• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

🌷🪻 W marcu wiosna świat rozkręca, niech nam los II kreski wręcza🌸🌻

reklama
Będzie dobrze! Musi!
Będę Cię stalkować na Mamusiach ;)
Też dwa razy miałam cp(mam prawy jajowód), dwa biochemy i jedną ciążę zakończoną porodem.
Mimo tych wszystkich przejść - nie trać głowy 🫂💝 napewno wszystko będzie dobrze i będziesz miała małego Mikołaja na święta 💜
Nawet mój chłop zaproponował takie imię dla bobasa jak będzie chłopczyk - Mikołaj. 😊
U mnie lewy pękł, dwie pozostałe ciążę na szczęście same się rozwiązały ale w związku z wysoką beta i pustka w macicy lekarz ocenił je jako ektopowe.
U mnie też w cp lewy jajowód pękł 😨
a dzisiaj popołudniu rozpoczynam swój pierwszy w życiu monitoring 🫣 bo poprzednie ciąże czy udana czy nie zachodziło się w 2-3cykle to szybko a tu jednak z tym jednym jajowodem coś trudniej idzie 🫣

Ostatnia edycja:
Dziękuję za miłe słowa.
Ja z nim rozmawiam na ten temat,co jakiś czas -już od kilku lat - jak widać bezowocnie. Sama sobie dziecka nie zrobię a on uważa ,że samo przyjdzie bo już 5 razy byłam w ciąży... Boi się ,że znowu będą jakieś komplikacje itd. jak już mówiłam - nie chce mi się go tłumaczyć a to co ja sama mogę... Nie wchodzi też w grę,że go umowie na semi i on pojedzie i zrobi... Po prostu chyba muszę się pogodzić z tym ,że póki on nie zmieni nastawienia to po prostu tego drugiego dziecka nie będzie 🤷🏼‍♀️
Przepraszam, bo nie pamiętam, badaliście kariotyp u siebie?

Miałam testować w sobotę, ale wypadł mi wyjazd i właściwie nie było kiedy. Okresu dalej brak. Miałam go dostać w niedzielę. Kupiłam dzisiaj testy i planowałam jutro zrobić, ale oczywiście niecierpliwość zwyciężyła. Dziewczyny, ja nie wiem czy mam omamy, albo czy ja czasami tego testu nie zalałam, ale widzę dwie kreski 😯 A test zrobiłam po południu, nie wiem czy to wgl możliwe, żeby wynik był wiarygodny.... Ta kreska jest taka dziwna, trochę jakby przerwana...

Proszę wybaczyć jakość zdjęcia, ale nie mogłam znaleźć kąta, gdzie by mi telefon cienia nie rzucał i ciężko mi było ostrość złapać :/

Załączniki

• IMG_20260317_155153260_HDR~2.jpg
    IMG_20260317_155153260_HDR~2.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 115
Nie,nic z tych rzeczy. Żaden lekarz mi nie zlecił żadnych badań,gdy się tyle staraliśmy a niby to był jeden z najlepszych lekarzy w mojej okolicy
Nawet lekarz rodzinny może skierować do genetyka żeby dostać od niego skierowanie na NFZ na badanie. Tak to badanie dla jednej osoby około 600zl z tego co pamiętam jak płaciłam. Dużo może wyjasnić albo jeśli prawidłowe będzie to możecie szukać dalej a to już mieć z głowy.
Mi jeden ginekolog w twarz uśmiechał się, że po co mi takie badanie jak przecież młoda jestem, poszłam do niego specjalnie z wynikami to jakby w mordę dostał.

reklama
No a jabys postawila go przed faktem dokonanym tzn umowila i zawiozla do labu i przed labem powiedziala co i jak? Jest taka opcja?
Coś Ty - to jest taki uparty zodiakalny lew,że hej. Wkurzył by się tylko, pokłócił i nie wszedł do gabinetu - nawet jakbym z góry zapłaciła za badanie... Jakby to takie proste było to już dawno byłby po badaniu nasienia...
Także to jest problem z nim. Najśmieszniejsze jest to,że on sam jest świadomy,że może mieć problemy z nasieniem a nic szczególnego z tego sobie nie robi prócz tego,że sobie jakieś witaminy bierze 😑 taki dziwak po prostu...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry