reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Ja wlasnie dotarlam do domku... jestem padnieta bo pomagalam przy przebudowie dachu a ze przez te kilkanascie lat rodzice na strychu zrobili "przechowalnie" niepotrzebnych rzeczy to trzeba bylo sie nagimnastykowac. A do tego co chwila przechodzila nawalnica z grzmotami, blyskawicami i oberwanie chmury... poniewaz czesc starego dachu juz jest zciagnieta to zalalo mieszkania na pietrze... ehhhh jak deszcz byl potrzebny to go nie bylo :-(

Carioca wykresy robilam przez prawie rok... a teraz jestem na wojennej sciezce z moim mezem wiec zaprzestalam....:zawstydzona/y::-:)crazy::baffled: A zeby w koncu zrobic badania musze znalezc troche czasu bo wiecznie mi cos wypadalo i stad nie ruszylam tego tematu....:-(

pozostale kobitki pozdrawiam i mykam do spania bo padam z nog....

reklama
Witam :-)

Carioca też czytałam o tym żeby nie przesadzać z mlekiem i dlatego od początku bazuję tylko na jogurtach lub ewentualnie twarożkach. Biedny Staś na pewno się męczy :-( takie maleństwo.

Kajduś no proszę jaki kolosik ;-) i fajnie, że znowu nad morzem spędzisz kilka dni. Nie martw się widocznie taki "Twój urok" moja koleżanka do końca ciąży nie mogła pozbyć się bakterii z moczu zawsze były jakieś nawroty.

Monik co do morfologii super, prawie w normie

Anuś hallo

U mnie coraz lepiej (żeby nie zapeszyć) posterisan rzeczywiście działa bardzo powoli, ale jest poprawa nie muszę siedzieć tylko na jednym półdupku ;-) Poza tym pojawiły się w moim jadłospisie truskawki z kefirem wraz z morelami - już prawie zapomniałam co to są zaparcia, oby tak dalej. Dzisiaj kolejny dzionek parlez vous francais na dworze więc au revoir i pozdrowienia dla wszystkich :-D

Witam Dziewczynki:-)
Carioca brakuje tu Ciebie. Zaglądaj, jak najczęściej:happy2:
Kajda do jakiej miejscowości pojedziecie:confused:
Esch złośliwa ta pogoda:wściekła/y:Mam nadzieję, że bardzo nie zalało mieszkania.
Moniolku miłego leżakowania:-)
Vonko jak tam?
Ja mam dzisiaj w planach spacer po sklepach dziecięcych. Wczoraj przeglądnęłam ciuszki, które dostałam od koleżanki i te które kiedyś sama kupiłam. Idę poszukać czapeczek, skarpeteki i body z długim rękawkiem ( tego nie mam)
Miłego Dnia:happy2:

Witajcie :happy2:

Dzisiaj w nocy u nas popadało i upał zelżał :-) Jeszcze pada co jaiś czas ale to dobrze bo lepiej się oddycha i alergia też troszkę odpuszcza.

Kajduś też mi się marzy wypad nad morze :happy: Ale niestety mamy mało oszczędności i na dodatek dla nas jest to za daleko:baffled: Ale już z dzidziusiem to będziemy chcieli na pewno kiedyś pojechać na wypoczynek :tak: Miłego odpoczynku dla Was.
Majeczko fajnie że już prawie wszystko jest gotowe dla maleństwa :-)
Cariocia współczuję alergii Stasia. Ostatnio wypatrzyłam jogurty z żurawiną, pewnie też trochę pomogą:confused: Szpinak uwielbiam więc nie będzie problemu z nadrabianiem żelaza. Słyszałam też że bardzo dużo żelaza ma natka pietruszki. Muszę się za siebie wziąć:tak:
Esch... deszcze zawsze pojawiają się nie w porę :no: Mam nadzieję że uda się uwinąć z tym dachem jak najszybciej :tak:
Moniolku świetnie że Ci ulżyło :happy: Dobrze że tyle świeżych owocków jest teraz :tak:
Antilko już zakupki zaczynasz? Fajnie :-) Ja chyba też się skuszę na pierwsze ubranka. Liczę na to, że we wtorek maleństwo nie będzie się wstydziło pokazać płci:rofl2:
Aleczku jak samopoczucie?

Sensi gdzie jesteś:confused:

Tutaj :tak:;-)

A poważnie-czytam Was na bieżąco, ale ciągle brak mi czasu na wszystko (to chyba przez budowę). Chciałoby się być wszędzie -i w domu i z dzieckiem i w pracy i na budowie no i doba staje się za krótka.....

Ale, ale... dom już jest ( tzn są ściany zewnętrzne, wewnętrzne i więźba dachowa:tak::tak:. Monik a co na Waszej budowie:confused:

Powiedzcie co co sądzicie o tych wynikach..

Moim zdaniem powinnaś zwrócić uwagę na hemoglobinę i krwinki czerwone-to dopiero (tzn. już;-)) połowa ciąży, a już są poniżej normy.

A propos alergii u dzieci. Kuba -kiedy karmiłam piersią-miał objawy nietolerancji białkowej 9 z tego powodu musiałam przejść na dietę-jak dla mnie;-)-głodową:-D). Po skończeniu 10 mies. życia podałam mu nabiał (jogurty i twarożki) i jest SUPER ani jednego pryszczyka, a ile radości z jedzenia:-)
I jeżeli kogoś to interesuje-ja prałam od urodzenia w proszku Vizir i wszystko było w porządku. Z kosmetyków polecam Bambino (teraz produkowane przez Nivea) u mnie sprawdziło się doskonale 9 i mydło i krem i płyn do kąpieli)

Buziaki ogólne:tak:

Już jestem:-)
Monik jeszcze nie kupuję tylko oglądam i sprawdzam ceny:-)
Sensi jak tak dalej pójdzie to niedługo wprowadzicie się do nowego domku:szok::-)

Antilko tak szybko to nie będzie-myślę, że za jakieś 2 lata. Chcemy wykończyć całość i dopiero wtedy się wprowadzić-zwłaszcza, że mamy gdzie mieszkać. A w tym roku tylko pokryjemy dach, potem tynki, posadzki, co, hydraulika, elektryka, kominek i dopieszczanie całości (ściany, podłogi meble). uff....A no i najważniejsze-ogród. Nie mam koncepcji :no:

Sensi budowa idzie Wam pełną parą :-) Ale to super że człowiek może realizować swoje plany :tak: U nas ciągle papierologia, myślę że potrwa to jeszcze jakieś 4-5 miesięcy. Pewnie w tym roku już nic nie zrobimy:no: Ale jak trzeba czekać to trzeba ;-)
Z tą moją morfologią to myślę że dostanę jakieś witaminki i żelazo i będzie ok:tak: Jak do tej pory zażywałam tylko folik :baffled: Najbardziej martwię się czy te moje nerki pracują jak trzeba :-( Tak coś mi się wydaje że to nie pęcherz tylko właśnie nerki. Oby nie, zobaczymy co ginek powie.
Antilko to tak jak ja. Już mniej więcej orientuję się w wózeczkach :-) Tak sobię myślę że po wizycie kupię parę śpioszków.

reklama
Do góry