• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

♥️♥️W lutym amor lata jak mucha, niech w nas bija dwa serducha♥️♥️

reklama
Hejo w sobotę!
U nas wczoraj u córci wyszedł pozytywny test na grypę więc wszyscy obstawieni lekami, chciałam pytać czy bezpieczny w razie co ale kilka stron temu przeczytałam że tak więc jestem spokojna ! Co ja bym bez Was zrobiła, normalnie lepsze jesteście nich czat gpt 🥰 ale o dziwo oprócz lekkiej gorączki i katarku młoda trzyma się super ! Chyba udało się wyłapać dzisiaj pik, na 3 różnych testach, więc będziemy działać dzisiaj u jutro :) dzisiaj 19 dc

Załączniki

• IMG_4019.jpeg
    IMG_4019.jpeg
    1 MB · Wyświetleń: 67
Planuje w następnym cyklu wykupić AMH i homocysteine. Wiedziałyście, że homocysteina jest wrażliwa na transport? 😮
Dobrze że mieszkam blisko laboratorium przyszpitalnego 🙈

Cześć dziewczyny..... :(
Miałam mieć za tydzień histeroskopie. Ale jestem już po telefonie z lekarzem i odkładamy na następny miesiąc a może już na zawsze.
Mialam wizytę u endokrynologa. Endokrynologicznie jestem zdrowa jak ryba. Ale niestety wysłał mnie na USG do kardiologa bo nie podoba mu się moja żyła wrotna i wątroba. Ich wygląd wskazuje na to że może być jakiś problem z sercem. Nie musi, może tak po prostu mam, bo wynik USG jest "graniczny" więc może to nic a może coś ... :( może to być np nadciśnienie płucne 😭 ja nigdy nie miałam problemów z płucami, sercem, ciśnieniem. Nie palę. A on mówi że to wygląda jakbym paliła całe życie 😭
Jestem jak zbity pies od czwartku. Przecież to już mnie skreśli z bycia drugi raz mamą 😭😭😭

.....
Wywalcie mnie z tej ławeczki bo nic dobrego już mnie chyba nie czeka 😭😭😭😭

Jedna tabletka chyba faktycznie nie będzie miala większego wpływu na cykl. Trzeba być dobrej myśli.
Też kiedyś brałam hydroksyzynę, jeszcze za czasów studiów, ale *uja pomagała, nadal budziłam się w środku nocy i było po spaniu, a do tego byłam bardziej rozbita i nieprzytomna w ciągu dnia, więc szybko się zraziłam i odstawiłam.
Mi pomogła melatonina w dawce do 2,5 mg ponoć nie wpływa na cykl wręcz przeciwnie ale to tylko z tego co wyczytałam kiedyś więc nie wiem do końca ile w tym prawdy

Planuje w następnym cyklu wykupić AMH i homocysteine. Wiedziałyście, że homocysteina jest wrażliwa na transport? 😮
Dobrze że mieszkam blisko laboratorium przyszpitalnego 🙈
Tak. Mi kiedyś wyszła hemoliza. Homocysteine trzeba robić tam gdzie od razu badają albo nakładają na krew jakiś specjalny żel i można wtedy transportować dopiero. A jak z mojej miasteczkowej przychodni wożą samochodem pół godziny to nic dobrego z tego nie wyszło.

Miałam mieć za tydzień histeroskopie. Ale jestem już po telefonie z lekarzem i odkładamy na następny miesiąc a może już na zawsze.
Mialam wizytę u endokrynologa. Endokrynologicznie jestem zdrowa jak ryba. Ale niestety wysłał mnie na USG do kardiologa bo nie podoba mu się moja żyła wrotna i wątroba. Ich wygląd wskazuje na to że może być jakiś problem z sercem. Nie musi, może tak po prostu mam, bo wynik USG jest "graniczny" więc może to nic a może coś ... :( może to być np nadciśnienie płucne 😭 ja nigdy nie miałam problemów z płucami, sercem, ciśnieniem. Nie palę. A on mówi że to wygląda jakbym paliła całe życie 😭
Jestem jak zbity pies od czwartku. Przecież to już mnie skreśli z bycia drugi raz mamą 😭😭😭

.....
Bardzo mi przykro, może jeszcze warto zasięgnąć drugiej opinii?

reklama

.....

Nie załamuj się, u mnie dwie osoby w pracy mają nadciśnienie płucne. Zero objawów. Mieli echo serca, rezonans z kontrastem i w sumie to może jakiś wada wrodzona a może nie. Także wszystkim to samo chyba mówią albo byli u jednego lekarza :P obydwoje pracują, uprawiają sport, mają dzieci.
Póki nie masz wizyty u kardiologa to nie ma co się przejmować podejrzeniem innego lekarza, bo ginekolog czy inny lekarz po prostu się na tym nie zna. Myśl, że on cię tam wysyła, żeby sprawdzić ze specjalistą i wykluczyć chorobę, żeby na spokojnie można było zrobić zabieg.
Trzymaj się :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry