mariposa_
Fanka BB :)
I razem stąd uciekamy!Kolejny musi być już właściwybędziemy testować w czerwcu
![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
I razem stąd uciekamy!Kolejny musi być już właściwybędziemy testować w czerwcu
![]()
Masz dobre podejście. Ja już jestem na takim etapie, że mnie - z całym szacunkiem - biochemy nie ruszają. Pewnie gdyby mnie to teraz dotyczyło to przepłakałabym jeden wieczór a następnego dnia zaczęła walkę od nowa.Dziękuje, że pytasz. Już w niedzielę odpłakałam swoje, wczoraj to było tylko takie oficjalne zamknięcie tego etapu. Brzmi to brutalnie, ale odetchnęłam z ulgą, że beta spadła i mogłam odstawić progesteron.
To były moje pierwsze dwie kreski na teście ciążowym i moje pierwsze badania bety z krwi i jestem wdzięczna swojemu ciałku, że implantacja się udała, a to że zarodek przestał się rozwijać tłumacze losową wada genetyczna.
Mam jeszcze 3 śnieżynki w klinice, teraz czekam na miesiączkę i będę podchodziła od razu do następnego transferu na cyklu naturalnym![]()
Jak dla mnie sa bardzo porownywalne do facelle w predkosci wychwycenia, ale trzeba uwazac, bo w zeszlym miesiacu daly mi tak wiarygodny cien, a facelle tego nie potrwierdziloC czyli typowo wada testu.. ale przy potwierdzaniu inna marka dla mnie sa superJa sobie kupiłam na Amazonie cały pakiet easy home. Za 40 zł. Mega się opłaca, bo też mają czułość 10
Oczywiscie! Organizm podolal i to za pierwszym razem, to jest najwazniejsze! A zobacz ze macie plan, macie zarodki, nic tylko leciec z pradem dalej!Dziękuje, że pytasz. Już w niedzielę odpłakałam swoje, wczoraj to było tylko takie oficjalne zamknięcie tego etapu. Brzmi to brutalnie, ale odetchnęłam z ulgą, że beta spadła i mogłam odstawić progesteron.
To były moje pierwsze dwie kreski na teście ciążowym i moje pierwsze badania bety z krwi i jestem wdzięczna swojemu ciałku, że implantacja się udała, a to że zarodek przestał się rozwijać tłumacze losową wada genetyczna.
Mam jeszcze 3 śnieżynki w klinice, teraz czekam na miesiączkę i będę podchodziła od razu do następnego transferu na cyklu naturalnym![]()
Tak, monitorują cykl, żeby określić kiedy orgaznim sam zabierze się do owulacji i będzie na nią gotowy. Jajeczko musi się uwolnić, bo inaczej nie będzie ciałka żółtego i własnego progesteronuJak dla mnie sa bardzo porownywalne do facelle w predkosci wychwycenia, ale trzeba uwazac, bo w zeszlym miesiacu daly mi tak wiarygodny cien, a facelle tego nie potrwierdziloC czyli typowo wada testu.. ale przy potwierdzaniu inna marka dla mnie sa super
Oczywiscie! Organizm podolal i to za pierwszym razem, to jest najwazniejsze! A zobacz ze macie plan, macie zarodki, nic tylko leciec z pradem dalej!
Zadam glupie pytanieale totalnie nie jestem w temacie, jesli naturalny cykl to mas normalnie monitoring i obserwujesz owu i w odpowiednim czasie po prostu jest podanie jajeczka, czy nie dopuszcza sie do owu? Tzn np seksu bez zabezpieczenia nie wolno czy jak?
Trzymam kciuki i na pewno u Ciebie tez w koncu spadnieOhhh wspaniale.tez tak chcę. Ja wogole nie testowałam z moczu, to chyba był błąd. Przed chwilą zrobiłam pierwszy, oczywiście kreska jest -> postanowiłam dodawać je do premom ale jako test owulacyjny, żeby mi premom określał jaka jest wartość nasycenia kreski
Ja też zaliczyłam dzisiaj paczkomat i odebram 40 owulaków plus 10 ciążowych z easy home. Będzie na co sikaćJa sobie kupiłam na Amazonie cały pakiet easy home. Za 40 zł. Mega się opłaca, bo też mają czułość 10
A czy te torbiele sie wchłona np przy kolejnej miesiaczce? Powiedziała Ci stop ze staraniami az beta nie spadnie?Ja byłam dzisiaj na usg, pusto, nic nie widać. Oprócz tego że mam torbiele krwotoczne w lewym i prawym jajniku po nieudanej owulacji (tydzień temu były tak pęcherzyki), i lekarka kazała przestać robić betę i czekać cierpliwie aż dostane krwawienia miesiączkowego. Oczywiście narazie stop ze staraniami
W sensie, ze gdyby doszlo do zaplodnienia + podane jajeczko to ewentualna szansa na blizniaki, bo wiemy, ze nie takie cuda bylyTak, monitorują cykl, żeby określić kiedy orgaznim sam zabierze się do owulacji i będzie na nią gotowy. Jajeczko musi się uwolnić, bo inaczej nie będzie ciałka żółtego i własnego progesteronuNie słyszałam o zakazie współżycia
5 dni po owu podadzą zarodek i znowu zacznie się wielkie odliczanie![]()
Wez no sprzedaj tipa na diete i cwiczeniaMam wyniki
Glukoza 88
Insulina z 12 spadła na 6,3
Żelazo ze 100 na 163
Ferrytyna z 29 na 33,80
Homocysteina 7,21
Dieta i treningi nie poszły w las![]()
Ograniczylam slodycze i podjadanie, nie jem bialego pieczywa tylko sobie kupuje chleb zytni na zakwasie z niskim ig, jem wiecej białka, warzyw, dodaje pestki dyni i natke pietruszki, w sumie zadne restrykcje, tyle ze staram sie jesc zdrowiej.W sensie, ze gdyby doszlo do zaplodnienia + podane jajeczko to ewentualna szansa na blizniaki, bo wiemy, ze nie takie cuda bylytak glosno mysle
![]()
Ale w sumie fascynujace to wszystko jest..
Wez no sprzedaj tipa na diete i cwiczenia![]()