :-D
Jola- ja uzywalam tylko i wylacznie Oilatum i serdecznie polecam. Zadnych prblemow ze skora, babrania sie z oliwkami czy kremami...nie ma potrzeby. Wlewasz do wanienki oilatum i gotowe!;-)
Ja rowniez,napoczatku jeszcze uzywalam Bambino heh ale jak odkrylam oilatum to do tejpory uzywam :tak:Nawet teraz jak bylm u lekarza , bo max mial wysypke na lokciach, kazal natluszczac Kremem oilatum.dwa dni i pieknie zeszla:tak:

Witam.

Jak kicia,masz jakieś wiesci o niej w nowym domku?
Didi urosept jest ziołowym lekiem? Nie znam się,ale jeśli tak to może w Evergreen w Tesco znajdziesz jego odpowiednik?
Współczuję bólu.
Gastone Trzymam kciuki.
Ja sobie niestety wkręcałam w pierwszym miesiącu starań ciążę,ale już w drugim była fasolka.:tak:
Ja pierwwszym razem tak sobie wkrecalam e okresmi sie spoznil 4 tygodnie :-D:-D:-D a nigdy od kiedy dostalm okres nie zdazyl mi sie nawet jeden dzien spoznienia.Nawet pomimo stresow,zmeczenia, chorob okres mialam jak w zegarku.Testy negatywne,a tu @ nie ma.Poszlam do lekarza, lekarz mowi-nastepnym razem a ja zaraz wiezorem okres dostalam:-D To jest dopiero wkrecanie:-D Dlatego mam mieszane uczucia teraz bo strasznie chce, ale ciagle sobie wmawiam na wszelki wypadek ze chyba nic z tego:-D

A my dzisiaj poszalelismy w Galway.
Szkoda tylko, ze pogoda do bani, bo przez ten deszcz Shop Str. nie zaliczylam:eek:
Ada nam sie pospala w drodze powrotnej, wiec dzisiaj kapiel przed 21. a dopiero pozniej zasluzony odpoczynek i ogladanie wszystkich nowych nabytkow...:tak:

Witam.
Dziękuję za trzymanie kciuków za Milcię.Z niejadka zrobił się głodomor :confused2:
Już jest dobrze.Tylko pranie z namaczaniem ją czeka,ale to może jutro.

Mamo_ady Ada w przedszkolu?
Jak kicia,masz jakieś wiesci o niej w nowym domku?
Ada w poniedzialki w domku, bo A. ma wolne i spedzamy ten dzien zawsze razem. Ale juz jutro do przedszkola marsz:-)

I pamietaj, ze psy sie pierze ale sie nie wyzyma:-D:-D

Moj M na poczatku nie chcial slyszec o obecnosci przy porodzie, a teraz jak juz Alex daje czadu i moze go tez poczuc, nie wyobraza sobie tego inaczej :-D A ja sama nie wiem czy chce czy nie. Mojej mamy siostra ze mna bedzie, no M pewnie tez, bo jak tak bardzo chce, to nie moge mu tego zrobic :-D Chociaz w ostatniej fazie to go wygonie :-D
Ide sprzatac :shocked2:
U nas bylo akurat tak, ze moj A. nie chcial nawet slyszec o tym, ze mogloby go nie byc przy narodzinach dziecka.
W sumie, to ja tez chcialam, bo nie wyobrazam sobie byc samemu w takich chwilach-ekstremalny bol i ekstremalne szczescie, radosc. Chcialam sie cieszyc z nim.
No i byl ze mna:tak: Dzielnie pomagal i pocieszal a przede wszystkim BYL!!!

MamoAdy jak rozmawialam z kolezanka o dziecko...ze chce miec i zaczynamy sie starac.... to ta stwierdzila ze a po co??? bedziesz musiala w domu siedziec,pieluchy zmieniac,karmic,nigdzie nie wyjdziesz...etc...... a wcale mnie maly nie ogranicza,fakt wszedzie go ciagam ze soba ale mnie to nie przeszkadza.
Najsmieszniejsze jest to ze ona teraz sie stara o dzidzie od 4m a nie moze zaskoczyc.....
A moja zyczliwa kolezanka nie ma, nie chce i nie bedzie miala dzieci:eek:
Dzieci ograniczaja malzenstwa. Nie mozna jezdzic na wycieczki, chodzic po pubach, zawsze myslec na pierwszym miejscu o dziecku. Nie mowiac juz o tym, ze caly czas cos chca- w sumie nie wiadomo, o co im chodzi- i ogolnie to straszna sprawa... Szok:szok::szok::szok:
A dla mnie Dziecko, to najpiekniejsze, co nas w zyciu spotkalo i nie wyobrazam sobie zycia bez Ady:tak:!!! I nie czuje, ze jestem w jakikolwiek sposob ograniczona...

MamoAdy-nie chodziło mi o stresowanie się wizytą gdziekolwiek z Córcią,ale o humor(bo pisałas,że ostatnio też Cię wszystko bez powodu drażni):happy:
A no tak. Przepraszam, zle Cie zrozumialam:-)
Czasem mnie cos faktycznie trafia bez powodu...:eek:

zegnam sie babeczki.... jutro rancem lecimy do Pl obiecuje ze sie odezwe z PL papappa
Udanego urlopu i przyjemnej podrozy.

A ja jeszcze 3 tyg i 2 dni:-):-):-)

Ja jutro na spotkanko jak najbardziej jutro mi pasuje:))))
No martini nalane słodycze w okolo i załaczam filmiki:)
Milej nocki

A ja wpadłam tylko dobranoc powiedzieć:tak:
Cały dzień nie miałam netu,a wieczorkiem jak mi włączyli to seriale musiałam obejrzeć:-DTeraz tylko nadrobiłam zaległości w czytaniu,ale nie mam już natchnienia pisać:no:
Paa...

reklama
Hey laski!

Pogoda dzis okropna, no ale wkoncu to zima. Ja jutro moglabym, ale nie wczesniej niz na 16-16:30 , mam juz cos zaplanowane, wczesniej nie dam rady. W srode mi bardziej pasuje. Ale i tak, musialaby byc to przynajmniej 3, bo Amanda zawsze mi spi o 2. Wiec chyba odpadam tym razem.Ide wypic winko :-) dobranoc

Ostatnia edycja:
Do góry