• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwiecień plecień, bo przeplata - betę, test ciążowy i owulaka 🌷🐣

reklama
A ja dalej pływam w śluzie xd
Cat Swimming GIF

Serio, już się zaczynam zastanawiać czy to druga owulacja w ciągu cykl i ten cykl będzie zajebiście długi? Help... Oszaleję, serio. Ciągle sprawdzam czy dostałam okres, bo czuję się mokro, ale 1 raz w życiu tak mam. To moje pierwsze starania i byłoby to pierwsze dziecko, więc tym bardziej nie mogę sobie tego porównać i się uspokoić. 😟 Zaraz znowu wyjdę z domu w białej sukni, ale nie tej ślubnej ... 🫣🫣😅

nuts reaction meme GIF by EnBW
Na początku ciąży tez pojawia się śluz 😈 zrób te test wreszcie 🤯

Nie, przepraszam, że wam tak marudzę xd ale test zrobię dopiero w niedzielę
Zrob sobie wczesniej, nic to nie zmieni, bo juz nic nie da sie zmienic, a wykonczysz sie mysleniem! Do niedzieli mozesz jeszcze kilka razy sikac :p
Też nas to zdziwiło, że trzeba mieć swój lek. Na krzywą nie trzeba chodzić z własną glukozą, chyba że chce się smakową 🤦🏻‍♀️ Dodatkowo bez sensu jest to, że teoretycznie trzeba kupić całe opakowanie, które kosztuje ponad 35 zł 🤡
Mnie juz nic nie zdziwi bo na krzywa musialam przyjsc z wlasna gluzkoza, tak, zwykle glukoza :D a ze nie mialam pojecia to przyszlam z pustymi rekami, daly mi swoja, ale tego dnia musialam isc odkupic w aptece i odniesc :D

Generalnie ciągle tu do Was pisze, napisałam przed chwilą na grudniowych ale nadal czuje się bezpieczniej tu.... Poczytałam sobie wczoraj że niski progesteron - wczesna utrata i mam ... no lęki.
Ja też nie mam bardzo wysokiego progesteronu i lekarz mnie nim zabezpieczył żeby go podbić przynajmniejvw tym pierwszym trymestrze
Ja chyba już też nie dołączę do mamuśkowej grupy jak się uda zajść w ciążę. No może w okolicy tych pierwszych prenatalnych. Ale niestety doświadczenia mam, jakie mam i myślę, że nawet jeśli uda mi się urodzić drugie zdrowe dziecko, to przez całą ciążę nie zaznam spokoju. Prawda jest taka, że ten początkowy dobry przyrost bety czy nawet wysoki progesteron o niczym nie przesądzają. Można mieć nadzieję i wierzyć, że będzie dobrze, ale część z nas jest w tym przeklętym kręgu, gdzie czeka nas dużo więcej cierpienia niż jest to standardowo przewidziane dla "przeciętnej" kobiety.
ja jestem na grupie mam ale szczerze mam wrażenie że wy mnie lepiej rozumiecie . A strach pewnie i tak będę miała przez całą ciążę bo nikt nie wie jak tak na prawdę będzie
Pierwszy raz na staraczkach nie jestem na bieżąco z wątkiem, postaram się go nadrobić jak poczuje się lepiej.
Wczorajszy estradiol 827, dzisiejszy 1226. Tak jak wczoraj pisałam na każdy dojrzały pęcherzyk powinno przypadać 200-300 jednostek estradiolu, a ja mam 10 pęcherzyków, w tym 6 większych i 4 mniejsze.
Ogólnie dzisiejsze badanie hormonów było tylko formalnością i ewentualnym wskazaniem do transferu świeżego - progesteron znajduje się na bezpiecznym poziomie.
W sobotę o 9 będę już na stole.
będę trzymać kciuki ❤️

Ja też nie mam bardzo wysokiego progesteronu i lekarz mnie nim zabezpieczył żeby go podbić przynajmniejvw tym pierwszym trymestrze

ja jestem na grupie mam ale szczerze mam wrażenie że wy mnie lepiej rozumiecie . A strach pewnie i tak będę miała przez całą ciążę bo nikt nie wie jak tak na prawdę będzie

będę trzymać kciuki ❤️

Warto na takich grupach jak tu przeżyć "chwilę". Kobiety przesieją się i zostanie nagle fajna garstka. Ja na takiej grupie jestem z 7 i 3 latkiem, a dziewczyny zostały fantastyczne :)

Myślę, że ten strach zawsze jest dla tych, które doświadczyły złego. Ale to jest prawidłowe zachowanie :) i naturalne.

Czytam i trochę brzydko napisałam. Tzn grupy ciążowe zawsze będą tłoczne ;) ale te z mamami na dany miesiąc porodu nie. ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry