• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

🌷🪻 W marcu wiosna świat rozkręca, niech nam los II kreski wręcza🌸🌻

Wlasnie skonczylam rozmowe, dawke 75 zostawiamy bo jest bardzo dobrze , dostalam recepte, wedlug niej mam za wysoki poziom kw foliowego, a wczoraj ginek mowil ze bardzo dobrze taki poziom i wez tu byc madry 🙈 wit d tez by moglo byc mniej bo ona nie lubi isc w zadna skrajnosc. A Insulina jeszcze moze sie utrzymywac po ciazy na takim poziomie, powinna spasc z czasem, i z pomoca zdrowszego trybu zycia. Jak przez 3 msc nie zajde w ciaze to chce mnie widziec na zywo 🙂

reklama
Dzień dobry dziewczyny..

Dzisiaj dzwoniłam do poradni immunologicznej dopytać się co z dalszą wizyta, po odwołaniu przez poradnie czwartkowej wizyty... Okazuje się, że Pani doktor jest chora i przez dłuższy czas jej nie będzie.. Mialam w zaleceniach branie neoparin od 5dc i gdybym zaszła w ciążę, to zjawić się u niej do 6tc.. Poradnia rozklada rece i wstępnie mam zarezerwowany termin kolejny na wrzesień, gdzie chodziłam regularnie co 3 miesiące od kiedy dostalam sie na NFZ do UCK..
Nie mogę takich rzeczy czytać... W idealnym świecie NFZ powinien wyznaczyć zastępstwo, przenieść Cię gdzieś na początku kolejki, żeby nie przerywać ciągu diagnostyki i leczenia...
Ja tak kilka lat temu miałam odwołane usunięcie migdałków - Pani zadzwoniła 2 tygodnie przed, że zamykają oddział i że mogę zabrać skierowanie. Czekałam na to usunięcie prawie rok, a oni o zamknięciu oddziału wiedzieli od 2 miesięcy przed tym jak zadzwonili... W innych palcówkach terminy na za 2 lata...

Wlasnie skonczylam rozmowe, dawke 75 zostawiamy bo jest bardzo dobrze , dostalam recepte, wedlug niej mam za wysoki poziom kw foliowego, a wczoraj ginek mowil ze bardzo dobrze taki poziom i wez tu byc madry 🙈 wit d tez by moglo byc mniej bo ona nie lubi isc w zadna skrajnosc. A Insulina jeszcze moze sie utrzymywac po ciazy na takim poziomie, powinna spasc z czasem, i z pomoca zdrowszego trybu zycia. Jak przez 3 msc nie zajde w ciaze to chce mnie widziec na zywo 🙂
Ja bym wierzyła ginekologowi z kwasem foliowym 🙈

Zobacz załącznik 1737437

No u mnie też się rozkręca 🤣

Będą nasze chłopy świętować 😈
W pierwszym momencie myslalam ze to ciazowy, jaki ja szok zaliczylam :D nie mniej dzien mezczyzny wykorzystacie dobrze :D
Dzień dobry dziewczyny..

Dzisiaj dzwoniłam do poradni immunologicznej dopytać się co z dalszą wizyta, po odwołaniu przez poradnie czwartkowej wizyty... Okazuje się, że Pani doktor jest chora i przez dłuższy czas jej nie będzie.. Mialam w zaleceniach branie neoparin od 5dc i gdybym zaszła w ciążę, to zjawić się u niej do 6tc.. Poradnia rozklada rece i wstępnie mam zarezerwowany termin kolejny na wrzesień, gdzie chodziłam regularnie co 3 miesiące od kiedy dostalam sie na NFZ do UCK..
To jest chore nornalnie! Powinno wyznaczyc zastepstwo! Kurde placi sie tyle kasy na skladki, zeby takie numery robili!

Teraz juz wiem czemu mi sie przestawia tutaj w apce owulacja, bo testy jeszcze blade, teraz mi sie przesunelo na poniedzialek 🙈 jak tu juz taki gigant 24 mm z usg i ze prawdopodobnie bedzie w srode, w ogole jak powiedzialam doktorkowi o testach, to na to zeby tego nie robic bo szkoda kasy 🤔
Mój gin też tak mówił o testach, że nie widzi w nich wartości diagnostycznej. Ja i tak robię po swojemu.

Teraz odstawiłam termometr bo włączyłam progesteron dopochwowo więc mierzenie sensu nie ma. Chociaż może z ciekawości sprawdzę jutro ile będzie wynosić. Już się boje okresu po odstawieniu tego bo ponoć ścina z nóg.

Hmmm nie wiem co o tym myslec 🤔 wczoraj juz pecherzyk duzy 24 mm a tu na testach nie rosnie, ja tez nie czuje nic a nic , zawsze mnie chociaz troszke ciupalo w jajniku a tu zero 🙄 w sumie to lepiej bo chlop moze zdarzy dojechac, ale czy takie " bycze jajo" jest w ogole zdolne ? 🤔

Załączniki

• AISelect_20260310_173752_Premom.jpg
    AISelect_20260310_173752_Premom.jpg
    59,4 KB · Wyświetleń: 32
reklama
Mój gin też tak mówił o testach, że nie widzi w nich wartości diagnostycznej. Ja i tak robię po swojemu.

Teraz odstawiłam termometr bo włączyłam progesteron dopochwowo więc mierzenie sensu nie ma. Chociaż może z ciekawości sprawdzę jutro ile będzie wynosić. Już się boje okresu po odstawieniu tego bo ponoć ścina z nóg.
Moja ginekolog też mówiła żeby olać testy bo tylko stresują że musisz coś kontrolować. Mówi regularny seks co dwa dni i za pół roku widzimy się na wizycie ciążowej myślę sobie że byłyby super ale też bym chciała szybciej niż za pół roku 😀

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry