reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

W nocy daję tylko cyca, a w dzień karmię w sposób mieszany. Kaszkę chciałam dawać łyżeczką nie z butli... Ale mówicie że śpi super? Przed chorowaniem spała od 21-22 do 5-6 rano.

Lagajka ja tez uwazam ze spi superancko! jedno karmienie i to przy cycu? SUPER! a kaszke ja tez bym podala w dzien zamiast np. jednej z butli. Moj tez dostawal kaszke i wcale lepiej po niej nie spal

A moj syn dalej jesc za duzo nie chce.... tzn jezeli juz je to pochlonie cale 180ml ale karmienia co 6-8 godzin. no coz herbatki daje jak najwiecej zeby sie nie odwodnil, na noc dodaje mu kaszki zeby chociaz troszke kalorii dostawal. Narazie mam poczekac z tydzien i jezeli dalej nie bedzie jadl normalnie to przyjsc na wazenie i zobaczyc czy przybiera na wadze. a mysle ze juz niedlugo znowu sprobuje podac mu z lyzeczki. Mam nadzieje ze polubii :-) bo w pulce mam juz cala mase sloiczkow i roznych kaszek smakowych hehe

jedyny plus tego to ze przesypia cala noc.... zasypia o 9 i dzis np. obudzil sie o 7 rano. ostatnio tez tak bylo.... czasami przebudzi sie jeszcze na jedno karmienie kolo 3-4.

Ostatnia edycja:
reklama
Klaudzia :( bardzo malo je :( a moze za duzo herbatki dajesz? I w ten sposob zataczasz kolo? Nie je, wiec poisz herbatka, ktora rowniez w jakims stopniu wypelnia brzuszek wiec znow je malo bo glodny nie jest... Kurcze nie mam pojecia jak by wyjsc z takiej sytuacji.

eee no to rzeczywiście mam luksus. Zacznę z kaszką na pewno w ciągu dnia, żeby widzieć jak reaguje i czy brzuszka nic po niej nie męczy. Chyba dam dziś 2-3 łyżeczki przed następnym karmieniem cyckowym i będę wiedziała czy ona ma ochotę na kulinarne urozmaicenia, bo to przecież najważniejsze. Jak nie podpasuje, to znaczy że jeszcze nie czas

Klaudzia :( bardzo malo je :( a moze za duzo herbatki dajesz? I w ten sposob zataczasz kolo? Nie je, wiec poisz herbatka, ktora rowniez w jakims stopniu wypelnia brzuszek wiec znow je malo bo glodny nie jest... Kurcze nie mam pojecia jak by wyjsc z takiej sytuacji.

dziunka widzisz tak samo pomyslalam ale na probe nie dawalam mu herbatki a i tak nie chcial jesc :no: Czasami pociagnie butle od razu.... a wiekszosci czasu poprostu wypluje.... juz nawet probowalam mu dac herbatke i szybko przelozyc na mleczko ale pociagnal 2 razy i kiedy tylko sie zorientowal od razu wyplul.... dam mu tydzien i pojdziemy znowu na wazenie i zobaczymy

lagajka ja też piersią tylko karmię a mały budzi się raz w nocy, czasem dwa, tylko, że pobudkę mamy ok. 6 rano :))) a spać chodzi ok. 21-22. Ja póki co nie polecam kaszki bo ja czekam z wprowadzaniem nowych produktów do końca 6 miesiąca. Nie chcę, żeby Olaf miał chory brzuszek jako dorosły chłopak i mężczyzna :))))
Klaudzia, 60 ml to bardzo malutko :( Jak jeszcze za mało przybiera na wadze to może być problem. A co na to pediatra?

Klaudzia, 60 ml to bardzo malutko :( Jak jeszcze za mało przybiera na wadze to może być problem. A co na to pediatra?

Dziubasku Oliver je po 180ml nie 60 tylko ma duzo godzin przerwy. Przybral nie duzo ale przybral. Pediatra? nie wie jaka moze byc przyczyna i na razie mam sie nie martwic i jezeli dalej bedzie jadl tak zadko to za okolo tydzien mam przyjsc na wazenie i zobaczymy wtedy.

Hmm a moze inne mleczko? Tylko pytanie czemu mu to obrzydlo...

Dziunka jemu mleczko wlasnie nie obrzydlo, bo jak chce to normalnie zaciagnie i zje po 180 i jeszcze ciumka wiec moze i nawet wiecej by zjadl. A mleko zmienialam innymi smakami kaszki i tez gdy nie byl glodny to nie jadl.... takze nie wiem jaka moze byc przyczyna... moze poprostu chce jesc zadziej a wiecej?

ja dzis bylam w sklepie i zaobaczylam kaszk na noc i tez sie zaczelam zastanawiac czy moze lepiej by spala gdybym jej taka kaszke dawala na kolacje...sama nie wiem.....moja w sumie wczesniej chyba dluzej spala niz teraz...wczesneij po karmieniu po 7 budzila sie kolo 2 i 7 a teraz o 12 i 5....jak mi sie marzy przesypianie calych nocy...kurcze ostatnio jakas przemeczona sie czuje.....ale w niedziele jade na car boot to poprawie sobie nastroj :-)

reklama
A moj syn dalej jesc za duzo nie chce.... tzn jezeli juz je to pochlonie cale 180ml ale karmienia co 6-8 godzin. no coz herbatki daje jak najwiecej zeby sie nie odwodnil, na noc dodaje mu kaszki zeby chociaz troszke kalorii dostawal. Narazie mam poczekac z tydzien i jezeli dalej nie bedzie jadl normalnie to przyjsc na wazenie i zobaczyc czy przybiera na wadze. a mysle ze juz niedlugo znowu sprobuje podac mu z lyzeczki. Mam nadzieje ze polubii :-) bo w pulce mam juz cala mase sloiczkow i roznych kaszek smakowych hehe

Moja mała od jakiegoś czasu pije troche mleka a potem jakby gryzla butelke. Od poczatku wygladalo mi to ma chec "innej" formy podawania posilku ale myslalamze juz nie chce wiecej jesc. Dzis podjelam wyzwanie :) otoz jak zwykle wypila czesc mleka (80 ze 150 ml po 4,5 h bez jedzenia bo spala na spacerze), a potem zaczela gryzc smoczek. Postawilam wszystko na jednej szali i zagescilam jej pozostale mleko kaszka ryzowa - bananowa (ona juz wczesniej ja pila ale baaaaaaardzo "cienutka"). Mala otwieraa buziaka z usmiechem i wsunela 70 ml kaszki!

Moze Twoj syn tez by wolal geste? Napawde geste i lyzeczka? Wiesz objetosc ta sama a tresciwosc duzo wyzsza. Ja sobie odpuscilam sloiczki - ze wzgledu na skaze bialkowa- ale numer z kaszka mam zamiar powtarzac juz codzien :) Dodam ze moja jest totalnym niejadkiem i rekord dobowy wynosi 800 ml :) a srednio je kolo 650 -700

Ostatnia edycja:
Do góry