reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Dzień dobry:happy2:

Oluś gratulacjony raz jeszcze :tak::tak::tak::tak::tak:

Pisałyście o karmieniu piersią-wszystko wyjdzie w praktyce. U mnie wyglądało to tak przez pierwsze 4 miesiące (kiedy karmiłam wyłącznie piersią): Kuba zasypiał ok. 20, spał do północy-pierwsze karmienie, potem jadł ok.2, 4, 6 i 9. Po 9 spacer do 12-13. Po spacerze ok 13 mleko, potem 15, 17 i przed zaśnięciem. Czyli 9 karmień na dobę.
Chodziłam jak zjawa, a obiad zdarzało mi się jeść po 2 w nocy;-):happy2:.

reklama
Hej!

Alek raz jeszcze serdecznie gratuluję:-) Tak się cieszę:-D:happy2: Niech Wasze
Maleństwo zdrowo rośnie, a Ty Mamusiu czuj się wspaniale przez całą ciążę.

Widzę, że na wątku zagościła tematyka porodu i karmienia:tak: Sensi, Elżbietko każda rada na wagę złota, dobrze że mamy mozliwość korztystac z Waszych doświadczeń.
Ewo to niesamowite....juz w czwartek.......:-).
Kajdo odpoczywaj, lez , relaksuj sie na maxa. Wszystko bedzie dobrze:tak:
Juz niewiele zostało, dasz radę.
Anusieńko no no hemoglobinka jak sie patrzy i tak trzymać. Cieszę sie że samopoczucie dopisuje:-)
Maniolku :-)
Monik, Antilko co do roztargnienia...ja mam to samo. Mam kupić 3 rzeczy w sklepiku obok i wracam z 2:zawstydzona/y:...albo poprostu ide do kuchni np. po sok ....i wracam bez, bo zapomniałam po co tam poszłam....:zawstydzona/y: Nawet mąz to zauważył że ostatnio cos ze mna nie tak:-p Nawet wysnuł konkretny wniosek, ze to moje roztargnienie to pewnie z powodu totalnego rozluźnienia i braku obowiązków hi hi.

Pozdrawiam cały wątek.

Dzień Dobry:-)
Uff, ale upał. Miałam iść na zakupy tylko nie wiem, czy po drodze się nie roztopię:szok:Na termometrze w cieniu mam 32 stopnie.
Jeszcze muszę się pochwalić, że wczoraj nabyłam nosidełko firmy Baby Bjorn ( w super stanie) za całe 6zł:-DNowe kosztuje ponad 200. Leżało sobie spokojnie w ciuchlandzie i nikt nie wiedział do czego to służy. Jest już wyprane i właśnie się suszy na słonku. Wieczorkiem zrobię fotkę i wkleję.
Ewo może Joe, gdy już będziecie w domku stwierdzi, że jednak weźmie wolne:confused:Myślę, że po prostu jeszcze nie wie w czym mógłby się przydać. Rzeczywistość z maluszkiem szybko to zmieni;-):-)
Najeczko gdybym mieszkała bliżej chętnie zajęłabym się Ewcią a Ty mogłabyś się wyspać.
Sensi a w Twojej okolicy są jakieś fajne jeziora:confused:
Jeszcze jedno; wczoraj zauważyłam niewielką ilość wydzieliny z prawej piersi, czy to już siara:confused:Trochę się martwię, bo nie wiem, czy z hormonami wszystko ok:baffled:
Może wiecie coś na ten temat:confused:

Vonko mi bardziej niż roztargnienie przeszkadza niezdarność. Wczoraj np wylałam sok w lodówce potem, gdy ją szorowałam stuknęłam się w głowę a gdy chciałam przyłożyć na tę głowę coś zimnego, rozbiłam szklankę:eek:I tak ciągle:no:

dziekuje za slowa pociechy, dzis juz mi lepiej na duchu:)
mezus zrobil wczoraj prawie wszystkie zakupy, normalnie dumna jestem z niego no i nawet mu to szybko poszlo,w sumie nawet dobrze bo ja bym sie pewnie 100 razy zastanawiala np. jaki kolor poscieli wybrac a on raz dwa i kupione, hehe...jeszcze tylko przelew na allegro na koszule do karmienia i wsio juz chyba bedzie, lozeczko przyjechalo i cala reszta
brzuszek mi dalej twardnieje i troche pobolewa w pachwinach ale przemawiam do szkraba zeby tam jeszcze posiedzial
alus, bardzo sie ciesze i gratuluje!!!! chodzisz do pracy czy na zwolnionku bedziesz??
antilo, vonko, co do roztargnienia to ja tez tak mialam/mam - taka slodka przypadlosc ciazowa, hehe
co do karmienia, to polecam dobra ksiazke; "Warto karmić piersią" sama jestem ciekawa jak to " w praniu wyjdzie"
pozdrowienia dla calego watku!!

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :-)

Aleczku super wielkie gratulacje :-):-):-) Rośnijcie zdrowo i ciesz się spokojną ciążą :-)
Antilko wiesz ja też zauważyłam że co tam w mikroskopijnych ilościach wypływa z piersi. Jak na razie nie przejęłam się tym bo jest tego naprawdę niewiele.
Z nosidełkiem to naprawdę Ci się udało :tak::-)
Moniolku no nieźle z tą stówką zaszalałaś ;-):-D Oby po porodzie nam te wszystkie zaćmienia umysłu przeszły ;-)
Ewuś ja też mam nadzieję że Twój Joe zmieni jeszcze zdanie jak zobaczy maleńką :tak: Na pewno się w niej zakocha i nie będzie chciał iść do pracy :-)
Kajduś synuś jeszcze poczeka :tak:

Wszystkie Wasze rady dotyczące karmienia piersią chłonę jak gąbka :-) Też jestem ciekawa jak to w praniu wyjdzie. Bardzo chcę karmić piersią.
Dzisiaj dokucza mi głowa i nie wiem czy z tego upału czy przez alergię, która ostatnio się troszkę nasiliła. W środku lata jestem pociągająca :cool:
Miłego dnia trzydziesteczki :-)

Hej Kobietki,
sorka że tak rzadko do Was zaglądam ale mdli mnie od kompa więc unikam.
Widze u Was wszystko dobrze i macie takie jazdy jak ja to bardzo pocieszające, ja nawet słowa czasem zapominam i wołam np: "podaj mi tooooo" :dry:
My za jakieś 3 tygodnie kolejne USG może się dzidzia ujawni.
Pozdrawiam wszystkie 30 miłego wieczorka.

reklama
Monik ja mam jutro kolejne spotkanko w sprawie karmienia- jeśli będa jakieś ciekawe informacje to też Ci podeślę.:-)
Aluś - jak mija dzień oficjalnej mamuni:-)
Monia- a Ty co tak zamilkłaś? dobrze wszystko?

U nas potworny upał - w sumie to jem tylko owoce ...........

taką koszulkę na troczki znalazłam :

http://www.razemlatwiej.pl/index.php?item=1

powinna być ok?

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry