reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

wiecie kobitki ręce mi opadają: moja Pola jak tylko oko rano otworzyła to wrzask, nic nie pomaga, ani na rączkach u mamy, ani u taty, ani włączony telewizor a ona telemaniak:) kurcze nie wiem już co robić, jeść je bardzo ładnie bo co nie naszykuję to zjada, spać też spi tylko troszkę przez sen jęczy. czy to te zęby tak dają jej popalić.miałam robić słoiki z pomidorami to nie mogę nawet do ubikacji iść.

reklama
polusia, moja miała tak na początku lipca. nie pomagało NIC, a ona się darła, przez sen szlochała. trawało to 3 dni i przeszło jak ręka odjął, nie wiem, co to było.
zębów do teraz nie ma.

a może spróbuj jej posmarowac dziąsła żelem od ząbkowania, jak sie uspokoi, to może to jednak ząbki?

polusia ja bym zęby obstawiała, zwykle dzieciaczki na raty ząbkuję, kilka dni je męczy, potem przerwa i powtórka z rozrywki, jak ionka radzi, może żel zastosuj i się wyjaśni...
frotka nie martw się dzieci rozwijają się w bardzo różnym tempie i to o niczym nie świadczy, mojej koleżnki synek usiadł jak miał 8 miesięcy
A my narazie zalegamy w domku, wieje, że mało głowy nie urwie, ale niebo błękitne i piękne słonko świeci, póżniej wyjdziemy, muszę kupić mleczko dla Frania, a wczoraj jak M był w markecie to nie było ani jednego opakowania, więc muszę ruszyć na poszukiwania, a u nas mleko hipp jest chyba niepopularne bo tylko w dwóch sklepach jest, a raczej bywa

Dziewczyny uspokoiłyscie mnie .Polusia moja też tak cyrkowała. Ale viburcol juz nie dzialal dawalam przeciwbólowe czopki i wtedy chociaz zasypiala normalnie .Wtedy tez zaczęłam dawac do raczki chrupki kukurydziane, szorowała po dziąsełkach.

frotka nie masz czym sie martwic, moj tez jeszcze nie usiadzie sam, tylko sie chybocze we wszystkie strony i upada w koncu....

marela ja to objadlam sie malin u dziadkow, jak bylam, az bylo mi niedobrze na koniec....hehehehe...ale u nich szybko sie skonczyly, bo jak wyjezdzalam 10 dni temu prawie nic nie bylo na krzakach

polusia moze rzeczywiscie to zeby, a sprawdzalas czy to nie brzuszek?a moze ma po prostu zly dzien, jak to kobitki miewaja....

heronek sprawdzałam brzuszek, nawet dałam herbatkę koperkową i esputicon dla maluchów na bączki. ja stawiam albo zęby albo pogoda bo jest od wczoraj beznadziejna :)

polusia a oglądałaś dziąsła czy tam coś widać? u nas jakby dwie przezroczyste kreseczki widać w miejscu dwóch dolnych jedynek, ale ani nie jest to twarde, ani dziąsła nie są nabrzmiałe, nie wiem zatem czy to ząbki.....

jeśli chodzi o siedzenie to u mnie różnie było, Wiktor siedział na 7.5miesiąca a Oliwka na niecałe 6. Teraz Franek podnosi się sam i w sumie to dobre 15-20minut wytrzymuje. Ale jeszcze mi go żal i strach o kręgosłup według mnie. Z dziecmi bywa różnie przecież.

reklama
Bartus sobie drzemkuje pewnie za chwile sie zbudzi bo to pora obiadowa,a mi i Wiki sie nudzi w domu na spacer nie idziemy,bo szaleje na dworzu.Za chwilke obiadek zrobie.Acha kupiłam Bartusiowi obiadek bobovity od 5 m-ca Marchewka z kurczakiem i śliwkowym puree i ja taka głupia gęs nie przeczytałam składniki i tam jest masło z mlekiem,a on narazie nie moze jesc masła.I co teraz niewiem czy mu podac.

Polusia ja tez obstawiam ze to na zeby

Do góry