reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

reklama
aniez - Lenka miała robione jak była malutka (miała chyba 7m-cy), bo lekarka się dopatrzyła zasinienia nad górną wargą i wolała to skontrolować. Na szczęście skończyło się na płytkim unaczynieniu skóry z którego się wyrasta jak dziecko tłuszczem obrośnie:-) Pamiętam, że ją grzechotkami zajmowaliśmy i jakoś wytrzymała. Dzielna była:tak:

Dzisiaj na szczepieniu też była grzeczna, chociaż chwilę zapłakała. W nagrodę dostała naklejkę za odwagę truskawkowego żołnierza:-D

Aniez S miał pobieraną krew z palca, ale mniejszy był tzn około 14mcy miał, a J jak miał 2 lata to juz normalnie z żyły jak dorosły, więc pewnie zależy od pobierającej gdzie go ukłuje, u nas są przygotowani na dzieciaki, tak, że nawet nie zauważył, dopiero plasterkiem się zainteresował, bedzie dobrze! co do ekg nie pomogę, bo nie mieliśmy nigdy robić

Laski czy Wasze maluchy zgrzytaja zebami?
Ola mnie do pasji doprowadzi, ja wiem ze ona w obrebie buzi potrzebuje silnych bodzcow ale od choroby w swieta zgrzyta czesciej i mocniej...

reklama
Bartek nie zgrzyta, ale to się ponoć zdarza... z tym, że (nie wiem, czy powinnam, ale napiszę), jeśli to trwa, to lepiej poprosić pediatrę o skierowanie na badanie w kierunku pasożytów :-( tak dla własnego spokoju.

Do góry