reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Anuś wiek i pierwsze dziecko to bym między bajki włożyła (a co kurna 30-dziestka nie tak gibka jak 18-nastka;-):-D), a co do reszty-trudno mi się wypowiedzieć. A czy do tego gina chodzisz prywatnie? może po prostu chce zgrosić za cesarkę;-)

Chodzę prywatnie - on właśnie namawia na sn - choć ja nie pytałam o ewentualną cenę cc - zresztą on w tym okresie jest na urlopie. co też mnie martwi :-(
Powiedział,że jeżeli sie uprę na cc to albo zaśw. od okulisty,albo kardiologa albo ortopedy i zrobią mi koledzy .........matko taki mam brak komfortu w tym względzie.
Ale co przenosić sie w 7 miesiącu do kogoś innego? i co pierwsze pytanie kiedy pan idzie na urlop? a trudno w 6 tyg. ciąży pytać czy pan będzie przy porodzie :-)

reklama
Anusienko tylko że ja nie miałam laparoskopii a tradycyjną operację z otwarciem jamy macicy. Na USG nawet widać miejsca gdzie było cięte. Mam dwie spore blizny. Ginek mi kiedyś mówił że cesarka jest lepsza niż obawa że te blizny się rozejdą czy popękają w trakcie porodu. Ale gdyby nie to, to nawet bym się nie patrzyła na swój wiek i rodziłabym naturalnie. A może mi jeszcze pozwoli naturalnie:confused:
Już wiesz w którym szpitalu będziesz rodzić? Może zorientuj się jacy ginekolodzy tam pracują i wybierz się do jednego z nich tak na konsultację. Skoro Twojego ginka nie będzie to może warto w ten sposób się jakoś zabezpieczyć:happy:

Anus spokojnie nie sadze by gin chcial Tobie czy dziecku zrobic krzywde. Teraz bardzo gin sa za sn. Zawsze mozna zrobic cc a to operacja pamietaj i nic przyjemnego.

dziewczyny przesyłam pozdrowienia od Moniolka dla wszystkich 30-steczek !!!!

Monia musi leżeć i bierze leki - trzymajmy kciuki za moją Synowa Martusię - żeby za szybko na ten świat nie zmierzała :-);-) - wiem, że będzie wszystko dobrze ........

Szczególnie gorące myśli Monia kieruje w stronę Oli - zresztą ja też !!!!!!!

Oluś
jak sie czujesz po tych zastrzykach?

Cześć :-)

Monik :-D:happy: :-D:happy::-D:happy:
no to teraz dawaj tyłek - dostaniesz klapsa:laugh2: po to zebyś więcej nie mruczała przed wizytą. Dzidzia juz w brzuszku wysportowana ho! ho! Rosnie nam ambitne pokolenie:tak: A pomachałas Maleństwu od Ciotki?

Antilko rozśmieszyłas mnie wiadomościa o ....kalafiorze - ja tez dzisiaj nabyłam.

Anuś tak sobie myślę że madziulka ma racje:tak: Przeciez i tak musimy zaufac lekarzowi - to on wszystko musi rozważyc i ostatecznie podejmie decyzje w jaki sposób urodzimy. Musi byc dobrze i będzie:tak:. Sensi tez ma rację, że niedobrze jest za dużo wiedzieć. Nie chce wyjść na ignorantkę ale wydaje mi sie ze często jest tak że same sie napędzamy porównując róże sytuacje, a przeciez i tak każda ciąża i każdy poród przebiega inaczej.
Ja wierzę że my 30+ (jeszcze sie mieszczę) poradzimy sobie koncertowo:tak::happy:
Buziaki.

Alek dzisiaj zdaje sie miałas zacząć "właściwe" kłucie? Trzymam kciuki, ślę ciepłe mysli i cos mi sie wydaje że to juz pora na porcyjkę fluidków:tak::tak:
***************************************************************************************************
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
***************************************************************************************************

Kochane witajcie:-)
ja znowu jakaś taka zabiegana jestem:baffled: cały czas mam coś do roboty, a to w domu, a to w pracy, pon-wt byłam na szkoleniu, dzisiaj musiałam nadrobić zaległości w pracy z 3 dni:baffled: sporo tego było niestety, jakby mnie 3 tygodnie nie było:baffled:

Moniś ojej..:-:)-:)-( Kochana trzymaj się dzielnie!!! Anusia przekaż proszę Moni uściski ode mnie:tak:
i proszę się nie denerwować porodem, bo wszystko będzie w porządku:tak: Kochana urodzisz samodzielnie, ino śmignie;-):tak::happy:
Monik no przecież to było wiadome, że wszystko jest w jak najlepszym porządku:tak::happy: i po co te nerwy?? klapsa masz;-)
Vonko jakie śliczne dwukolorowe:happy: dziękuję :-*
Antilko i bardzo dobrze, dogadzaj sobie jak tylko możesz:tak::-D
Sensi i ja uważam, że często 18-stki gibkością nawet nie dorównują 30-stkom:-D uściski dla Kubusia :happy:
Kajduś hop hop..:-)
Najeczko Kochana! uściskaj Ewunię ode mnie:-) wyjeżdżacie gdzieś na weekend?
Ewuś biedaku, trzymaj się dzielnie! :happy:
Esch i co? zmieniasz robotę?;-) zazdroszczę Ci i ja tego Morskiego Oka.., życzę Wam jak najlepszej pogody:-)

Kochane ja dziś rano dzielnie przyjęłam 2 zastrzyki:baffled::-D
gonal nie boli nic kompletnie:-) razem z gonalem zaczęłam ,,wysokobiałkową dietę'', co by jajka ładnie rosły:-D do tego troszkę czerwonego winka na endo i powinno być git:tak::laugh2: no i jeszcze Wasze kciuki, że o fluidkach nie wspomnę..;-):happy:
jestem dziwnie spokojna i dobrej myśli:-)

buziaki dla Was:-)

Dzień dobry:happy:

Uprzejmie donoszę , że Esch nad Morskie Oko dotarła :tak::tak::tak: Esch buziaczki i czekam na wrażenia.

Oluś dobrze, że nie masz czasu na myślenie;-) Niech Ci te jajka wielkie wyrosną:-D. Posyłam Ci odchowane fluidki bojsikowe:-)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :happy:

Moniolek pozytywne myśli w Twoją stronę.........

Anuś
pocieszę Cię, że pani gin, do której chodziłam w ciąży, w ogóle w szpitalu nie pracuje. A poważnie-gdybym zdecydowała się na cc, zrobiłabym je w prywatnej klinice położniczej ( w moim regionie taki poród+ kilka dni o porodzie to koszt ok. 1500 zł., no, ale komfort nieporównywalny). I pamiętaj Twoje zdrowie równie ważne jak dzieciątka i jeżeli jest jakiekolwiek wskazanie do cc, na siłę nie upieraj się na sn.

Monik, Antilko,Vonko, Ewo i poozostałe kobity ;-);-)

----------------------------------------------------------------------------------

A u mnie nic ciekawego:-(. Pamiętacie może, że jakiś czas temu robiłam cytologię. No i wyniku nie otrzymałam-moja Pani gin bardzo wkurzona, bo robiła mi to badanie w ramach jakiegoś ogólnokrajowego programu i okazało się, że prawie połowę jej prób odrzucono (że niby źle pobrane, a ona pobiera tak samo od 25 lat-ja pewnie robiłam już u niej cytologię z osiem razy). Wczoraj byłam na ponownym pobraniu próby-wynik 3 czerwca, ale wstępnie-czego się spodziewałam-pani gin powiedziała, że z moją nadżerką wesoło nie jest. Na razie-czekając na wynik-dostałam p/zapalne leki dowcipne, a potem decydujemy co dalej (jeżeli wynik cytologii-daj Boże-będzie dobry). Ja jestem za laserowym usunięciem nadżerki (robi to też moja pani gin-bezpłatnie, bo refunduje NFZ). Pani doktor na razie mi odradza, bo jak przyjdzie mi do głowy 2 ciąża, to mogę mieć problemy z porodem, ale ja wolę dmuchać na jeszcze-mam nadzieję-zimne, bo jakoś nie uśmiecha się mi żyć z bombą zegarową, która w każdej chwili może przekształcić się w raka szyjki.:-(

Witajcie

Juz dotarlam do domku... jestem padnieta i ide spac... wrazenia super, jakas opatrznosc nad nami czuwala - dookola padalo a nad Morskim Okiem caly dzien bez deszczu. Momentami snieg do poluda (wpadlam osobiscie w taka zaspe bo chcialam ladna fotke cyknac :-D). Przeprawa przez wodospad obyla sie bez kapieli...
Postaram sie wrzucic zdjecia na strone ale nie wiem czy zdolam to dzis zrobic...

pozdrowionka dla wszystkich kobitek!!!

reklama
witajcie:-)

Esch dzień pełen wrażeń:tak: odpoczywaj, a my czekamy cierpliwie na fotki:-) buźka!
Sensi a koniecznie trzeba wypalić laserowo Twoją nadżerkę? bo wiem, że nadżerki można jeszcze jakoś zaleczać takim specjalnym lekiem, ale nie pamiętam jak się nazywa? i można jeszcze zamrażać chyba? a może nie warto nić robić, tylko po prostu częściej kontrolować? a cytologia na pewno wyjdzie ok:tak: daj znać koniecznie, jak będziesz miała wyniki:tak: i bardzo bardzo dziękuję za śliczne bojsikowe fluidki:happy:

Miłego wieczorku dla Wszystkich:-)

Do góry