reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

moniolku, witaj mamusiu!!!! pokazuj nam swojego skarbusia:) jak sie czujesz? jaka rana po cc? oj tez juz bym chciala przytulic mojego rozbojnika:-)
sensi, usciski dla roczniaka:)
alus, oby mdlosci cie nie meczyly za bardzo!
u mnie dalej bol pachwin,w sobote bylo okropnie, lezalam z poduchami pod tylkiem, tylko w takiej pozycji nie bolalo. dzis dzwonie do dr, zobaczymy co zdecyduje... bo ja sie naczytalam za duzo o tym..pozdrowionka!

reklama
Witajcie :-)

Aleczku rzeczywiście upalny ten poniedziałek :cool2: Jeszcze trochę i mdłości Ci pewnie przejdą. No ale większość z nas to przecież przechodziła :tak:
Esch... jak czytałam Twój post to się rozmarzyłam wyobraźnią już siedziałam w tej wodzie i oglądałam rafę, mmmm........ :-):-):-) Super że pobyt się udał!:-)
Sensi jak to szybciutko zleciało. Dopiero co oglądałam maleńkiego Kubusia a teraz to już ponad roczny chłopczyk :-)
Spóźnione życzonka wszystkiego co najlepsze w życiu, dla Kubusia :-)
Antilko nic się nie martw o płeć. Takie pomyłki przecież nie zdarzają się często;-) Ja też nie wyobrażam sobie żeby Maja miała być chłopcem :-D
Ewuś tylko pozazdrościć takiego szybkiego zrzucania kilogramów:-). Tylko pamiętaj żeby teraz zadbać o skórę brzucha bo inaczej może zostać sporo luźnej skóry.

Ja też dzisiaj odpoczywam po weekendzie. Gości było sporo i tych zapowiedzianych i potem nawet pojawili się i nie zapowiedziani ;-) Kuzyn przyjechał z swoją przyszłą i zapraszali nas na swoje wesele. Cieszę się bardzo na to wydarzenie tylko skąd ja wezmę ubranie na taką okazję :szok: Będę musiała popytać koleżanek czy nie mają jakiejś ładnej kreacji ciążowej. Nie chcę kupować bo szkoda mi kasy na ubranie jedno-wyjściowe.

Moniolku fajnie, że już w domeczku. Ja również czekam na fotki. Jak się czujesz :confused:
Monik ja dostałam od kuzynki mojego M fajną wyjściową sukienkę ( nawet spory brzuszek się zmieści). Wkleję fotkę na zamkniętym, jeżeli będziesz chciała to Ci ją pożyczę:-)
Ewuniu nie szalej z tym chudnięciem;-):-)Jak poziom cukru wrócił do normy?
Aluś mam nadzieję, że tak istotnej części ciała dr nie przeoczył;-):-DStrasznie współczuję Ci mdłości, ja sobie nawet nie chcę przypominać tamtego okresu Permanentna choroba morska:baffled:Na szczęście już niedługo. Wózek mamy upatrzony i wymacany na wszystkie strony:cool2:
Kajda już za moment będziesz tulić swojego synusia:tak:
Esch najbardziej Ci zazdroszczę tego ciepłego i błękitnego morza:-p

Witajcie,

Sensi ode mnie tez usciski i spoznione zyczenia dla Kubusia!!!!

Moniolku ja tez czekam na fotki corci...

Kajda
i co lekarz powiedzial?? I nie czytaj juz nic wiecej!!!!

Ja dzis bylam u tesciowej na imieninach. Do tego wybralam sie do lasku na grzybki i borowki... teraz musze sie zabrac za suszenie grzybkow a z borowek chyba jutro zrobie pierogi....

Pozdrowionka dla trzydziestek. Zmykam do spania....

Sensi ciotka vonka tez mocno ściska Twojego Słodziutkiego Kubusia:-D

Antila jaki wózior wybrałas?

Esch witaj po wojażach;-) Gdzie mozna poogladac foty?:-D

Maniolku witaj w domku:happy2: Jak się czujesz? Jak Martusia? Kiedy nam ją pokażesz?

Kajdo jeszcze troszeczke i przytulisz swój Skarb:tak:

Monik no to sie imprezka szykuje:cool2: Jak Twoje samopoczucie?

Ewo usciski dla Adrianki:-) Jak sobie radzicie?

Alek ja robiłam przeziernośc karkową na koniec 12 tyg.:-) Zreszta to był cały zestaw markerów - I etap bad. prenatalnych. No ale jak wiesz u mnie sa wskazania do takich badań.

Car buziaczki dla Stasia:-D

U mnie tak jak wszędzie - czyli gorąco...... ledwie to znoszę. Wiem że powinnam duzo pić a tu jak na złość z trudem w siebie wmuszam napoje:baffled: Nic mi sie chce, a brzuszek coraz większy:tak: Chyba przez tą małą ilosc płynów przyplatały się....zaparcia:-(. Macie jakiś sprawdzony sposób na skuteczną walkę z tym cholerstwem?
Co do zakupów to kupiłam na razie parę ciuszków dla Juniora, upatrzyliśmy też wózek i łózeczko - zamówimy je pod koniec sierpnia.
Co do ciuszków kupiłam na razie w rozmiarze 62 ale chyba będa za duże?
Dziewczyny jakie rozmiary kupujecie na poczatek?

Kubuś wycałowany:tak: dziękujemy:happy2:

Vonko mój Kuba, kiedy się urodził miał 57 cm, a ze szpitala wychodziliśmy z wagą 3980g;-) i u mnie ubranka na 56 nie przydały się wcale:shocked2:, w wieku 6 tygodni Kuba ważył równo 6 kg:szok::-) , więc małe ubranka nawet nie zostały wyjęte z szuflady:-( (a były takie piękne;-)). W każdym razie powinnaś mieć przynajmniej 2 małe pajacyki na początek-niektóre mimo oznakowania 56 są sporo większe.

Dzień dobry :-)

Antilko bardzo chętnie zobaczę tą sukienkę :-) Uratowałabyś mnie :tak: A ja właśnie się zmierzyłam i w obwodzie brzuszka mam 108 cm:szok: Matko jaki wielki brzusio wyhodowałam. A tu jeszcze trzy miesiące do końca. Wesele ma być 13.08.2008 więc jeszcze półtorej miesiąca i obawiam się że ten brzuch jeszcze się powiększy.
Vonko ja kupiłam parę rzeczy z rozmiaru 56, ale teraz większość to właśnie rozmiar 62, 68 i faktycznie trzeba się patrzyć na wielkość bo rozmiar rozmiarowi nie równy :-D Zależy jaka firma itd. Ja też na przełomie sierpień - wrzesień będę robić "grubsze zakupki" :-)
A co do mojego samopoczucia to powiem że różnie z tym bywa. Raz lepiej raz gorzej. Dzisiaj np. jest ten słabszy dzień. Rano poszłam z M do sklepu po chlebek i takie tam, i zaraz szybko wracałam bo już brzuszek ciągnie i dokucza. Więc teraz siedzę grzecznie w domku i nosa nie wychylam. Wiatraczek mnie fanie chłodzi i jakoś upał znoszę.
Na zaparcia to trzeba parę sposobów popróbować bo na każdą coś innego działa. Te znane to: szklanka wody na czczo, jogurt aktiwia lub aktimel, suszone śliwki, świeże owoce. Na mnie na przykład dobrze działa zimne nieprzegotowane mleko z kartonu, lub słaba kawka (nie przepadam) Może Sensi coś więcej doradzi ;-)
Sensi a dużo trzeba takich śpioszków, body i pajacyków?? Jak na razie mam więcej pajacyków niż śpioszków:blink:
Kajduś i co ginek powiedział ?
Moniolku jak goi się brzuszek? Martusia zadomowiła się już w domku?:-) Fajnie że już jesteście wszyscy razem w domku :-)

Dzisiaj zapłaciłam wszystkie rachunki miesięczne i jestem szczęśliwa bo na koncie zostało jeszcze pieniążków. Czyli udało nam się zaoszczędzić w poprzednim miesiącu. Jak tak się uda i w tym miesiącu to ze spokojem będziemy mogli z M robić zakupki dla Mai :-) W sobotę jedziemy o znajomych, którzy chcą nam odsprzedać super łóżeczko za niewielkie pieniądze. Od przyjaciółki dostanę laktator Aventu i podgrzewacz do butelek. Przedtem bałam się że nam nie wystarczy na wszystko, ale teraz widzę że się lepiej zapowiada :-)

Monik jak tylko mój M wróci do domu poproszę, aby mi cyknął fotkę w tej sukience:tak:Super, że trochę kaski zostało, jeszcze kilka miesięcy to może uda się więcej odłożyć:confused:
Vonko ja mam rozmiary 56 i 62. Jak narazie Ania nie należy do wielkoludów;-)
Kajda pewnie synek napiera główką stąd ten ból.
Aluś ja robiłam w 12 tyg i 5 dni . Doktor najpierw określił CRL, aby stweierdzić, czy wiek ciąży jest odpowiedni do takich pomiarów

reklama
Witam wieczorkiem:-)

Moniś witajcie w domku:happy2: czekam bardzo na fotki Martusi:-)
Antilko no ja już jestem umówiona na to USG na 14.08, to będzie akurat skończony 12 tc :-) mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze:happy2:
Monik no to super, że zostało Wam kaski:tak: będziesz miała większy komfort na zakupach:-) my z początkiem września zaczynamy remont, aż się boję pomyśleć o kosztach:szok:
Vonko a Ty musiałaś zrobić te badania, czy chciałaś? a jakie jeszcze robiłaś oprócz przezierności? a co do zaparć, to ja stosuję profilaktykę ,,mleczną'', tzn. piję kefir, activię, jogurty takie do picia, kawę inkę z mlekiem i póki co problemów nie ma;-)
Esch a kiedy fotki będą??;-)
Kajduś jeszcze chwilkę cierpliwości:tak:
Anusia jak się czujesz?
Sensi:-)

U mnie mulenia ciąg dalszy:baffled: na szczęście wieczorami już jest lepiej:tak: Zakupiłam dzisiaj sobie 2 większe biustonosze, bo już się nie mieszczę w te, co mam:zawstydzona/y: Poza tym czekam już bardzo na koniec I trymestru, podczytuję trochę ,,lutówki'' i tam już trzecia dziewczyna straciła dziecko:-( Jak tak poczytam, to mnie trochę strach ogarnia, ale wiem że muszę myśleć pozytywnie..

Miłej nocy:-)

Do góry