• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych staraczek ♥️

Wróciliśmy w pielesze 😁
Wszystko póki co spoko. Ale stety niestety, na wypisie mam jednak zalecenie przyjmowania neoparin więc wykupiłam. W wypisie mam jakieś oznaczenia robione no i to raczej od nich się wzięło, fibrynogen i coś jeszcze. 🤔
No trudno, muszę się nauczyć kłuć własny brzuch. 🙃 Dla mnie nowość.
A ile Ci przepisali? I ten neoparin ma gorsze igły, nie lubiłam się z nimi 😬

reklama
Przecież to wątek otwarty dla każdej 🤗
A ja myślałam że tu taka grupka stała jest 🤭😅

Dobra to dołączam. Ostrzegam że jestem mega marudna, zdołowana i nic dobrego że mnie nie będzie 🙈
Czekam na histeroskopie w połowie marca. (Teraz jestem przed okresem). Kończę 37 lat w kwietniu, przede mną wizja inseminacji (może) a pewniak to in vitro.
Mam 4,5 letnia córeczkę która trzyma mnie przy życiu. Wyczekana tak samo i wymarzona.

(Obecnie jestem na zwolnieniu bo ma rsv 🙈 )

Teraz łudzę się że jeszcE coś dobrego mnie czeka w życiu i może jeszcze się uda. Mam nadzieję że w tym roku, bo później to już będę się pewnie bała ze względu na wiek :(

Mojemu synowi pomogła piłka, a też się bujaliśmy z tym problemem. I tak ma super drzemki. Pamiętaj, że zawsze może być gorzej - przynajmniej u nas z tym nie było kolorowo, a znam maluchy co jeszcze gorzej sypiały od niego Szkraba 🙈
Właśnie chyba zabiorę z powrotem od teściów piłkę, bo zdążyłam wywieźć po ciąży, bo mało miejsca w domu. Fizjoterapeutka pozwoliła na wizycie nagrać jak z nią ćwiczyć też w ten sposób, to spróbujemy.

Nie no, w porównaniu z tym, co było na początku, to teraz naprawdę ładnie śpi w nocy. Ale w dzień trochę mi brakuje tych noworodkowych długich drzemek 😅

A ja myślałam że tu taka grupka stała jest 🤭😅

Dobra to dołączam. Ostrzegam że jestem mega marudna, zdołowana i nic dobrego że mnie nie będzie 🙈
Czekam na histeroskopie w połowie marca. (Teraz jestem przed okresem). Kończę 37 lat w kwietniu, przede mną wizja inseminacji (może) a pewniak to in vitro.
Mam 4,5 letnia córeczkę która trzyma mnie przy życiu. Wyczekana tak samo i wymarzona.

(Obecnie jestem na zwolnieniu bo ma rsv 🙈 )

Teraz łudzę się że jeszcE coś dobrego mnie czeka w życiu i może jeszcze się uda. Mam nadzieję że w tym roku, bo później to już będę się pewnie bała ze względu na wiek :(
Niee, tu nie ma regulaminów, kar i upomnien za odezwanie sie 😊 także zapraszamy.
Trzymam za Ciebie kciuki, ja mam 40 lat jeśli Cie to jakos pocieszy, w tej ciąży dużo lepsze mam wyniki zarówno pappy i ogólnie jak 5 lat temu z synkiem 😉

Właśnie chyba zabiorę z powrotem od teściów piłkę, bo zdążyłam wywieźć po ciąży, bo mało miejsca w domu. Fizjoterapeutka pozwoliła na wizycie nagrać jak z nią ćwiczyć też w ten sposób, to spróbujemy.

Nie no, w porównaniu z tym, co było na początku, to teraz naprawdę ładnie śpi w nocy. Ale w dzień trochę mi brakuje tych noworodkowych długich drzemek 😅
Najgorzej takie właśnie 30-40 minutowki, bo wtedy niewiadomo czy usiąść i napić sie spokojnie kawy czy cos ogarnąć 🫣
Moja ciąża wystarana a dopadają mnie myśli czasem na zasadzie " miałaś babo juz luźne wieczory, przespanej nocki i co?" 🤣

Byle by się nie skróciły do 15min 🙈🤞🏻

Niee, tu nie ma regulaminów, kar i upomnien za odezwanie sie 😊 także zapraszamy.
Trzymam za Ciebie kciuki, ja mam 40 lat jeśli Cie to jakos pocieszy, w tej ciąży dużo lepsze mam wyniki zarówno pappy i ogólnie jak 5 lat temu z synkiem 😉
O tak. Takie rzeczy lubię czytać :)

Ja najpierw muszę dotrwać do tej histeroskopii.

A jakbym Wam powiedziała jak się jej boje to byście mnie wzięły za wariatkę. Tzn nie boje się histeroskopii. Boje się narkozy

A ile Ci przepisali? I ten neoparin ma gorsze igły, nie lubiłam się z nimi 😬

A właśnie słyszałam o tych igłach zakrzywionych i zrobiłam fikołek w aptece i poprosiłam, żeby dała pani farmaceutka clexane zamiast neoparin. Stwierdziła, że ona tam w ciąży brała neoparin i też dało radę.
Ja mam zapisane na 10 dni obecnie, po jednej strzykawie 40mg.

Muszę przyznać, jeśli któraś z was się kuła tym w staraniach, w ciąży.. czapki z głów miłe panie, bo mnie normalnie wzdryga 🙆🏻‍♀️ Jakiś to wymysł normalnie diabelski, sado maso farmaceutyki 🤡

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry