reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Wiesz teraz wszystko możliwe- a mozesz mi napisać tak dokładnie czemu służy dydłużenie tej fazy?
Tak dokladnie to nie wiem;-) Ale generalnie chodzi o to, ze jesli jest za krotka to moze byc problem z zagniezdzeniem sie zarodka. Bo nie zdazy...
A u Ciebie ile ona trwa? Bo u mnie max 13 dni.

reklama
Tak dokladnie to nie wiem;-) Ale generalnie chodzi o to, ze jesli jest za krotka to moze byc problem z zagniezdzeniem sie zarodka. Bo nie zdazy...
A u Ciebie ile ona trwa? Bo u mnie max 13 dni.
U mnie podobnie- czyli nie jest tak źle.
Z tym folikiem to uważaj bo moja siostra dostała po nim jakąś wysypkę i musiała odstawić i dopiero w ciąży brała.

Witajcie wieczorową porą.
Chciałam nadrobić i nadrobiłam, ale i tak większości nie pamiętam, a magnez biorę (ponoć pomaga też na lepszą pamięć;-))

Lopop, ja ok. 6-7 lat temu też brałam bromka i również nie miałam zalecenia badać prl czy po miesiącu poziom spada. Badałam po ok. pół roku brania (z tym, że ja czułam, że mi pomaga bo bóle głowy ustały, a miałam już podejrzenie gruczolaka). Odstawiłam i po ok. 2 tyg. zbadałam. Wynik był dobry i już nie musiałam brać. Niestety po roku znowu prl się podniosła, brałam niecałe 5 miesięcy (też bez kontroli) i odstawiłam bo byłam w ciąży.

Iwonaka, witaj.
Dlaczego myślisz, że kończy się Twój rozkwit? Jesteś jeszcze młoda, ja swoje pierwsze dziecko urodziłam jak miałam 30 lat.
Walcz i popytaj o inseminacje, skoro jest szansa, a nóż...

Asiucha, łał ale zostałaś prześwietlona. Ale to dobrze, przynajmniej teraz wiesz na czym stoisz.

U mnie podobnie- czyli nie jest tak źle.
Z tym folikiem to uważaj bo moja siostra dostała po nim jakąś wysypkę i musiała odstawić i dopiero w ciąży brała.
Tak wlasnie sobie mysle, ze jak mi sie pokoncza opakowania to troche odpoczne i zostane tylko przy bromku i jodzie...

Ostatnia edycja:
Ryba u mnie jak zaczęłam brać bromka to bóle głowy ustały a tak nawet z łóżka wstać nie mogłam 3 kawy nawet nie pomagały i strasznie nerwowa byłam.
ale ile dni nie brać przed badanie krwi?

Lopop, tak naprawdę to nie wiem, ja miałam brać 6 m-cy a potem zbadać. Zbadałam jak nie brałam już 2 tyg.
Poczytałam trochę w necie i różne opinie są. Jedni piszą, żeby nie odstawiać, a innym lekarze zalecają odstawić:

Nie wolno odstawiać leku, bo badanie ma wykazać jak obecna dawka wpływa na poziom prolaktyny, jesli odstawi się bromergon, wynik będzie do kosza. Badanie ma wykazać, czy dawka jest odpowiednia i jeśli PRL spadła, można dawkę zmniejszyć, jeśli jej poziom się nie zmienił, trzeba dawkę zwiększyć.
Mój lekarz zalecił mi branie bromergonu przez okres 6-ciu m-cy w dawce 1x1, czy prawda jest, aby zbadać prolaktynę, to mam odstawic bromergon chociaż na tydzień do czasu badania?
Gin poinformował mnie, ze badanie PRL pod wpływem bromergonu nie ma sensu, bo wyniki nie są prawdziwe???

odp.:
Szanowna Pani
Z jednej strony to prawda z drugiej po odstawieniu prolaktyna moze wzrosnąć i pewnie ją trzeba będzie brać na stałe

Inseminacja nie przeszkadza w słabej żywotności pleminków- bo na badaniu wybiera się te najlepsze i wpuszcza do Ciebie tylko niestety koszt nie jest zachwycająco niski:-p. Ginek do mnie mówił że dzięki inseminacji zachodzą nawet Ci co mają zerową żywotność plemników. Co Ty na to?
hm jestem pod wrazeniem.. no ale koszty.. narazie na to nas nie stac.. ide spac.. smutno.. trzymajcie sie Dziewczyny. Dzieki

Dzień doberek. :-)
Weszłam i doznałam szoku,bo mi się Iwonkowa pinda nie pochwaliła,że jednak powróciła na BB. :-) :-D Cześc Babeczko! ;-)

cos o sobie hm.. staram sie dwa lata.. problem tkwi w moim partnerze- slabe plemniki.. i tylko witaminy wzmacniajace, ktore prawda jest taka niewiele daja.. mam 27 lat i mysle ze pomalu konczy sie moj rozkwit- najlepszy czas na pierwsze dziecko.. ostatnio popadlam w jakies przygnebienie.. tak mi to doskwiera ze nie umiem sobie z tym poradzic.. po raz kolejny.. na dodatek co chwile dostaje maile ze zdjeciami pieknych noworodkow ( w styczniu kolezanka i szwagierka urodzily), ciesze sie razem z nimi ale.. hm nie umiem tego wytlumaczyc.. ze szwagierka razem planowalysmy ale tylko jej sie udalo.. czasami juz mysle ze moze to kara.. grzeszkow do odpokutowania by sie nazbieralo..

Nie gadaj głupot,że powoli się kończy Twój rozkwit! Babo,mam Ci nastrzelać? Wiesz,że się uda! A że R. ma słabe plemniki... Jednak ma mocne,przecież wiesz,co mam na myśli! :tak:
Ja tam wierzę,że będziemy jeszcze razem chodzić z brzucholami. :-) Wieeeeeeelkimi! :-D

reklama
ASIUCHA nie wiem czy dziś będzie usg ....chciałabym ale ta lekarka coś wspominała że nie robi usg i nie bada do 10 tyg.dziś się przekonam .Noi nie wytzrmałam i zjadłam kanapke na sniadanie ale dzwoniłam do położej i powiedziała jak mam tak póżno wizyte i badania to mam zjeść leekie śniadanie bo im jeszcze omdleje.A co do różnicy to zawsze taką chciałam ,io jestem tego zdania że jak dałam z dwójką to i z trzecim dam rade tym bardziej że moje już są coraz to bardziej samodzielne .

LOLOP nie ma na ten ból lekarstwa jedynie co to środki przeciwbólowe,u mnie jest tak że w końcówce 2 trymestru nerki mi dają o sobie znać i muszę kontrolować ciśnienie i białko w moczu.

Dobra lece dzieciaki ogarnąć odezwe się po wizycie .

Do góry