mariposa_
Fanka BB :)
Pozwolę sobie wkleić zalecenie z innego forum:Ale ze jak?to w sensie to do wsparcia owu bardziej czy pozniej lepiej?
Klasyk na NFZ…
"NAC przyjmujemy od 3-7 DC w dawce 1200-1800mg lub 600 mg codziennie, a w 3-7 DC - 1800 mg."
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Pozwolę sobie wkleić zalecenie z innego forum:Ale ze jak?to w sensie to do wsparcia owu bardziej czy pozniej lepiej?
Klasyk na NFZ…
Ja osobiście sobie NAC odpuściłam, bo mam odpowiednio niską homocysteine. Biorę prawie identyczne składniki jak są w TEN Fertil ONA (wszystko osobno) + DHA i Omega 3. Musisz poczytać czy w Twoim przypadku dołożenie NAC może się przydaćBo ja jestem teraz w 11dc i suplementuję estrofem 2x2 oraz kwas foliowy i TEN Fertil ONA.
W poniedziałek mam kontrolę i badanie krwi.
Mam mieć transfer świeżego zarodka z komórką dawczyni i nasienia męża. Oczywiście zarodki będą "stworzone" tuż przed transferem.
Sama się zastanawiam czy mogę jeszcze coś zrobić żeby pomóc naturze w implantacji.
Na razie prubuję się nawadniać.
Męża badanie nasienia, wczoraj był. Wiem, że wyniki już są, bo dzwoniłam, ale właśnie nie chcą wysłać.O których wynikach piszesz-chyba zgubiłam wątek![]()
Taa ale już mi koleżanka podpowiedziała, żeby napisać wniosek o wydanie dokumentacji medycznej. Dla mnie to jest chore czekać 1,5 miesiąca na wizytę, gdzie już w tym czasie można coś działać, jeśli jest jakiś problem.Ale ze jak?to w sensie to do wsparcia owu bardziej czy pozniej lepiej?
Klasyk na NFZ…
Nie właśnie. Może dlatego, że to nie jest taka typowa klinika, tzn to jest poradnia leczenia niepłodności, jakoś tak się to nazywa. I na NFZ, więc no.. tak, ja mam histero 15 maja a wizyta u tej lekarki dopiero 26 maja, więc jeszcze trochę czasu.Nie macie profilu pacjenta? U nas w klinice wyniki nasienia były na profilu i można było je podejrzeć. Dobrze pamiętam, że wizytę macie w maju?
Jakie dha i omega 3 bierzesz?Ja osobiście sobie NAC odpuściłam, bo mam odpowiednio niską homocysteine. Biorę prawie identyczne składniki jak są w TEN Fertil ONA (wszystko osobno) + DHA i Omega 3. Musisz poczytać czy w Twoim przypadku dołożenie NAC może się przydać![]()
WidaćCzy zapisałam się na testowanie 12.04 - TAK. Czy mówiłam nie testuj kobieto wcześniej -TAK Czy jak zwykle zatestowalam wcześniej TAK . I powiem tak jak kolejny raz pink robi mnie w ciula to się obrażam bo widzę kreskę słabą lekko różowąale w ostatnich 2 miesiącach też mi tak robił . Zbadałam sobie progesteron na 22 dc żeby potwierdzić owulację i wynik 9,62 czat mi tu podpowiada że zazwyczaj celuje się w 10 ale jest wysoce prawdopodobne że wystąpiła owulacja . Aktualnie 24 dc 5 dni do @ a ja tak bardzo nie chce robić sobie fałszywej nadziei
bo w końcu to by był cud że prawie 5 lat nigdy nawet biochemu nie było i nagle pyk . Pomóżcie mi zachować zdrowy rozsądek tym bardziej że teraz kilka dni bd z rodzina i nie chce testować u nich ukradkiem
PrzytulamDzień dobry, moja temperatura rano nadal wysoko bo 36,88 i od wczoraj jak zobaczyłam te wyniki z niską betą to zero, absolutne zero objawów z podbrzusza (no poza tym lekkim plamieniem oczywiście). Chciałabym już dostać ten przeklęty okres i mieć to za sobą, a tak czeka mnie wizja jeszcze kilku dni z umierającą ciążą
Jeszcze jak na złość, jechałam do pracy i gdzie się nie obejrzałam, tam matka z głębokim wózkiem. Spłakałam się w samochodzie...
Znajoma wczoraj rzuciła mi tekstem „dziwne smaki masz, zrób test”- „robiłam…”PrzytulamPrzechodziłam to samo ostatnio. W trakcie gdy krwawiłam po ciąży biochemicznej, to w pracy sto pytań a kiedy drugie będziesz miała, nie czekaj za dlugo itd. Gdyby tylko wiedzieli co aktualnie przechodzę
![]()
Aliness DHA + D3 i Omega 3 Trójglicerydy ForteJakie dha i omega 3 bierzesz?
Kurde przeczytalam, ze najlepiej bedzie dzialac dzien po owu, a to po pikuNAC wspomaga komórki i śluzDlatego albo bierze się go cały cykl w niższej dawce, albo "uderzeniowo" kilka dni przed owulacja, do dnia w którym wystąpi.
Tak duzo wolno? W sensie 1800?Pozwolę sobie wkleić zalecenie z innego forum:
"NAC przyjmujemy od 3-7 DC w dawce 1200-1800mg lub 600 mg codziennie, a w 3-7 DC - 1800 mg."
Ja pierdykam to powinno byc zakazane :/Znajoma wczoraj rzuciła mi tekstem „dziwne smaki masz, zrób test”- „robiłam…”