Zestresowana13
Fanka BB :)
Omg i to JAKA była skoro ten próg taki pięknyWynik: 20.61 ng/ml progesteron czyli była!a ginekolog nie zawsze ma rację
![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Omg i to JAKA była skoro ten próg taki pięknyWynik: 20.61 ng/ml progesteron czyli była!a ginekolog nie zawsze ma rację
![]()
Pamietaj, ze wykres to tylko kawalek kreskiW tym dniu ściśle akurat pierwszy raz. To dlatego że mój wykres temperatury po owu jest płaski, a gin stwierdził że nie widzi jej śladów jak badał mnie 3 dni po potencjalnej owu.
@mariposa_ bardzo dobry plan, ja również się umówiłam na marzec, ile to idzie czekać na coś co nie przychodzi
@Paula. sz wiadomo że nie ma w życiu nic pewnego i z tak niskich wartości może się pojawić ciąża. W moim przypadku brak skoku temperatury, plus USG w 3dpo, a teraz jeszcze takie wartości progesteronu raczej skłaniają do tego że lipny mój miesiąc. Ale oczywiście cuda w przyrodzie się zdarzają)
Tak masz rację, ale w 3 dpo brak ciałka żółtego i płynu w zatoce Douglasa a do tego widoczny pęcherzyk 15 mm raczej wskazują na to że nie dojrzał i nie pękł. Zresztą mniejsza o większośćPamietaj, ze wykres to tylko kawalek kreskijest wiele przypadkow gdzie jest skok, a owu nie bylo lub nie ma sloku a owu jest, mierzenie tempki jest wrazliwe na wszystkie czynniki, a poza tym to zawsze tylko podpowiedz, nie wyrocznia
![]()
Wizyta u gina to druga kwestiaTak masz rację, ale w 3 dpo brak ciałka żółtego i płynu w zatoce Douglasa a do tego widoczny pęcherzyk 15 mm raczej wskazują na to że nie dojrzał i nie pękł. Zresztą mniejsza o większośćzawsze coś może się wydarzyć jak jest seks bardzo chętnie miło bym siebie zaskoczyła, szczególnie że to 14 miesiąc prób.
Może głupie pytanie ale kiedy mniej więcej zbadać progesteron po owu żeby sprawdzić czy faktycznie była ?Nie wiem dokładnie, bo nie mam monitoringu , pik był 27.01 (tu raczej byla próba owulacji bo trwało to chwile jak teraz patrzę na te testy ) a na usg gin w 10 dc stwierdziła cykl bezowulacyjny - pęcherzyki mialy 8mm ) - teraz juz sama nie wiem skąd ten pik 27.01a taki duży pik ( trwal cały dzien) był 07.02 czyli jakby brać ten z 07.02 to byłby 6dpo . Ten cykl jest tak posrany ze sama się gubię
Najlepiej 7dpo wtedy powinna byc najwyzsza wartosc, ale pod warubkiem, ze wiesz kiedy wypada owuMoże głupie pytanie ale kiedy mniej więcej zbadać progesteron po owu żeby sprawdzić czy faktycznie była ?![]()
Nawet 1 DPO, ale najwierniejszy obraz uzyska się badaniem w 7 DPO. Jeżeli masz problem z krótką faza lutealna, bądź podejrzenie, że progesteron jest niski, to warto powtórzyć w 10 DPOMoże głupie pytanie ale kiedy mniej więcej zbadać progesteron po owu żeby sprawdzić czy faktycznie była ?![]()