reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Dziewczyny, a to nie jest przypadkiem tak, że jak zaczynają się szczepienia to jak kupi się skojarzoną to potem do końca tak trzeba szczepić, a jak zaczyna się normalnie to ciągnie się do końca standardowe szczepienia z kilkoma kłuciami :eek:

reklama
Renifer - lekarka coś kombinuje... nie wiem jaki ma w tym cel... ale nie mówi ci prawdy, że "nie wolno". Jeśli i tak chcesz kupować skojarzone i cię na nie stać, to się postaw! To nie jest różnica tylko w ilości kłuć, szczepionka skojarzona jest nowsza technologicznie, wysokooczyszczona i acelularna - jest bezpieczniejsza dla dziecka!

Sewa tak czy siak zaczyna sie ta serie w 6 tygodniu zycia czyli w tak zwanym drugim miesiacu.Sprawdzilam w ksiazeczce i mam wpisane Infarix Hexa w 6 tygodniu szczepienie byla takie :)

Iwonka przychylam się do tego co piszecie i jestem zaskoczona postawą pediatry :eek: coś babeczka kombinuje

Nie mozliwe jest ze w roznych miastach jest inny kalendarz szczepien.Jedynie co to lekarz moze tylko za sugerowac zeby szczepic taka a nie taka szczepionka lub wogole odlozyc szczepienie na pozniej wlasnie z powodu goraczki czy choroby.Ale jesli mama chce szczepic skojarzona to nie moze ci zabronic i jesli nie ma jej w przychodni do kupienia to musi wystawic ci recepte na zyczenie i wtedy sobie kupujesz w aptece sama ta szczepionke

Paranoja normalnie żeby konkretnej odpowiedzi nie dostać od pediatry:no:Ale co ona może sobie wymyslać wprowadzając w błąd przy szczepieniu:eek:A to co dziewczyny piszą to prawda:tak:Reniferku może zasięgnij porady innego lekarza jeśli masz taką mozliwość?

Ja się wybieram na szczepienie jutro z Matkiem. Zaszczepie go póki jest zdrowy:tak:A przy okazji Madzię skontroluję. No ale ja mam normalne szczepienie na 17 miesięcy co wypada. Oj nudzę się strasznie. Ale za niedługo ma teść przyjechać i przywiezie półtusze wieprzowe bo kupujemy na święta mięcho i będziemy swoje wyroby robić tzn. teść wędzi boczek, szynki i kiełbasę dla nas.

Aniab pyszniutkie beda swieta :) A moge wiedziec po ile kupujecie ? My ,ielismy kupic ale w koncu po swietach kupuje tzn po nowym roku wedzic nie bede ale bede piec,piec i smazyc :)

reklama
Dzien dobry.
Ja juz jestem po lekarzu -tym razem z Grzesiem.:baffled: Wczoraj zaczal tak brzydko kaszlec...:-( No i dzisiaj na szczescie osluchowo jest czysty, ale za to bardzo brzydkie gardelko i antybiotyk dostal.:hmm:
A mial byc jutro szczepiony, Nie lubie przekladania szczepien.:-(
No i kolejny tydzien siedzenia w domu -to juz trzeci.:wściekła/y:

Bodzinka, Sikoreczka super zdjecia. Macie sliczne dzieciaczki.:tak::-)

i juz nie wiem co jeszcze mialam komu pisac, bo zaczelam chyba z pol godziny temu, ale w miedzy czasie Grzes sie przebudzil i chcial cycusia. a jak wrocilam, to duzy pokoj wygladal, jakby tornado przez niego przeszlo. Ale to tylko Macius sie bawil.:baffled::sorry: A teraz lece, Grzes zrobil kupke i domaga sie przewiniecia.:eek:

Do góry