reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Listopad 2010

Ixi bardzo się cieszę!!!!! naprawdę super!!!!!
Jeśli chodzi o krew pępowinową to chciałabym..... ale no te koszty i to, ze w sumie tylko można skorzystać z tego do pewnej wagi... stąd nie wiem

reklama
witajcie
przepraszam że tak się wcinam i z butami wchodzę w rozmowe, ale ostatnio byłam u pani hematolog ktora stwierdziła że nie ma sensu płacić za przetrzymanie krwi pępowinowej bo mozna ją wykorzystac tylko do wagi dziecka 20 kg. Poza tym stwierdziła że nie można zakładać najgorszego. Poradziła że jak chcemy oddać krew to można to zrobić anonimowo do instytutu hematologii z ktorej pozniej skorzystają chore dzieci.
Jeszcze nie podjęliśmy ostatecznej decyzji - we wtorej spotykamy się jeszcze z prof. hematologii i wtedy zobaczymy. dam znać co powiedział.
pozdrawiam

Witajcie kochane!

Ixi tak się cieszę, że wszystko z Tobą i z maleństwem jest OK. Jestem pewna, że teraz będzie wszystko dobrze. Byle by do końca ;)

Co do naszych facetów - czytając wasze posty odnoszę wrażenie, że zachowują się jak duże dzieci, mali chłopcy. :-) Urocze jest to, gdy tak przeżywają wraz z nami ciążę.

Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamuśki. Niewiele do końca nam zostało!

witajcie
przepraszam że tak się wcinam i z butami wchodzę w rozmowe, ale ostatnio byłam u pani hematolog ktora stwierdziła że nie ma sensu płacić za przetrzymanie krwi pępowinowej bo mozna ją wykorzystac tylko do wagi dziecka 20 kg. Poza tym stwierdziła że nie można zakładać najgorszego. Poradziła że jak chcemy oddać krew to można to zrobić anonimowo do instytutu hematologii z ktorej pozniej skorzystają chore dzieci.
Jeszcze nie podjęliśmy ostatecznej decyzji - we wtorej spotykamy się jeszcze z prof. hematologii i wtedy zobaczymy. dam znać co powiedział.
pozdrawiam

Ten argument do mnie nie trafia - przecież dziecko do 20kg to wciąż mój mały Skarb...

No nic, przemyślimy sprawę.

Krew pępowinowa to indywidualna sprawa każdej pary spodziewającej się dziecka, ja nie chciałam jej pobierać i przechowywać, mój mąż chce. Mimo że uważam że raczej nam się to nie przyda, szanuje jego zdanie, i mimo że nie mamy na to środków najprawdopodobniej się zdecydujemy....

reklama
Do góry