reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Antilko odpisałam na zamkniętym :-)
Aleczku no remoncik to na pewno trochę kaski pójdzie, ale za to jak będzie potem ładnie :tak: I nie myśl o niepowodzeniach innych. Pomyśl sobie że teraz już wszystko będzie dobrze, musi być dobrze i już :tak: Mi bardzo pomaga codzienna modlitwa do Św. Dominika.

reklama
Dzień dobry:happy2:

myślałam, że obwieszczę wam, że wygrałam 37 milionów a tu kicha:wściekła/y::-D

Monik ja też kupowałam pajacyki, bo wolałam, żeby stópki były zakryte. Ile ich potrzeba? Myślę, że ok. 5 sztuk. Maleństwo robi kupę praktycznie po każdym jedzeniu, ale nieczęsto ubrudzi nią ubranie-czasem nasika w trakcie przewijania i trzeba przebrać, no i mleko, które pocieknie na pajacyk..
Maleństwu nie miałam ubrań z krótkim rękawem, powód: w macicy ma ok. 37 stopni i raczej 20 kilka w otoczeniu nie jest-moim zdaniem-temperaturą komfortową dla maluszka. Ja ubierałam Kubę dość ciepło.

Witajcie,

zaraz wrzucę fotki bo zrzuciłam kilka z aparatu. Czuję się rewelacyjnie w wolnej chwili opiszę poród :-D Mieliśmy troszkę stresa, bo Małej wyszły szmery na sercu, jechała na konsultacje do kardiologa, ale na szczęście okazało się że to zmiana czynnościowa i teraz jest już wszystko w porządku. Przepraszam, że tak egoistycznie

Aha polecam Maltan na poranione brodawki, podobno pierwsze 6 tygodni karmienia najgorsze nam zostało jeszcze tylko 5 ;-)

Kajda, Anuś Boziu już nie mogę się doczekac Waszych Pociech

Witajcie

Oluś - 3 w totka - nieźle !!! nic sie nie zamartwiaj na zapas a najlepiej w ogóle nie czytaj. Ja też sie stresowałam do usg genetycznego ( a robiłam koniec 12 tyg. to jest w zasadzie u nas obowiazkowe badanie) ale jak tam zobaczysz ,ze wszsytko w porządku i maleństwo pomacha CI łapką to już w zasadzie do konca ciaży masz pełen komfort - te 3 pierwsze miesiace są decydujące. Oczywiscie wszsytko moze sie zdarzyc ale to rzadko. tak mówił mi mój gin. A póki co nie masz żadnych objawów, plamień, nie musisz leżeć , wyniki w normie wiec nie podczytuj tych lutówek :-) ja podobnie jak Monik co do św. Dominika :-) A na priva Ci wyślę coś co dostałam w 6 tyg. - jeśli będziesz chciałą skorzystasz......

Sensi - buziak dla Kubusia zaległy - współczuję CI tych teściów a maz nie ma na nich zupełnie wpływu????w sumie to ich wnuk - nie wiem czy pierwszy no ale z reguły dziadek z wnuka jest dumny :-) ja mam ubranka 56 i 62 zobaczę któe wybiorę do szpitala - ale to też wszystko zależy od firmy......
A nam na szkole położna mówiła,żeby na początek batystowe kaftaniki ( to taka cieniutka bawełna) mam jeden Ada Żyrardów - rzeczywiscie super , pampers i rozek lub śpiochy.....a najlepiej bez - chodzi o pepuszek :-) a kaftaniki poleca w odróżnieniu od body właśnie ze względu na ulewanie i wtedy ściąga się sama górę- ale czas zweryfikuje wszystko :-)
Vonko - a co tam u Was na szkole? jakieś ciekawostki? a na zaparcia najlepiej dzień wcześniej do pół szklanki ciepłej wody łyzeczkę miodu rozpuscić i rano wypić - Monia próbowała i nie tylko i super działało................
Moniś - napisz jak sobie radzisz i czy masz w ogóle jakiś czas czy tylko od karmienia do przewijania i z powrotem. a jak nocki? MArtusia śpi? i jak Ci idzie z karmieniem?

czesc:)
u mnie lepiej z tymi pachwinami, leze z poduchami pod tylkiem, troche posiedze i pochodze i jakos bol jest do wytrzymania, a nawet sie zmniejszyl. dr chce mnie jeszcze zobaczyc przed urlopem, wiec w poniedzialek idziemy do niego jesli oczywiscie do tego czasu nie urodze. sni mi sie juz moje malenstwo i nie moge sie doczekac kiedy je przytule... modle sie tylko o miejsce w szpitalu, bo ostatnio ponoc w calym miescie nie bylo wolnych miejsc i odsylali poza P. mam nadzieje, ze sie uda i bedzie miejsce. synus dalej buszuje w brzuchu, mam twardnienia brzucholka ale to na razie nie te skurcze... wiec czekamy, czekamy
Moniolek, napisz w wolnej chwili jak idzie z karmionkiem. dobrze, ze serduszko martusi ok. i ciesze sie ze dochodzisz tak szybko do siebie po cc.
Alek, badanie przeziernosci to chyba teraz standard. nie martw sie, na pewno maluszek jest zdrowiutki:)
vonko, ja z zaparciami mialam mega problemy, woda , sliwki i inne rzeczy na mnie nie dzialaly, dopiero colon c - nasiona babki plesznik, bezpieczne w ciazy do kupienia w aptece. no i czopki glicerynowe.
Monik, Anus, nasz synek bedzie mial na drugie imie Dominik, wlasnie od sw. Dominika a wlasciwie od dwoch, bo wierzymy ze za ich wstawiennictwem zostalismy nim obdarowani. z pierwszym imieniem mielismy dlugo problem i nie moglismy sie zdecydowac miedzy Mateuszem, Maciejem, Filipem a Wojtkiem. prawdopodobnie bedzie Filip:-)
milego dnia babeczki!

reklama
Hej :-)

Anusienko racja! Zapomniałam o tym sposobie z woda i łyżeczka miodu:tak: Spróbuję może zadziała. Owoce zajadam, mleko piję....spróbuje jeszcze tej inki z mlekiem:confused: cos musi zadziałać.
Monik no to wygodny apartamencik ma Twoja Majeczka:tak: jest sie gdzie rozgościć. Az z ciekawości zmierzyłam swój brzusio - 96 cm (a przed ciaza 74) Jak widac tez sie smiało rozpycha:-D
W takim razie "grubsze zakupy" robimy za miesiąc?
Dziewczyny Kochane dzięki za porady w temacie rozmiarów ciuszków. Widze ze musze sie dokładniej przygladać nie tylko rozmiarom na metkach:-D

Alek w moim przypadku podstawowym wskazaniem do badania prenatalnego jest mój wiek. Wieć nie zastanawiałam sie nad tym czy chcę tych, badan czy nie. Usg I trymestru stanowi początek diagnostyki prenatalnej.
Badanie obejmowało: akcję serca, CRL, przeziernośc karkową, regurgitację zastawki trójdzielnej, kosc nosową, obraz czaszki/mózgu, obraz kregosłupa, powłoki brzuszne, żoładek, rączki i stópki (czy obydwie widoczne) oraz łozysko (czy jest na odpowiedniej wysokosci) . Dodatkowo mialam robiony test podwójny (z krwi).
W 20-stym tygodniu drugi etap: skan genetyczny, baaaardzo dokładny - obejmował: Anatomia: BPD, HC, CM, Komora boczna, AC, FL, OG/OB, waga płodu, akcja serca, ruchy płodu, położenie płodu, lokalizacja łozyska, wody płodowe, pepowina;
obraz główki, obraz półkul, komór bocznych i tylnego dołu czaszki , obraz oczu, noska, profilu, warg i żuchwy, obraz kręgosłupa, skóra, obraz struktur klatki piersiowej, serduszko, obraz powłok brzusznych, układ pokarmowy (żołądek i przewód pokarmowy), układ moczowo-płciowy (nerki i pęcherz moczowy), kończyny (łacznie z liczeniem paluszków) no i rzecz jasna narządy płciowe :-)
Trzeci etap czeka nas 22 sierpnia
A Ty Kochana nie stresuj sie bez powodu, bo jak wesz to ani Tobie ani Dzieciątku nie słuzy:tak: Gdy ja zaczynałam schizować mój gin powtarzał mi: Kobieto, ciesz się ciążą.... Aleczku jestesmy szczęsciarami, wszystko jest ok! więc..Ciesz się ciążą :tak::-D:-D:-D;-)

Do góry