u tego gin w gabinecie, o którym pisałam, Sztenc u siebie też robi...Olkale, a tę inseminację koleżanka to gdzie miała?
reklama
A to test ciążowy? Bo jakoś nazwy nie kojarzęWow Pajka ale masz groszka małego, cudowny!
Myśa ty na wysoką prolaktynę bierzesz mastodynonpierwszy raz słyszę o takim leku na obniżenie, jest tu nas kilka które mają problem z prolaktyną i w sumie najczęciej bromergon, ja brałam dostinex.
.
Dziewczynki dla wszystkich testowaczek w najbliższym czasie donosze że te które mają gdzieś w pobliży apteke Superpharm to jest tam test Clearblue elektroniczny w promocji za 16 zł (normalnie kosztuje ponad 34 zł). Ten test wychodzi już 4 dni przed terminem miesiączki.
u tego gin w gabinecie, o którym pisałam, Sztenc u siebie też robi...bedzie dobrze zobaczysz...grunt to wiedzieć dlaczego macie problem z zajściem...znasz wroga
![]()
no jeszcze nie wiem co z mezem, bo dopiero planuje isc w srode, ale ja nie chce czekac ze swoimi wynikami. Najwyzęj , jak mąż juz będzie miał swoje to podejdziemy do lekarza i wtedy zaczniemy na maksa działać i leczyć się. Wierzę jednak,że z meżem jest ok
Wow Pajka ale masz groszka małego, cudowny!
Myśa ty na wysoką prolaktynę bierzesz mastodynonpierwszy raz słyszę o takim leku na obniżenie, jest tu nas kilka które mają problem z prolaktyną i w sumie najczęciej bromergon, ja brałam dostinex.
.
Dziewczyny często jest tak, ze w leku substancja czynna jest taka sama, jeden to oryginał a resza podróbki - generyki, ale nie wtym przypadku
Produkt DOSTINEX jest wskazany:
- w leczeniu zaburzeń związanych z nadmiernym wydzielaniem prolaktyny (hiperprolaktynemią), w tym zaburzeniach miesiączkowania (brak, skąpe lub nieregularne miesiączki), braku jajeczkowania, mlekotoku
- w leczeniu gruczolaka przysadki, idiopatycznej hiperprolaktynemii lub zespołu pustego siodła tureckiego, związanego z hiperprolaktynemią.
Wskazania: Zaburzenia cyklu miesiączkowego i/lub niepłodność związana z niewydolnością ciałka żółtego. Zespół napięcia przedmiesiączkowego (bolesność piersi, zaburzenia równowagi emocjonalnej, obrzęki, bóle głowy). Łagodne rozrosty tkanki łącznej piersi (mastopatia włóknistotorbielowata).
Na forach najczęściej słyszałam o zalecaniu bromergonu, genertki to Ergolaktyna i Parodel w podtaci dożylnej
ja tak jak mówiłam nie mam bardzo dużej prolaktyny ale żeby troszke ostudzić emocje to sobie zażywam ten mastodynonik i jestem zadowolona z niegoDziewczyny często jest tak, ze w leku substancja czynna jest taka sama, jeden to oryginał a resza podróbki - generyki, ale nie wtym przypadku
Produkt DOSTINEX jest wskazany:
Mastodynon - to lek homeoopatyczny - one nie mają badań klinicznych, ich skuteczność jest wątpliwa
- w leczeniu zaburzeń związanych z nadmiernym wydzielaniem prolaktyny (hiperprolaktynemią), w tym zaburzeniach miesiączkowania (brak, skąpe lub nieregularne miesiączki), braku jajeczkowania, mlekotoku
- w leczeniu gruczolaka przysadki, idiopatycznej hiperprolaktynemii lub zespołu pustego siodła tureckiego, związanego z hiperprolaktynemią.
Wskazania: Zaburzenia cyklu miesiączkowego i/lub niepłodność związana z niewydolnością ciałka żółtego. Zespół napięcia przedmiesiączkowego (bolesność piersi, zaburzenia równowagi emocjonalnej, obrzęki, bóle głowy). Łagodne rozrosty tkanki łącznej piersi (mastopatia włóknistotorbielowata).
Na forach najczęściej słyszałam o zalecaniu bromergonu, genertki to Ergolaktyna i Parodel w podtaci dożylnej

no jeszcze nie wiem co z mezem, bo dopiero planuje isc w srode, ale ja nie chce czekac ze swoimi wynikami. Najwyzęj , jak mąż juz będzie miał swoje to podejdziemy do lekarza i wtedy zaczniemy na maksa działać i leczyć się. Wierzę jednak,że z meżem jest ok
My już po badaniach zołnierzy, jest dobrze...najważniejsze jest ich dużo i są ruchliwo...tylko trochę krótko żyja. Ostatnio mój maż śmiał się, ze one są takie jak on mocni na początku, ale jak już jest po to idą spać...zupełnie jak szef ;-)
Pewnie, ze będzie dobrze :-)
no tak w hoomeopatii bardzo ważny jest czynnik psychogenny... nastawienie pacjentaja tak jak mówiłam nie mam bardzo dużej prolaktyny ale żeby troszke ostudzić emocje to sobie zażywam ten mastodynonik i jestem zadowolona z niego![]()
włśnie i ile kosztowało?Naniusia może opiszesz mi jak wyglądało to badanie na przeciwciała?
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Naniusia może opiszesz mi jak wyglądało to badanie na przeciwciała?
ja miałam za jednym razem pobierane wymazy do różnych badań. Normalnie wygląda to badanie jak cytologia. potem oddałam próbki do laboratorium i tyle.
J anie miałam tego badania robionego w żadnym konkretnym dniu cyklu, nie mówiono mi też,żebym była po stosunku ileś tam godzin. Wynika z tego,że badanie było robione z plemników obcego dawcy. Ale słyszałam,że są różńe metody robienia tego badania, a także nie tylko ze śłuzu ale i z krwi. Podobno jest tak,że jak przeciwciała przeciwplemnikowe są tylko w śluzie, to nie jest aż tak źle, gorzej jak znajduja się też we krwi.
Reszta badań ok jak na moje oko.
włśnie i ile kosztowało?
65zł
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Naniusia może opiszesz mi jak wyglądało to badanie na przeciwciała?
Jak bal przebirańców się udał?
reklama
Super z synem wygrałam konkurs tańczenia na gazecieJak bal przebirańców się udał?

dobrze że jeszcze na barana go udźwignę:-) Ale się:-) cieszył nie macie pojęcia.Teraz wykończony śpi
Podziel się:
pierwszy raz słyszę o takim leku na obniżenie, jest tu nas kilka które mają problem z prolaktyną i w sumie najczęciej bromergon, ja brałam dostinex.