reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
AGUS to łóżeczko sprzedawane jest bez materacyka?? Jestem też ciekawa czy jest duża różnica w cenie między sklepem a allegro?

Milkshake... powinno się odczekac z założeniem bo uciski zbyt wczesne mogą doprowadzic do zbyt obfitych krawanień więc umownie stosuje sie takie rzeczy po lekkim obkurczeniu macicy. Majtaski są też na allegro więc wybór sporawy!:-)

Biały jeleń - super sprawa ja przy Luśce kupowałam kostki i tarłam na tarce i tylko w tym prałam jak miała napad skórnych wyprysków--sprawdziło się. To ja tez polecę do Rosmana po mydełko jeśli u mnie jest!

A to kilka z moich wczorajszych zakupów:-) Poza tym inne śpioszki , pajacyki i kaftaniki. Generalnie ciuszki już mam wszystkie na początek z takich bieliźnianych. Ale właśnie takie najwygodniejsze dla maluszka. Jeszcze dokupię coś poważniejszego - mam tylko tą princeskę, ogrodniczki - tak na ok. 4 mies, 2 sweterki , bluzę cieplejszą i spodenki:-)

Załączniki

• u1.jpg
    u1.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 49
  • u2.jpg
    u2.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 45
  • u3.jpg
    u3.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 47
Ja juz po zakupach w rossmanku). Kupiłam pare pierduł dla siebie i Julki i kasa poszła:baffled:.

Wykukałam tam mydło w płynie "Biały jeleń" .Kojarzycie tą nazwę? To takie najprostsze mydło, bez żadnych dodatków zapachowych i ulepszaczy. Zobaczymy czy moja Julka będzie chciała myc nim ręce ale nie ma wyboru-alergiczka a po ostatniej zmianie mydła w płynie dostała jakiegos liszaju na nadgarstkach. Na szczęśćie wywaliłam je i podstawiałm mydło w kostce Bambino i...krostki zniknęły:-). Mała się jednak buntuje bo woli mydło w płynie do mycia rąk ( a myje je z 10 razy dziennie:szok:) więc kupiłam tego jelenia. Zobaczymy...

Zjadłam sniadanko i teraz kawkę ide robić i troche was poczytać.

Rosołek z indora wstawiony. I nic mi się nie chce więcej robić.
u nas w szpitalu kazali uzywac mydla bialy jelen po porodzie do podmywania krocza nacietego i super sie goiło..ja tez juz sie zaopatrzyłam w to mydło na poród :)

reklama
Ja tez juz nic wiecej nie kupuje. Wydalam dzis 250zl!!:szok: Kupilam 8 x kaftaniki, 7 x spodenki z szerokimi gumkami, 3 x czapeczki po kapieli i dla siebie 3 pary grubych rajstop w roznych kolorach. No i musialam oczywiscie sobie od razu wszytsko posegregowac od poczatku i okazalo sie ze mam ciuszkow dla malenstwa cala komode, i 3 worki (rozmiary od 56 do 68). Masakra jakas!!

Musze jeszcze kupic konkrety takie jak posciel, materacyk, nawilzacz, przewijak i termometr do ciala, no i kosmetyki. Moglaby ktoras mi napisac co kupila z kosmetykow dla swojego malenstwa?? Bo ja kompletnie nie wiem co mam kupic:no:

Odradzam kupowanie nawilżacza. Moiu zdaniem to wyrzucanie pieniedzy w błoto.Miałam przy Julce i okazało sie ze wcale nie nawilża.Owszem, paruje ładnie ( mielismy nawilżacz ultradzwiekowy, parowy) ale co z tego skoro nawilżone a raczej mokre powietrze i wszytsko dookoła jest raptem jedynie wokół samego nawilżacza a 2 metry dalej powietrze wcale nie zmieniało poziomu nawilżenia. Zreszta łatwo to sprawdzić kupując ustrojstwo do pomiaru wilgotności.

Lepsze działanie miało o dziwo wieszanie mokrego ręcznika na kaloryferze. No ale...1) to rozwiązanie na krótka metę 2) trzeba uważac żeby nie zaczęło brzydko pachnieć zwłaszcza zimą.

Z cała moca polecam natomiast inhalator dla dziecka ( nebulizator). To akurat zawsze sie przydaje i to na długie lata. W razie przeziebienia, kataru, kaszlu czy suchego gardziołka-rewelacja. No i takie inhalacje 100 razy zdrowsze sa niż szpikowanie dzieciaka syropkami i obciążanie małego żołądeczka.

AniaSkrzat1-Popieram cię w całej rozcuiagłości a propos oszczędności w dozowaniu kosmetyków dla dzidziusia. Ja tez tylko oilatum kupuję, kremik do buziaczka ochronny na pierwsze spacerki ,chusteczki do pupci, Bepanthen na odparzenia, mydełko Bambino (na wszelki wypadek) i Lovele do prania. Wystrzegam się Johnsona-Julkę strasznie po nim wysypało:szok:

Jak to moja siostra powiedziala - wez sie ubierz w dzinsy i bluze z kapturem i sie poloz do lozka - ciekawe czy bedzie ci wygodnie :) Czyz nie prawda ?

Prawda, prawda:-D. Przy córze miałam takie zapędy -wiadomo-niedoświadczona mamuska- ale po pierwszej próbnie nałożenia jej dzinsów i nieszczęśliwej minie malutkiej , wiedziałam ze nie założę jej nic co bedzie uwierało, chocby nie wiem jak śliczne było:tak:

Bluberry- z tymi kapturami to faktycznie jakaś masakra. Któraś z dziewczyn chyba Koza lub Agus pisała ze będzie małą ubierać w bluzy z kapturem 'al mała łobuziara. Oby jednak nie za wcześnie bo córa sczzęśliwa nie będzie:-D

Dziewczyny, od 14.01. w Tesco będzie wyprzedaż dziecięcych akcesoriów, w tym ciuszki (super body z długim rękawem 11zł za 2 szt), kosmetyki (lovela będzie tańsza o kilka zł), grzechotki, wanienki, z tego co mi się w oczy rzuciło - sterylizator za 1/2 ceny - 40zł

Oj, nie mów bo korci! U mnie Tesco na drugim końcu miasta więc musiałabym sie telepac z 40 minut. Ale kto wie...:happy2:

Wypiłam kawkę a do kawki wafle przekładane masą-krówką.:-pPoziom cukru przywrócony:-D Szkoda tylko ze w tyłek toto niemiłosiernie idzie.

Do góry