reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

co do chrupka kukurydzianego to ja daje od czasu do czasu małemu kupuje te długie taki i sobie lize je.. myślę że to nic złego.... chyba....

reklama
A wlasnie - mloda to madra dziewczyna bo za kazdym razem jak ugryzla za duzy kawalek chrupka to go wypluwala i wkladala do buzi znowu i tak w kolko az zrobil sie maly :-D

A wlasnie - mloda to madra dziewczyna bo za kazdym razem jak ugryzla za duzy kawalek chrupka to go wypluwala i wkladala do buzi znowu i tak w kolko az zrobil sie maly :-D

co do chrupka kukurydzianego to ja daje od czasu do czasu małemu kupuje te długie taki i sobie lize je.. myślę że to nic złego.... chyba....

Moja dzis wsunela swoje pierwsze dwa chrupki - poszly szybko i gladko - znaczy czas na nie :)
A nie boicie się zaksztuszenia?

A czy moja sie zakrztusila? Nie :) Madrze wypluwala co za duze :) Ale najwazniejsze jest aby odroznic zakrztuszenie od dlawienia sie. Skoro odkrztusza to super, prawidlowy objaw, a jesli widac ze sie dusi to juz trzeba interweniowac.

A my dzisiaj po raz pierwszy probowalysmy gotowanego ziemniaczka, ale nie poszlo za dobrze bo malej nie smakowalo ;o( nawet bym powiedziala ze ja naciagalo na wymioty. W zamian dostala kaszke i to bylo niammm...

Właśnie jak to jest z tymi kaszkami ja zakupiłam bezglutenową misiowy ogródek i w sobote chciałam dać ale jak ją zrobiłam zgodnie z tym co było na ulotce to jakaś gęsta mi się wydawała i bałam się jej podać. Nie wiem czy zaczynałyście najpierw od dodawania kaszki do mleka w mniejszych ilościach a pozniej przyszła pora na taką pdawaną z łyżeczki?

Ja dawalam w pierwsze kilka dni dodana do mleka, zeby maly poczul smak, a chyba od 3 dnia dalam mu z lyzeczki wg przepisu na opakowaniu i bylo ok.

reklama
mój synuś też sie nie dławił ani nie krztusił, spokojnie pomału sobie liże te chrupeczki no oczywiście jest zawsze blisko nas i spoglądamy na niego....

Do góry