reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Kajduś kochana trzymaj się i nie denerwuj. Na pewno wszystko będzie w porządku:tak: Moja znajoma urodziła synka pod koniec 25 tc i dzisiaj chłopczyk ma już trzy latka. A Ty już jesteś w 34 więc będzie dobrze:tak:. Leż grzecznie i pachnij ;-) Trzymam kciuki żeby się wszystko dobrze skończyło :-)

reklama
Kajda spokojnie 2400 to niezła waga. Leż ile trzeba a wszystko będzie dobrze:tak:
Aluś kciuki mocno zaciśnięte:happy2:Co się dzieje z psiną:confused:
Monik przeczytałam, że wybiłaś szybę:-D
Dziewczyny powiedzcie mi, czy również jesteście takie rozkojarzone:confused:Mi wszystko leci z rąk i często zapominam, co chciałam akurat zrobić:eek:

Kajda - 1 cm to rzeczywiscie niewiele ale leż i odpoczywaj spojnie- jeśli Ty sie denerwujesz to dzidzius też więc słuchaj lekarza i tylko leż. Dostałaś napewno jakieś leki antyskurczowe i wytrzymaj chociaż do 36 tygodnia. Połozna nam na szkole mówiła,ze 36 tydzień to już mozna rodzić bez ryzyka błon szklistych. Chodzi o to ,ze dzidziuś i tak jest juz duzy ( w zasadzie waga 1900 jst juz wystarczajaca) także Twój synuś już jest dużo większy tylko płucka niewykształcone do końca i dlatego pewnie Twój gin mówił o tych inkubatorach i respiratorach. Ale póki co leż i będzie wszystko dobrze........

Monia - i jak zakupiona koszulka? jeszcze sprzedam news z wczorajszych zajęć co do karmienia- nie wiem czy Ela też tak uważa ?
KArmimy dziecko z jednej całej piersi , odpoczynek do odbicia się i troszeczkę z drugiej a przy następnym karmieniu z tej drugiej do konca i troszeczkę za tej pierwszej. Jeśli dziecko nie chce dojeść to trzeba upuscić troszkę pokarmu i wtedy nie powinno być problemów z piersiami :-) niby takie proste :-)
No i w nocy jeśli się nie budzi i przesypia kilka godzin to nie budzić tylko odciagnąć pokarm około 3.00 i mozna spać dalej do rana i rano masz nowy pokarm a piersi nie bolą :-) I tylko do 2 miesięcy karmić na żądanie a potem co 2-2,5-3 godziny bo jak przyzwyczai się dziecko częsciej to będzie wisiało przy cycu i troszkę podje , zaśnie i będize traktowało pierś jak smoczek a my nic nie zrobimy. Metoda taka karmienie jak wyzej przed spacerem - męża na spacer na 2-2,5 godziny , karmienie po spacerze........
to taka ciekawa teoria -----praktyka pokaże :-)
A odciagacz jaki sobie kupiłaś?

Oluś - otwieramy dwa szampany? rózowego i błękitnego?

Monik, Antilko - a ja nawet nie mam tych objawów?ale słyszałąm ,zę to normalne.

pozdrawiamy

Witam :-)

Oluś jak po wizycie? No i co z psiną

Kajda nie martw się wyleżysz na pewno zobacz ile na początku musiałaś leżeć a teraz już finish, dasz radę

Monik gratuluję 6 okienka

Ewa :szok::szok::szok: no to trzymamy kciuki w następny czwartek

Dziewczyny powiedzcie mi, czy również jesteście takie rozkojarzone:confused:Mi wszystko leci z rąk i często zapominam, co chciałam akurat zrobić:eek:

Co do rozkojarzenia to zrobiłam się straszna ciapa. Też wszystko mi z rąk leci :-p

popieram do mnie dochodzi jeszcze skleroza - dzisiaj akcja jechałam od taty ze szpitala i wstąpiłam do Auchan potem miałam jechac do Castoramy, w Auchan jak płaciłam za zakupy rozmieniłam 100 zł w Castoramie szukałam tej stówy i dzwonię do męża czy ja czasem w domu jej nie zostawiłam. Nadmienię że odległość od Auchan do Castoramy to jakieś 5 minut :sorry2:

Monia - i jak zakupiona koszulka? A odciagacz jaki sobie kupiłaś?
Koszulka bawełniana troszkę inna niż Antila mi wkleiła, ale rozpinana do samego pępka :-p jutro ją przepłukam. Odciągacz z tomee tippe, butelki też mam z tej firmy

Siostra jak Ty się czujesz w ten upał? Zięciu dokazuje? Moja młoda mimo gorąca szaleje w brzuchu nie wiem po kim ma taki temperament ;-)

Buziaki dla wszystkich

Witam :-)

Siostra jak Ty się czujesz w ten upał? Zięciu dokazuje? Moja młoda mimo gorąca szaleje w brzuchu nie wiem po kim ma taki temperament ;-)

Buziaki dla wszystkich

:-) :-);-) MOniś - a mój nie - jest spokojny jak zwykle- troszkę tam popuka i to wszystko. Leniuszek mały. Jak oni się dogadają? :-D dobrze, będą się uzupełniać;-)
A upały jakoś znoszę - nie mam wyjścia. w zeszłym tyg. byłam u gina jest ok, szyjka 4,5cm, waży 1900, hemoglobinka 13,5 więc znów sie obyło bez żelaza no i tak sobie żyję - piszę ......i chodzę do szkoły . do pracy nie chodzę.........
buziaki

Oluś miałaś się po przyjściu do domku zjawić !!!!!!! :cool2::cool:czyżby big lody i sok pomarańczowy ????

anuś, bardzo mądrze napisałaś o tym cycaniu :-). jesli dziecko opuszcza nocny posiłek - nie budzić, a mleko odciągac do uczucia ulgi. zakładamy oczywiscie ze dziecko je normalnie w dzień, prawidłowo przybiera na wadze i nie jest wczeniakiem. odciagniete mleczko można mrozic-totebke oznakowac data i godz odciągnięcia mleka.

No to jestem:-)
Oficjalnie melduję, że widziałam dzisiaj naszego Maluszka:happy2::happy2::happy2: jest śliczny:happy2::happy2::happy2: 14,1 mm, kruszynka nasza:-):-):-) niestety drugi z nami nie został..:-( beta dzisiaj 18900, progesteron ponad 400, więc luteina zmniejszona do 4 tab, dostałam listę badań do zrobienia i 9.07 idę słuchać serduszka:happy2: wtedy też dr założy mi kartę ciążową. Kobitki jestem taka szczęśliwa:happy2::-):happy2:
A z psinką już lepiej, złapał chyba jakąś wirusówkę, bo miał straszną biegunkę i wymioty, ale dostał wczoraj 2 zastrzyki i dzisiaj 2 i już lepiej:tak: jeszcze do czwartku go pokłujemy, ale mamy już praktykę w zastrzykach, bo mnie kłujemy nieustająco:-D
Anusia tak jak pisałam- skrzynka picolo dla Was Kochane:tak::-D
Moniś uśmiałam się z tej stówy:-D:-D:-D
Kajduś leż Kochana i nic się nie stresuj, okna nie zając, a póki jeszcze coś przez nie widać, to nie jest źle;-):-D najważniejsze, żeby z Wami było wszystko w porządku:tak: mnie teraz mąż też we wszystkim wyręcza, a ja się denerwuję, że mi nic nie pozwala robić:baffled:
Monik no to super, że się z tą szybką tak fajnie udało:-)
Antilko ja też się ogarnąć ostatnio nie mogę, a na dodatek cały czas jestem taka jakaś zmulona:baffled::-D

A zwolnienie postanowiłam wziąć od następnego tygodnia:tak:

Aleczku baardzo się cieszę ze Wasz Skarbus rośnie!!! Wszystkiego dobrego!!

Ewo :szok: już zaniedługo utulisz swoje Maleństwo :-)

Moniołku Anuś :-)

Kajda nic się nie martw wszystko bedzie dobrze a i okazja do odpoczywania..oj będziesz jeszcze tęsknić do tego wiec korzystaj i nic się nie martw!~

reklama
Aleczku, 14 mm to juz poważny rozmair małego człowieczka!! i teraz bedzie coraz większy i większy, aż w końcu zbierze siły i prześle ci pozdrowienia nogą :-). Mały Aleczkowy Skarbie - trzymaj się mocno swojej wspaniałej Mamusi!!

Ostatnia edycja:
Do góry