• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

🌷🪻 W marcu wiosna świat rozkręca, niech nam los II kreski wręcza🌸🌻

Oczywiście, poinformuję.

Póki co analizowałam przez AI wydruk usg z dzisiejszej wizyty, bo niestety na NFZ przy rutynowej kontroli i cytologi za wiele sie nie dowiedziałam.
I widać endometrium 7.4mm oraz pęcherzyk dominujący przy lewym jajniku 19mm.. Czuję juz od wczoraj ten jajnik, bo owulacje zazwyczaj mam z tego lewego jajnika. Dzisiaj jest 9dc.. To chyba dobre wymiary?
Cykle mam średnio 24-26 dni. Wiem i czuje, że zaraz owulacja lada moment. Tylko pytanie czy starania będą i czy sens sie nastawiać znowu i pozniej czuc znowu rozczarowanie :(
Nie odpuszczalabym staran, dzialacie w miedzyczasie dalej, a z lekarzami na 2 strone, ale szkoda przegapic w razie w :)

reklama
Ja wiem, autem sie nie stresuje, naprawimy, minus ze bedzie wylaczone ba jakis czas z uzytku, a przydaloby sie, ale to nic.. szkoda troche kasy, bo jednak zawsze przyda jej sie wiecej niz mniej, ale trudno.. wkurzam sie bo to 2 stluczka w przeciagu chyba 3-4 miesiecy..
jemu nic nie jest procz stresu oczywiscie, ale bedzie dobrze!
On tez nie wie nic jeszcze bo wczoraj nic mu nie mowilam, bardzo chcialam poczekac bo ma urodziny w przyszlym tygodniu, chcialam to tak ladnie zorganizowac, wiecie.. ale chyba nie chce byc z ta niepewnoscia i konsekwencjami sama dzisiaj i powiem mu jak wroci z pracy..

Trzyma mnie teoche pozytywnie to, ze mierzylam tempke wczoraj, z dupy wiem, ale mierzylam, dzisiaj jest skok o 0.2 do gory i tak teoretycznie 10dpo mi zawsze opadal, a dzisiaj nie, ale czy to nie bedzie takie podbicie znow jak zawsze a juteo spadek, ale no nie wiem, w ciagu dnia tez mam dosyc wysoka wiem, ze sie nie mierzy w ciagu dnia, ale zwykle nawet po owu to max 37.0 a dzisiaj 37.3, wiec czekam, cierpliwie czekam..

Wróciłam i nasz plan jest konkretny aż mnie zaskoczył 🫣

Estriadol mam dużo za niski.
Unidox dostałam przez te podwyższone komórki NK w biopsji i możemy się normalnie starać.

Dzisiaj pęcherzyk na USG 17,1 (w środę było 14), dostałam pytanie czy próbujemy dostymulować? Oczywiście Pani doktor 😅
Dzisiaj o 20 mam podać sobie Bemfola, jutro o 8 Ovitrelle (godzinę dzwoniłam do aptek bo nigdzie nie mogłam dostać ale udało się i mam odbiór o 17).
Współżycie sobota, niedziela, poniedziałek. Od 18 marca na noc Cyclogest przez 12 dni. 29 marca test albo beta. Jeżeli ujemna to odstawiam i czekam na miesiączke.

Jeżeli się nie uda to od następnego cyklu Lamette 3-7dc i robimy po miesiaczce sonoHSG, a później monitoring i dalsze kroki 🙂

No jestem bardzo zadowolona bo coś się dzieje 🫶

@Kaalaa szefowo możesz mnie wpisać na 29.03 na testowanie 🙂

Ostatnia edycja:

Unidox dostałam przez te podwyższone komórki NK w biopsji i możemy się normalnie starać.

Dzisiaj pęcherzyk na USG 17,1 (w środę było 14), dostałam pytanie czy próbujemy dostymulować? Oczywiście Pani doktor 😅
Dzisiaj o 20 mam podać sobie Bemfola, jutro o 8 Ovitrelle (godzinę dzwoniłam do aptek bo nigdzie nie mogłam dostać ale udało się i mam odbiór o 17).
Współżycie sobota, niedziela, poniedziałek. Od 18 marca na noc Cyclogest przez 12 dni. 29 marca test albo beta. Jeżeli ujemna tonidatawiam i czekam na miesiączke.

Jeżeli się nie uda to od następnego cyklu Lamette 3-7dc i robimy po miesiaczce soboHSG, a później monitoring i dalsze kroki 🙂

Ale super !
Mega konkretny plan dobrze trafiliście 😁😁

reklama

Współżycie sobota, niedziela, poniedziałek. Od 18 marca na noc Cyclogest przez 12 dni. 29 marca test albo beta. Jeżeli ujemna to odstawiam i czekam na miesiączke.

Jeżeli się nie uda to od następnego cyklu Lamette 3-7dc i robimy po miesiaczce soboHSG, a później monitoring i dalsze kroki 🙂

Super plan, trzymam kciuki 🤞🏻

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry