reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
hej kobietki wy to chociaz wiecie kiedy macie sie spodziewac @ a ja nadal czekam na jakis znak owu zeby wiedziec kiedy sie spodziewac @ lub testowanka i juz chyba sie poddaje bo sluz mi nic niemowi wogole w tym miesiacu go mniej mam a w zeszlym to mialam duuuzo i wszystko bylo wiadomo a w tym cyklu to ja juz mam dosc tego sprawdzania ciaglego tempka tez jakas niewiem:baffled:

Ja w sumie to jakies poltora roku... Choc dopiero 7 cykl "na powaznie" (chyba 7 - juz sie gubie;-))
Nanusia pytalam Cie, czy te badania robil Ci zwykly gin, czy specjalista od nieplodnosci?

skierowanie na te badania dostalam od lekarza od niepłodności. Robiłam je w prywatnej klinice w Bydgoszczy. Nie wiem czy gin, który pobieral mi wymaz zajmuje sie nieplodnoscia, ale musi się na tym znac skoro tam mnie skierowano.

hej kobietki wlasnie sprobowalam zbadac cobie tam w srodku szyjke tak z ciekawosci czy znajde wkoncu ten nosek czy cos i o dziwo znalazlam:szok:taka twarda kulka i takie gniazdeczko ale niemoglam siegnac glebiej zeby zobaczyc czy palec wejdzie w to gniazdeczko zeby sprawdzic czy jest otwarta kobirtki jak ja to wyczulam to znaczy ze szyjka jest nisko???i ta kolka byla twarda pierwszy raz ydalo mi sie to dosiegnac i zbadac kiedys tylko pare razy probowalam ale sie poddalam bo nic niewyczuwalam:no:

Właśnie maćku mi tylko zwiększył dawkę z pól tabl. na całą i przy ostatnim badaniu taki jakis nie obecny więc chyba pójdę do tego co mi ciąze prowadził tylko on taki w wieku emerytalnym i nie wiem czy będzie akurat w tym dobry.
Bo ciążę prowadzi rewelacyjnie.

:-(od lipca :-( wyć mi się chce
Batonik ja 46 cykl czyli raptem 4 lata więc głowa do góry skoro ja mogę tak długo czekać to i TY MOŻESZ- wierz mi wiem co mówię ile ja miałam załamek ale potem nowa werwa do walki i co teraz czekam cierpliwie:szok::tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hej kobietki wlasnie sprobowalam zbadac cobie tam w srodku szyjke tak z ciekawosci czy znajde wkoncu ten nosek czy cos i o dziwo znalazlam:szok:taka twarda kulka i takie gniazdeczko ale niemoglam siegnac glebiej zeby zobaczyc czy palec wejdzie w to gniazdeczko zeby sprawdzic czy jest otwarta kobirtki jak ja to wyczulam to znaczy ze szyjka jest nisko???i ta kolka byla twarda pierwszy raz ydalo mi sie to dosiegnac i zbadac kiedys tylko pare razy probowalam ale sie poddalam bo nic niewyczuwalam:no:
Byc moze wczesniej byla tak wysoko, ze jej nie moglas dosiegnac. A ta dziurka chyba nigdy nie bedzie na tyle duza, zeby w nia palec wlozyc, wiec lepiej nie probuj;-)
Właśnie maćku mi tylko zwiększył dawkę z pól tabl. na całą i przy ostatnim badaniu taki jakis nie obecny więc chyba pójdę do tego co mi ciąze prowadził tylko on taki w wieku emerytalnym i nie wiem czy będzie akurat w tym dobry.
Bo ciążę prowadzi rewelacyjnie.
Ja mialam odwrotnie - najpierw duza dawke, teraz mala. Az Ci sie dziwie, ze z ciekawosci sama nie poszlac sprawdzic, czy poszla w dol...:tak:

MACKU to znaczy ze polozenie szyjki jest nisko????:-) ale kurcze teraz chcialam jeszcze raz sprawdic i juz niecvzuje tego twrdego gdzies mi sie zgubilo :zawstydzona/y: teraz jest waleczek ale mieciutki:baffled: oj tej szyjki to ja chyba juz nigdy niezjaze....ale i tak sie ciesze ze chociaz raz wyczulam to cos o czym zawsze dziewczyny pisaly :)

aha a to jak palca sie nieda tam ten tego wsadzic to skad wiadomo czy otwarta czy zamknieta jest???:confused:

Ja mialam odwrotnie - najpierw duza dawke, teraz mala. Az Ci sie dziwie, ze z ciekawosci sama nie poszlac sprawdzic, czy poszla w dol...:tak:
Chcę iść w ferie bo tak nie mam czasu bo synka muszę do zerówki z rana zawozić. Za badanie płaciłaś czy na kasę chorych?

Hej dziewczynki ,czasem was podczytuje ,chcialam się wdrążyć na wrześniówki ale jak pisałam to nikt moich postów chyba nie widział i dałam soebie spokój ,A u was zawsze taka miła atmosfera że miło się pisze .
Jutro ide do gina i chce po wizycie odrazu porobić badania co znaczy że gdzieś do 13 będe na czczo.

BATONIK kurcze wiem że ci ciężko ,ale nie wolno ci się łamać .Ja o Oliwke starałam się 6 mc i już myślałam że coś jest nie tak a potem okazało się że jestem w ciąży .Głowa do góry ,musi wam się udać.
Oliwko super że jeszcze tutaj zaglądasz, ostatnio nawet z kerną się mijam.
Moje wpisy tutaj czasem też są omijane, cóż zrobić wtedy czekam na "stare" staraczki a te zawsze dopisują towarzystwa. Pozdrawiam jak przebiega ciąża?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
MACKU to znaczy ze polozenie szyjki jest nisko????:-) ale kurcze teraz chcialam jeszcze raz sprawdic i juz niecvzuje tego twrdego gdzies mi sie zgubilo :zawstydzona/y: teraz jest waleczek ale mieciutki:baffled: oj tej szyjki to ja chyba juz nigdy niezjaze....ale i tak sie ciesze ze chociaz raz wyczulam to cos o czym zawsze dziewczyny pisaly :)

aha a to jak palca sie nieda tam ten tego wsadzic to skad wiadomo czy otwarta czy zamknieta jest???:confused:
U mnie tez soie czesto przemieszcza, wiec razcej jej nie zaznaczam na wykrese.
Jesli chodzi o dziurke, to raz jest po prostu bardziej wyczuwalna, a raz mniej.. Najlepiej chyba to sprawdzic w czasie owulki, bo wtedy szyjka jest miekka i otwarta. I na tej podstawie porownywac.

Chcę iść w ferie bo tak nie mam czasu bo synka muszę do zerówki z rana zawozić. Za badanie płaciłaś czy na kasę chorych?
Ja dostalam skierowanie od gina. Ale za 3 hormony tarczycy zaplacilam 70 zl (bo nie mialam skierowania)

Do góry