reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
Wow Pajka ale masz groszka małego, cudowny!

Myśa ty na wysoką prolaktynę bierzesz mastodynon :szok: pierwszy raz słyszę o takim leku na obniżenie, jest tu nas kilka które mają problem z prolaktyną i w sumie najczęciej bromergon, ja brałam dostinex.
.

Dziewczynki dla wszystkich testowaczek w najbliższym czasie donosze że te które mają gdzieś w pobliży apteke Superpharm to jest tam test Clearblue elektroniczny w promocji za 16 zł (normalnie kosztuje ponad 34 zł). Ten test wychodzi już 4 dni przed terminem miesiączki.
A to test ciążowy? Bo jakoś nazwy nie kojarzę

u tego gin w gabinecie, o którym pisałam, Sztenc u siebie też robi...:) bedzie dobrze zobaczysz...grunt to wiedzieć dlaczego macie problem z zajściem...znasz wroga :)

no jeszcze nie wiem co z mezem, bo dopiero planuje isc w srode, ale ja nie chce czekac ze swoimi wynikami. Najwyzęj , jak mąż juz będzie miał swoje to podejdziemy do lekarza i wtedy zaczniemy na maksa działać i leczyć się. Wierzę jednak,że z meżem jest ok

Wow Pajka ale masz groszka małego, cudowny!

Myśa ty na wysoką prolaktynę bierzesz mastodynon :szok: pierwszy raz słyszę o takim leku na obniżenie, jest tu nas kilka które mają problem z prolaktyną i w sumie najczęciej bromergon, ja brałam dostinex.
.

Dziewczyny często jest tak, ze w leku substancja czynna jest taka sama, jeden to oryginał a resza podróbki - generyki, ale nie wtym przypadku

Produkt DOSTINEX jest wskazany:
  • w leczeniu zaburzeń związanych z nadmiernym wydzielaniem prolaktyny (hiperprolaktynemią), w tym zaburzeniach miesiączkowania (brak, skąpe lub nieregularne miesiączki), braku jajeczkowania, mlekotoku
  • w leczeniu gruczolaka przysadki, idiopatycznej hiperprolaktynemii lub zespołu pustego siodła tureckiego, związanego z hiperprolaktynemią.
Mastodynon - to lek homeoopatyczny - one nie mają badań klinicznych, ich skuteczność jest wątpliwa

Wskazania: Zaburzenia cyklu miesiączkowego i/lub niepłodność związana z niewydolnością ciałka żółtego. Zespół napięcia przedmiesiączkowego (bolesność piersi, zaburzenia równowagi emocjonalnej, obrzęki, bóle głowy). Łagodne rozrosty tkanki łącznej piersi (mastopatia włóknistotorbielowata).

Na forach najczęściej słyszałam o zalecaniu bromergonu, genertki to Ergolaktyna i Parodel w podtaci dożylnej

Dziewczyny często jest tak, ze w leku substancja czynna jest taka sama, jeden to oryginał a resza podróbki - generyki, ale nie wtym przypadku

Produkt DOSTINEX jest wskazany:
  • w leczeniu zaburzeń związanych z nadmiernym wydzielaniem prolaktyny (hiperprolaktynemią), w tym zaburzeniach miesiączkowania (brak, skąpe lub nieregularne miesiączki), braku jajeczkowania, mlekotoku
  • w leczeniu gruczolaka przysadki, idiopatycznej hiperprolaktynemii lub zespołu pustego siodła tureckiego, związanego z hiperprolaktynemią.
Mastodynon - to lek homeoopatyczny - one nie mają badań klinicznych, ich skuteczność jest wątpliwa

Wskazania: Zaburzenia cyklu miesiączkowego i/lub niepłodność związana z niewydolnością ciałka żółtego. Zespół napięcia przedmiesiączkowego (bolesność piersi, zaburzenia równowagi emocjonalnej, obrzęki, bóle głowy). Łagodne rozrosty tkanki łącznej piersi (mastopatia włóknistotorbielowata).

Na forach najczęściej słyszałam o zalecaniu bromergonu, genertki to Ergolaktyna i Parodel w podtaci dożylnej
ja tak jak mówiłam nie mam bardzo dużej prolaktyny ale żeby troszke ostudzić emocje to sobie zażywam ten mastodynonik i jestem zadowolona z niego:tak:

no jeszcze nie wiem co z mezem, bo dopiero planuje isc w srode, ale ja nie chce czekac ze swoimi wynikami. Najwyzęj , jak mąż juz będzie miał swoje to podejdziemy do lekarza i wtedy zaczniemy na maksa działać i leczyć się. Wierzę jednak,że z meżem jest ok

My już po badaniach zołnierzy, jest dobrze...najważniejsze jest ich dużo i są ruchliwo...tylko trochę krótko żyja. Ostatnio mój maż śmiał się, ze one są takie jak on mocni na początku, ale jak już jest po to idą spać...zupełnie jak szef ;-)
Pewnie, ze będzie dobrze :-)

ja tak jak mówiłam nie mam bardzo dużej prolaktyny ale żeby troszke ostudzić emocje to sobie zażywam ten mastodynonik i jestem zadowolona z niego:tak:
no tak w hoomeopatii bardzo ważny jest czynnik psychogenny... nastawienie pacjenta :)

Naniusia może opiszesz mi jak wyglądało to badanie na przeciwciała?
włśnie i ile kosztowało?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Naniusia może opiszesz mi jak wyglądało to badanie na przeciwciała?

ja miałam za jednym razem pobierane wymazy do różnych badań. Normalnie wygląda to badanie jak cytologia. potem oddałam próbki do laboratorium i tyle.

J anie miałam tego badania robionego w żadnym konkretnym dniu cyklu, nie mówiono mi też,żebym była po stosunku ileś tam godzin. Wynika z tego,że badanie było robione z plemników obcego dawcy. Ale słyszałam,że są różńe metody robienia tego badania, a także nie tylko ze śłuzu ale i z krwi. Podobno jest tak,że jak przeciwciała przeciwplemnikowe są tylko w śluzie, to nie jest aż tak źle, gorzej jak znajduja się też we krwi.

Reszta badań ok jak na moje oko.

włśnie i ile kosztowało?

65zł

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry