reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipiec 2010

reklama
Emih, dzięki za dobre słowo. Trzymam się na razie, dopiero 3 dzień samotności, szczęśliwie święta z rodziną przede mną, na po świetach wymyślam jakąś jogę, spacery, zajęcia, żeby nie za martwiać się za mocno. Szczęsliwie nie mam żadnych uciążliwości ciążowych, czuję się normalnie i dzięki temu może mniej się boję tej samotności... Aczkolwiek hormony są mordercze... M usiadł przed wyjazdem i chciał pogadać o przyszłości, rozryczałam się jak wariatka, szlochy i prawie histeria, bo skąd ja mam wiedzieć jak co przyszłość przyniesie....:-) ehhhh ciąża...

emih No wlasnie widzialam kiedys zwiastun tego programu i chcialam bardzo ogladac ale chyba dosc puzno byl i zasnelam ..a szkoda bo tez zastanawialo mnie to jak te kobiety dopiero przy porodzie sie dowiaduja :szok:Jak to mozliwe przeciez 8-9 misiac to dziecko sie prezy wypycha i jak mozna nie czuc tego ??
Ja urodzilam na poczatku grudnia wiec praktycznie zaliczylam podobnie jak Ty miesiace letnie w jeszcze nie fest zaawansowanej ciazy no i co ..myslalam ,ze bede sobie fajnie biegac a tu klops ...zaczelam puchnac wlasnie i tez buty musialam wieksze kupowac ...no ale jednak wole przemeczyc sie przez wczesne upaly z big brzucholem jak urodzic na zime siedziec w chacie po 3 tyg.z dzieciakiem bez wyjscia bo na dworze bylo po -20 ...:-(

anka86 No nie wkrecaj sobie juz ,ze to chlopczyk bedzie ...
A tych nastrojow to nie zazdroszcze i wcale mnie to nie dziwi bo ja baaardzo dlugo mialam jazdy po urodzeniu dziecka ...a Ty masz wyjatkowa sytuacje ledwo co urodzilas ,dugi bobas w brzuszku nastroje ,zachcianki ciazowe .... no ale wiemy ,ze kobiety silne sa i zniosa duzo.Jak Ci zle zawsze nam mozesz sie wyzalic :tak:

maruska pisalysmy troszke wczesniej jak to nam sie zyje na emigracji ..pludy ,minusy ...
Ja jak dowiedzialam sie ,ze bede miala druga dzidzie bylam w pl z synkiem u rodzicow bez meza ...masakra ..placzliwa sie zrobilam i wogle i tylko odliczalam dni do jego przylotu...Wiem ,ze jest Ci ciezko i kurcze badz silna .
ok,uciekam spac...dobranoc ;-);-)

Ostatnia edycja:
Wiecie co wy to wczesnie chodzicie spac, a mi ostatnio sie nei chce ale spie dluzej i jak wstane to juz tych postow tyle ze strony przewijam:laugh2: to nie sprawiedliwe, nie spac tak szybko!! tylko wstawac pozno:-) A na ten program to ja tez czekalam bo tyle razy go reklamowali ale nei udalo mi sie obejrzec :no:

A to ja mam podobnie :-) spać mi się nie chce, chodzę późno spać, wstaje o 9, albo później - jest bosko! Przed ciążą - kieracik - pobudka codziennie o 5.30, dojazdy do pracy 60 km, wieczorne powroty. Teraz można rozkoszować się wolnym czasem i siedzieć do późna!

ja to juz w ogole spac kompletnie nie moge wiec mecze sie wieczorkami bo wszyscy juz spia usypiam ok 5 rano ;) a wstaje ok 8 z chlopakami i chodze wiecznie niewyspana a jak tylko poloze glowe na poduszce koniec po spaniu ;) wiec rano sie wyleguje i ogladam jakies cuda w tv i nic mi sie nie chce jak ok poludnia wlacze lapka i forum to tez jestem pod wrazeniem ile dziewczyny zdaza natworzyc :-)

Oczekiwanie, Maruśka, Ashika... To gdzie wy się podziewacie marki nocne jak ja też tu mam oczy jak 5zł? :sorry: U mnie również bezsenności ciąg dalszy, a najgorsze że udało mi się kimnąć może na godzinę- półtora i pobudka- teraz znając swój organizm zacznę romans z poduszką ok 5 rano na godzine- góra dwie później- wstanie córka... :oo2:Co jest z tą ciążą? W poprzedniej spałam jak susełek nie tylko w nocy :szok:

I tak przebudziłam się i po kilkunastu minutach doszłam do wniosku, ze i owszem uzależniłam się od pogaduszek z Wami bo pierwszą myślą było forum... Nie bierzące sprawy, nie sprawy domowe tylko Wy... Nawet zaczęłam się zastanawiać jak wyglądacie każda z osobna :-D Coś już ze mną nie tak :sorry:

Co do tego programu- pomyliłam się- na PLANETE o 19.45 jest codziennie "Leksykon ciąży" a "ciąża z zaskoczenia" jest wg programu w soboty od 1:00 w nocy ale tak naprawdę w soboty od 21 już dwa razy odlądałam (bo są po 2 odcinki) :eek:

Mruczka- no bez przesady, ile musialybyśmy utyć aby ból krzyża pojawił się tak wcześnie od wagi? Mnie również boli, ale zawsze bolał jak długo nie zmieniałąm pozycji stojącej, a teraz i w leżącej potrafi ćmić... Może rozciągająca się macica i tam "promieniuje" toć na pęcherz- jakby nie patrzeć uciska... Moze też uciskać na ners kulszowy/. Bóle w krzyżu to czasem również sygnał zapalenia
pęcherza :confused2: I nie stresuj się dziewczyno wagą bo stres to nie witaminka ani dla Ciebie ani dla dzidzi :sorry:

I co ja mam dalej ze sobą robić jak słodko kimacie? Chyba znów po necie będę buszować... Ach, jak ja już nie mogę doczekac się wyjazdu do siostry. W środę jedziemy na kilka dni więc nie produkujcie tu za dużo ;-)

Ostatnia edycja:
Śpicie nadal dziewczyny? No ile można? ;-) Ja chyba całe forum przestudiowałam z nudów, ale powiem wam że u nas jest najfajniej :-D:-D:-D

Szczególnie przypadły mi do gustu przepisy kulinarne w różnych grupach przyszłych mam i tak o tej 4:00 zachciało mi sie jeść i zjeść muszę, bo teraz znów z głodu nie zasnę :shocked2: No nic jogurcik na ruszt i spróbuję rzucić się w wir przerzucania z boku na bok... A zaczęła mi się marzyć sałatka brokułowa czy zupa gulaszowa... Już widzę minę M jakbym teraz gotować zaczęła :rofl2:
Śpijcie smacznie lipcóweczki i do jutra, tzn. do dzisiaj ;-):rofl2::rofl2::rofl2:

reklama
Emih - ja również cierpię na bezsenność, ale raczej rano. Co właśnie bardzo dziwne, bo ja ogólnie lubię długo spać, a w ciąży budzę się o 5-6, to samo miałam w pierwszej ciąży.

Co do włosów to ja właśnie takie moje długaśne obcięłam w sierpniu i wcale nie żałuję, mycie i suszenie to pestka i wielka wygoda.

Tiffi - mój M jest identyczny, w teorii jak się nasłucham: ty odpocznij, ja wszystko zrobię, a potem siedzi przy kompie i się dziwi czym ja się denerwuję, przecież on posprząta czy załatwi.

Wczoraj byłam u gina i hurrrrra, wszystko w porządku, potwierdził z USG 10 tydzień i bardzo ładnie się maluszek ustawił, pięknie było go widać.
Mam tylko słabą morfologię i żelazo mam brać.
Po wizycie pojechałam do manufaktury po resztę prezentów i kupiłam męzowi spodnie dresowe do biegania, bo narzekał, że nie ma. Ale tak słyszałam, że niby już wyprzedaże, a jakoś tego nie zauważyłam, ceny wysokie, ludzi pełno, normalnie katastrofa, na parkingu miejsca nie mogłam znaleźć, w kółko się kręciłam z 15 minut.
No i dla dobrego samopoczucia kupiłam sobie prezent - komplet bielizny, biust mi się o 2 rozmiary powiększył i w nic już się nie mieściłam. Taki seksowny, żeby moja rola nie ograniczała sie do inkubatora, hihih

U nas na forum rzeczywiście największy ruch.

Do góry