reklama

1.5 roczne dziecko nie chce mówić

reklama
@Papillonek1980 Ciężko mi powiedzieć, bo z niektórych przedmiotów jest do przodu, a z innych ma problem. Na pewno rewelacyjnie sobie radzi z przedmiotami matematycznymi - przykładowo na wakacje (po jego pierwszej klasie), babcia uczyła starszą córkę tabliczki mnożenia. I mimo że on się tylko przysłuchiwał, to on się nauczył, a starsza córka nie 🤷‍♀️ Do tego ma świetną pamięć wzrokową - gra w szachy i np. po turnieju może mi pokazać cały przebieg 7 partii, które rozegrał 🤷‍♀️
Ale językowo jest słabo - napisanie/wymyślenie zdania na język polski, to jest często ponad jego siły. Tak samo angielski - uczenie słówek idzie bardzo kiepsko.

Pytam, ponieważ mój synek w Leiterze wypadł na poziomie 5 latka. Połowę gorzej niż twój, a był o rok starszy. Zrobił dobrze połowę dla 6 Latków, a drugą połowę w lustrzanym odbiciu. Potem odmówił współpracy. Miał już 3,5 roku, a więc był o rok starszy od twojego synka. I tak się zastanawiam, jak będzie dalej funkcjonował? 🤔 Gdzie mojemu do wyników dla 10 latka. Ech. No nic, pracujemy, lecimy dalej.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry