Majeczka
30-tki , przyszłe mamusie
witam was kochane..
O 2 w nocy odeszły mi wody.
KTG w porządku tylko skurczów brak.
W ciągu dnia miałam jakieś takie małe skurczyki ale to nic poważnego, potem w nocy te wody no ale skurcze całkowicie ustąpiły..:-(.Mam 24 godz na akcje porodową ze skurczami potem juz oxy a słyszłam ze po tym cholernie boli i wolałabym tego uniknąć...jak mam te skurcze przyspieszyc? wywołac??? Próbuje masażu sutków ale z marnym skutkiem- czy są jakies inne metody???
pozdrawiam was mamusie i maluszki
O 2 w nocy odeszły mi wody.
KTG w porządku tylko skurczów brak.
W ciągu dnia miałam jakieś takie małe skurczyki ale to nic poważnego, potem w nocy te wody no ale skurcze całkowicie ustąpiły..:-(.Mam 24 godz na akcje porodową ze skurczami potem juz oxy a słyszłam ze po tym cholernie boli i wolałabym tego uniknąć...jak mam te skurcze przyspieszyc? wywołac??? Próbuje masażu sutków ale z marnym skutkiem- czy są jakies inne metody???pozdrawiam was mamusie i maluszki
Dzidziuś powinien wtedy bardziej napierać na szyjkę macicy.
Resztę dokupię po porodzie;-)
czwartek były takie piękne góry a teraz beznadzieja. za to mała wierzga i rozciąga się bardzo regularnie- a to podobno dobry znak. Położna powiedziała że do północy powinno się ruszyć...ale ja się niecierpliwie bo juz jak odeszły wody to maleństwo jest juz na wszelkie infekcje narażone..:-(Nawet do wanny nie będę wchodzić tylko prysznic żeby z woda sie bakteryje nie dostały...O 2 w nocy miną 24 godz..:-(Do szpitala na wywolanie jadę o 7 rano...Może jednak się rozkęci...
Nie wiadomo czy mnie puszczą. Ciągle powtarzają się te plamienia i może być tak,że do końca będę w szpitalu. Na szczęście Dzidzia rozwija się dobrze i waży 1450 gram
. W spacerówce oparcie rozkłada sie do pozycji lezacej, to nie ma problemu małej gondolki, po prostu mozna dziecko w spacerowce ulozyc na lezaco i przypiac pasami. Zreszta w UK i w USA niemal nie praktykuje sie gondolek, tylko na lezaco malucha wozi sie w spacerowkach. W mojej spacerowce (z ktorej ogolnie jestem nie zadowolona Coneco V3) nie ma mozliwosci przekładania rączki, co jest praktyczne, bo kiedy bardzo swieci słonce, albo wieje wiatr, to mozna dziecko wiezc odwrotnie, nie zmieniajac kierunku jazdy. I zgadzam sie z Anusienka co do duzych kół (małe ciezko sie prowadzi na nierownym chodniku i na drogach gruntowych) i amortyzatorow.