• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

🌷🪻 W marcu wiosna świat rozkręca, niech nam los II kreski wręcza🌸🌻

Dziekuje, ciezko mi strasznie.. nie potrafie sie jeszcze dzisiaj dopatrywac plusow..

Dzisiaj jeszcze kreska jest.. mam wrazenie, ze ciagle taka sama.. przeciez to jest mala wartosc, kiedy ona spadnie, kiedy przyjdzie okres?
Mocno przytulam 🫂 w weekend jestem poza domem ale i tak zaglądałam zajrzeć jak u ciebie, bardzo mi przykro. Mi w takich chwilach pomagało myślenie że natura więc co robi ale wierzę że dzisiaj to dla ciebie żadne pocieszenie. Poplacz sobie, pozlosc się na świat, pisz do nas jak chcesz się wyżalić !

reklama
Mi też lekarz to powiedział, że plusy są tego takie że po pierwsze : dochodzi do zapłodnienia, po drugie : mam drożny przynajmniej jeden jajowod i po trzecie że szanse po ciąży biochemicznej są często wyższe na kolejne zapłodnienie ❤️ i ja też byłam w ciąży w kolejnym cyklu po biochemie 💜 wiem kochana że serce pęka ale teraz konsultacja z lekarzem, jakiś plan działania i głowa do góry 🌷
No wlasnie to byla pierwsza owu z prawego i tak czulam, ze prawy musi dojsc do glosu, a jednoczesnie to byla 1/6 wszystkich odtatnich owulacji…

Niunia 🥺 trzymaj sie.
Patrząc na spadek progesteronu to w ciągu 2-3 dni powinna miesiączka przyjść.
Może pomyśl też o jakiejś konsultacji z dobrym lekarzem? Owulacja i progesteron po owulacji, idealne endometrium w usg to nie wszystko. Wiem to z doświadczenia.

Robisz testy owulacyjne? Jeżeli tak to kontroluj kiedy owulacja i 2-3 dni po owulacji wlacz progesteron 🙂
Jutro chcialam dzwonic sie umawiac, ale musze poczekac az przyjdzie okres.. wtedy umowie sie na +/- 14 dc. Bedzie przed owu, potem umowie sie po kilku dniach jak bedzie wskazana owu, zeby zobaczyc co jest, chociaz wiem ze pecherzyk peka, wiem, ze do owu dochodzi. Moim zdaniem mam za niski progesteron po owulacji. Bede prosic o duphaston.. zapytam o droznosc, mam przeczucie, ze cos jest nie tak z lewa strona.. na usg tego nie zobaczy prawda? Tylko droznosc pokaze?

Dziekuje, ciezko mi strasznie.. nie potrafie sie jeszcze dzisiaj dopatrywac plusow..

Dzisiaj jeszcze kreska jest.. mam wrazenie, ze ciagle taka sama.. przeciez to jest mala wartosc, kiedy ona spadnie, kiedy przyjdzie okres?
Kochana, doskonale rozumiem co czujesz. Ja tak miałam w ostatnim cyklu, nie rozkręcał się okres, tylko plamiłam i marzyłam o okresie. To naturalne, że jest Ci ciężko. Jesteśmy tu żeby Cię podnieść na duchu. ❤️ Ten okres w końcu przyjdzie i nowy cykl da znowu kolejne możliwości i będę bardzo trzymać kciuki i już rozsiewam wiruski! ❤️

No wlasnie to byla pierwsza owu z prawego i tak czulam, ze prawy musi dojsc do glosu, a jednoczesnie to byla 1/6 wszystkich odtatnich owulacji…

Jutro chcialam dzwonic sie umawiac, ale musze poczekac az przyjdzie okres.. wtedy umowie sie na +/- 14 dc. Bedzie przed owu, potem umowie sie po kilku dniach jak bedzie wskazana owu, zeby zobaczyc co jest, chociaz wiem ze pecherzyk peka, wiem, ze do owu dochodzi. Moim zdaniem mam za niski progesteron po owulacji. Bede prosic o duphaston.. zapytam o droznosc, mam przeczucie, ze cos jest nie tak z lewa strona.. na usg tego nie zobaczy prawda? Tylko droznosc pokaze?
Ja mogę tylko ze swojego doświadczenia powiedzieć, że od 8 miesięcy słyszę na usg i przed i po owulacji, że endometrium idealne i ciałko żółte po owulacji idealne.
Ale jak weszłam w wyniki bardziej w klinice to okazało się, że z biopsji wyszły mi podwyższone komórki nk, które utrudniają implantację (teraz biorę silny antybiotyk żeby je zbić) i miałam kilka badań w różnych cyklach i ten Estriadol mam za niski. W piątek mówiła, że stosunek Estriadolu do progesteronu (przypomnę mialam prog 29 w lutym!) jest za niski i mam słabą fazę lutealną mimo, ciałko żółte w funkcji słabe, a na usg wygląda wszystko super i faza lutealna trwa 14 dni.
Mój gin na Estriadol, że dobry.. no tak jasne ale jak porobiłam więcej badać to już nie jest dobry.
Także nie dziwię się, że z samego USG staramy się tak długo bo niestety to jedno ale to co się dzieje faktycznie to drugie 😣

reklama
Ja mogę tylko ze swojego doświadczenia powiedzieć, że od 8 miesięcy słyszę na usg i przed i po owulacji, że endometrium idealne i ciałko żółte po owulacji idealne.
Ale jak weszłam w wyniki bardziej w klinice to okazało się, że z biopsji wyszły mi podwyższone komórki nk, które utrudniają implantację (teraz biorę silny antybiotyk żeby je zbić) i miałam kilka badań w różnych cyklach i ten Estriadol mam za niski. W piątek mówiła, że stosunek Estriadolu do progesteronu (przypomnę mialam prog 29 w lutym!) jest za niski i mam słabą fazę lutealną mimo, ciałko żółte w funkcji słabe, a na usg wygląda wszystko super i faza lutealna trwa 14 dni.
Mój gin na Estriadol, że dobry.. no tak jasne ale jak porobiłam więcej badać to już nie jest dobry.
Także nie dziwię się, że z samego USG staramy się tak długo bo niestety to jedno ale to co się dzieje faktycznie to drugie 😣
Estradiol w 7dpo mialam kolo 170-180 wiec wydaje mi sie, ze tu nie mam problemu.. tylko wtedy prozek lekko ponizej 10, a teraz 10.. a to co piszesz, jakie badania krwi wykonac, zeby wiedziec?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry