reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamy z FRANCJI!

reklama
hej
no właśnie tu we fr to tak tym sokiem pomarańczowym każą walczyć z zatwardzeniem. ale ja bym sie bała tak malutkiemu dziecku świeżego soku dać. jakoś nie mam przekonania.

magda a jak ty sie czujesz?
juz niedlugo i czas na ciebie przyjdzie. jak masz jakies pytania co do porodu itp to pisz w miarę możliwości będę odpowiadać. a masz tamtum rossa ? warto wiesz kupić sobie. tylko nie wiem czy w fr jest dostępne. może z pl chodź listem ci prześlą.

marys- u mnie w porzadku:) dziekuje. mala czuje coraz nizej.. dzisiaj mam wizyte u ginekologa, wiec moze czegos sie dowiem nowego. a tamtum rossa nie mam... pytalam siostry i radzilam mi letnia woda sie podmywac i tyle. ostatnio jakos zwwiekszyl mi sie apetyt, mialyscie tak w tych ostatnich miesiacach? jakie kosmetyki kupilas dla danielka? wiem ze josephine uzywa mustelli, ja jeszcze nie odwiedzilam apteki:/ a u ciebie jak tam? Marcel szaleje z babcia?

heja

ja na chwile, jest u mnie mama ! :)

marys : ja jeszcze sie nie spotkalam kurka tutaj zeby kazali sok pomaranczowy dawac takim malym... nawet rocznym nie, bo pomarancza i truskawka to najczesciej uczulajace owoce... i tez bym sie nie odwazyla...

magda : &&&& za lekka koncowke :)

u na sok, zaliczylismy juz dzis spacerek w pieknym sloncu :)
papatki

josephine-zazdroszcze odwiedzin mamy:p u mnie raczej nie bedzie to mozliwe:/ przez to ze mamy jeden pokoj...a przydalaby sie pomoc, bo chcialam zeby M zostawil sobie te 11 dni wolnego na wyjazd do pl w kwietniu!! ale zobaczymy jak to bedzie....

po wczorajszej wizycie u ginekologa dowiedzialam sie, ze szyjka twarda zamknieta. powiedzial ze do 2-3 tygodni nie powinno sie nic zmienic, mozliwe ze nasza panna bedzie lutowa heheh moj M ma urodziny 4 lutego a ja termin na 4-5 luty:) 24 stycznia mam spotkanie sage-femme i zobaczymy co wtedy bedzie... mloda uwielbia sie pchac pod zebro jak siedze co jest bardzo uciazliwe :p ichyba to na tyle co u mnie sie ostatnio dzieje:p

buzka i milego dnia kobietki

marys- u mnie w porzadku:) dziekuje. mala czuje coraz nizej.. dzisiaj mam wizyte u ginekologa, wiec moze czegos sie dowiem nowego. a tamtum rossa nie mam... pytalam siostry i radzilam mi letnia woda sie podmywac i tyle. ostatnio jakos zwwiekszyl mi sie apetyt, mialyscie tak w tych ostatnich miesiacach? jakie kosmetyki kupilas dla danielka? wiem ze josephine uzywa mustelli, ja jeszcze nie odwiedzilam apteki:/ a u ciebie jak tam? Marcel szaleje z babcia?
tantum rossa trochę ulży w bólu ale i powoduje ze o wiele szybciej sie tam wszystko zagoi. wiesz jak byś maila otarcia jakieś czy szwy. ja polecam.
ja przy Marcelku i teraz przy Danielku tez używałam tylko i wyłącznie do kapieli olejku Mustela
wlewam do wanienki trochę w tym go kapie i niczym więcej juz Danielka nie smaruje. tylko an pupe pepanthen
Marcel nam sie rozbestwił tu przy babci. bo babcia na wszystko mu pozwala, a on to nagminnie wykorzystuje. i mowie wam sajgon mam w domu :) ale nic niech sie cieszy puki może. później będziemy wracać do ładu :)
marys : ja jeszcze sie nie spotkalam kurka tutaj zeby kazali sok pomaranczowy dawac takim malym... nawet rocznym nie, bo pomarancza i truskawka to najczesciej uczulajace owoce... i tez bym sie nie odwazyla...
zaliczylismy juz dzis spacerek w pieknym sloncu :)
papatki
no właśnie. przecież cytrusy to silne alergeny.
ale jak Danielek w pierwsze 3 dni nie robił kupki tzn zrobił drugiego dnia dwie a później przez dwa dni nie robił to lekarz pediatra kazał mi iść i wypić 2 szklanki soku panoramowego by mu ułatwić wypróżnienie! a on po prostu nie miał czym kupać bo jeszcze dopiero z siary an mleko się cyce przestawiały.

my dziś tez po spacerku w słoneczku.

no tak wlasnie z tym sokiem sie dziwilam...bo jak mieszkalam we wloszech to surowo zabronione do min.1 roku!
u nas po staremu, mnie tym razem grypa lapie...ps ktora zna troszke paryz, czy znacie 10ARR i tak wogole kolo gare de l est okolce? jak tam jest? i kto ?
tu dzis zimno
pozdrawiam

reklama
zoe372- nie polecam tych okolic... bardzo blisko jest pigalle czy barbes, przechodzilam tamtedy i przewaznie sami ciemnoskorzy i araby. chociaz na poludnie od gare de l'est mysle ze jest duzo lepiej niz na polnoc:p zycze duzo zdrowka!

Do góry