• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwiecień plecień, bo przeplata - betę, test ciążowy i owulaka 🌷🐣

reklama
Bo ja jestem teraz w 11dc i suplementuję estrofem 2x2 oraz kwas foliowy i TEN Fertil ONA.
W poniedziałek mam kontrolę i badanie krwi.
Mam mieć transfer świeżego zarodka z komórką dawczyni i nasienia męża. Oczywiście zarodki będą "stworzone" tuż przed transferem 😉.
Sama się zastanawiam czy mogę jeszcze coś zrobić żeby pomóc naturze w implantacji.
Na razie prubuję się nawadniać.
Ja osobiście sobie NAC odpuściłam, bo mam odpowiednio niską homocysteine. Biorę prawie identyczne składniki jak są w TEN Fertil ONA (wszystko osobno) + DHA i Omega 3. Musisz poczytać czy w Twoim przypadku dołożenie NAC może się przydać 😁

O których wynikach piszesz-chyba zgubiłam wątek🫠
Męża badanie nasienia, wczoraj był. Wiem, że wyniki już są, bo dzwoniłam, ale właśnie nie chcą wysłać.
Ale ze jak? :D to w sensie to do wsparcia owu bardziej czy pozniej lepiej? :D

Klasyk na NFZ…
Taa ale już mi koleżanka podpowiedziała, żeby napisać wniosek o wydanie dokumentacji medycznej. Dla mnie to jest chore czekać 1,5 miesiąca na wizytę, gdzie już w tym czasie można coś działać, jeśli jest jakiś problem.
Nie macie profilu pacjenta? U nas w klinice wyniki nasienia były na profilu i można było je podejrzeć. Dobrze pamiętam, że wizytę macie w maju?
Nie właśnie. Może dlatego, że to nie jest taka typowa klinika, tzn to jest poradnia leczenia niepłodności, jakoś tak się to nazywa. I na NFZ, więc no.. tak, ja mam histero 15 maja a wizyta u tej lekarki dopiero 26 maja, więc jeszcze trochę czasu.

Czy zapisałam się na testowanie 12.04 - TAK. Czy mówiłam nie testuj kobieto wcześniej -TAK Czy jak zwykle zatestowalam wcześniej TAK . I powiem tak jak kolejny raz pink robi mnie w ciula to się obrażam bo widzę kreskę słabą lekko różową 🥹ale w ostatnich 2 miesiącach też mi tak robił . Zbadałam sobie progesteron na 22 dc żeby potwierdzić owulację i wynik 9,62 czat mi tu podpowiada że zazwyczaj celuje się w 10 ale jest wysoce prawdopodobne że wystąpiła owulacja . Aktualnie 24 dc 5 dni do @ a ja tak bardzo nie chce robić sobie fałszywej nadziei 😥 bo w końcu to by był cud że prawie 5 lat nigdy nawet biochemu nie było i nagle pyk . Pomóżcie mi zachować zdrowy rozsądek tym bardziej że teraz kilka dni bd z rodzina i nie chce testować u nich ukradkiem
Widać 😁 Trzymam kciuki 🤞

Dzień dobry, moja temperatura rano nadal wysoko bo 36,88 i od wczoraj jak zobaczyłam te wyniki z niską betą to zero, absolutne zero objawów z podbrzusza (no poza tym lekkim plamieniem oczywiście 🙄). Chciałabym już dostać ten przeklęty okres i mieć to za sobą, a tak czeka mnie wizja jeszcze kilku dni z umierającą ciążą 😢 Jeszcze jak na złość, jechałam do pracy i gdzie się nie obejrzałam, tam matka z głębokim wózkiem. Spłakałam się w samochodzie...
Przytulam 🫂 Przechodziłam to samo ostatnio. W trakcie gdy krwawiłam po ciąży biochemicznej, to w pracy sto pytań a kiedy drugie będziesz miała, nie czekaj za dlugo itd. Gdyby tylko wiedzieli co aktualnie przechodzę 😔

reklama
NAC wspomaga komórki i śluz 😁 Dlatego albo bierze się go cały cykl w niższej dawce, albo "uderzeniowo" kilka dni przed owulacja, do dnia w którym wystąpi.
Kurde przeczytalam, ze najlepiej bedzie dzialac dzien po owu, a to po piku 😂
Pozwolę sobie wkleić zalecenie z innego forum:
"NAC przyjmujemy od 3-7 DC w dawce 1200-1800mg lub 600 mg codziennie, a w 3-7 DC - 1800 mg."
Tak duzo wolno? W sensie 1800?
Znajoma wczoraj rzuciła mi tekstem „dziwne smaki masz, zrób test”- „robiłam…”
Ja pierdykam to powinno byc zakazane :/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry