reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Witajcie:-)

Majeczko OGROMNE GRATULACJE:-):happy::-):happy::-) oj ale porodu nie zazdroszczę, ale się umęczyłaś:no: ale teraz odpoczniesz w domku z Córcią:-) najważniejsze, że wszystko w porządku:tak::happy:
Anusia Twój też mały uparciuszek, jak Kajdy?;-) ach te chłopaczki..;-)
Antilko fotki wstaw koniecznie:tak: faktycznie niezły zestaw Wam się trafił:tak::-D
Carioca hmm..to muszę jeszcze poczekać na fikanie:baffled:
Esch miłego wyjazdu:-) :-)

miłego dnia Kobitki:-)

reklama
Majeczko serdeczne gratulacje!!!!! Ucałowania dla Gabrysi:-)
Aluś
ja pierwsze ruchy poczułam dopiero w 19 tygodniu.
Fotki wstawię, jak tylko wszystko wyschnie:happy:
Anusieńko może Twojemu synkowi bardziej wrześniowa data odpowiada:confused:

Witam serdecznie :))
Majeczko, moje ogromne gratulacje. Rzeczywiście poród miałaś bardzo ciężki, ale myślę, że Gabrysia rekompensuje Ci teraz wszystkie trudy.:-)
Dziewczyny mam do Was pytanie.
Ponieważ skończyłam 35 lat dostanę skierowanie na badania prenatalne - usg genetyczne i test papp-a z krwi. Czy któraś z Was miała robione takie badania? Czy długo się czeka na wynik? Bardzo się ich boję, bo nie wiem co bym zrobiła gdyby coś było nie tak :(((( I tak się cały czas zamartwiam, nie mogę od tego uciec - albo, że poronię (jak ostatnio), albo że coś będzie nie tak, przez ten mój zaawansowany wiek. :((((((((

Witam:-)
Majeczko gratuluję z całego serca:happy: Gabrysiu witaj!:happy:
Alek ja pierwsze "niesmiałe" ruchy czyłam w połowie 16 tygodnia, ale były tak delikatne ze nie byłam pewna co to:confused: Dopiero pod koniec 19 tyg. Mały zaserwował mi konkretne kopniaczki. Były tak wyraxne ze maz po przyłozeniu dłoni do brzuszka od razu je tez wyczuł:tak: Jeszcze troszke Ty tez i poczujesz:tak::-D
Pomysł ze zjazdem w Białogorze bardzo mi sie podoba, zeby tylko terminy jakos sie zgrały.....byłoby swietnie. Musimy wrócic do tematu za niecały rok.
Vinniki ja miałam zarówno usg prenatalne w 12 i 20 tygodniu jak i test podwójny. Wskazaniem do badan był tez mój wiek. Na wynik testu z krwi czekałam około 3 tygodni. Jesli to Cie w jakis sposób pocieszy badz uspokoi to wiedz, ze ja miałam te badania w wieku 39 lat i wyszły bardzo dobrze:tak:
U Ciebie tez bedzie wszystko w porzadku, zobaczysz. :tak::tak::tak: Nie denerwuj sie na zapas, nie ma takiej potrzeby. Pozdrawiam:-)
Onna serdeczne gratulacje:-) teraz potrzebujesz spokoju i wypoczynku:tak: Mysl pozytywnie bo wszystko będzie dobrze. Ściskam mocno.
Anusieńko skoro te chłopaki takie uparte, zastanawiam sie jak będzie z moim:confused:
Antila Ty to masz nosa do zakupów:laugh2: Gratulacje!

Kochane, zycze miłego dnia i lece do kuchni....wymysliłan na dzisiaj knedle ze sliwkami.....i teraz musze je zrobic:sorry2::laugh2::-D

witajcie
MAjeczko, gratulacje, i obyś przy maleństwie szybko zapomniała o trudach porodu.
Anusieńko - a może u Ciebie to będzie tak jak z moją koleżanka - nic i nic a jak się już zaczęło to ledwo zdążyła do szpitala dojechać. Dwie godziny i miała poród za sobą...

Co do rośnięcia mojego maluszka to na razie wiem, ze urósł pęcherzyk... I że coś tam juz widać (czyżby ta osławioną fasolkę? ja nic nie widze na tym wydruku USG. staram sie odpoczywać, już nie biorę się za żadne remontowe prace, ale nie zamierzam leżeć na łóżeczku cały czas.Moze wiecej niż zwykle, to tak. No i musze trochę uregulowac tryb życia- ostatnio późnoo wstaję ale i późno chodze spać.
Lekarz przepisal mi magnez, takie wielkie tablety, myślę że faktycznie mi potrzebny bo nawet ostatnio mi tak powieka drgała... Ale na ulotce przeczytałam, że w ciąży należy stosowac w ścislym porozumieniu z lekarzem. Czy to znaczy że to może jednak szkodzić???

Mam jeszcze pytanko - nie pamietam, która to z Was przechodzi ciążę z alergią. Ja w momencie, kiedy się dowiedziałam,że jestem w ciaży odstawiłam wszystkie leki. Kiedy nie lykam tabletek trochę mnie swędzi w gardle, ale genaralnie da się żyć. We wrześniu mam wizytę u alergologa, ale ja wolałabym żadnych leków nie brać. Wolałabym też nie robić spirometrii, pani tak każe sie wysilać przy tym dmuchaniu, że mi świeczki w oczach stają. Czy sa ewentualnie jakieś leki, które nie szkodzą w ciaży? Bralam Claritine tabletki (alergolog przepisala mi w poprzedniej ciąży zyrtec w razie potrzeby, ale ja po nim jestem senna, claritine lepszy dla mnie) i wziewny na astmę. Ale nie biorę i nic mi nie jest, przynajmniej do II trymestru chcialabym nie ingerować żadnymi lekami, skoro nie ma konieczności. Myślicie że tak można?

Witam Trzydziesteczki:-)
Fajnie jest pracować, bo człowiek cieszy się z powodu weekendu:-D
Poniżej wklejam fotki wózka. Gondolka była jeszcze mokra, więc przewaga wersji spacerowej.

Do środka wsadziłam lalkę w kombinezoniku Ani

Wczoraj doszorowałam kółka i naprawdę wózek fajnie wygląda:happy:Chociaż ja osobiście wolę bardziej nowoczesny design;-)

witajcie:-)
Antilko nie no wózeczek jest prima sort:tak::tak: bardzo ładnie wygląda:-) duża gondolka:-) a jak lala ładnie wygląda w kombinezoniku;-):-D

Ja dzisiaj jakaś płaczliwa jestem :baffled: ech te hormony :baffled:

miłego dnia Kobitki!

Aluś zjedz coś pysznego, oglądnij fajny film to humorek na pewno się poprawi:tak:
Cieszę się z tego wózka jak głupia. Moja mam już go chciała brać do siebie, ale powiedziałam, ze muszę sobie nim po domu pojeździć:laugh2:Teraz bez wahania mogę zamawiać Jane tam jest świetna spacerówka:-)

Odebrałam dzisiaj wyniki hemoglobina 12, 1 hematokryt 34,7 czyli nie jest źle. Zniknęły drożdże z moczu a zostały tylko bakterie.
Ja jeszcze tylko trzy godzinki w pracy i weekend:-)

reklama
Witajcie 30steczki!
Onna gratuluję i trzymam kciuki!
Magnez nie powinien zaszkodzić, skoro lekarz przepisuje jest potrzebny, ja brałam w ciąży długi czas, przeciwdziałał skurczom:tak:Ja też jestem alegrikiem, a w ciąży dałam radę bez specjalnych problemów (nawet mniej nasilone objawy) tylko czasem wapno brałam. Ale to zależy od alergii, jak masz kłopoty z oddychaniem , astmę to jednak lepiej być w kontakcie z alergologiem .
Majeczko gratuluję, witaj Gabrysiu! Jeju, faktycznie poród ciężki, u nas pewnie zrobiliby już cesarkę, ale w sumie nie wiadomo jak lepiej. Ważne, że Gabrysia zdrowa i wynagradza pewnie wszystko:-)
Antilko miłego weekendu! Świetnie, ze wyniki dobre, jeszcze tych bakterii się pozbyj i spokój:-) A, fajny wózeczek!
Aluś tak jak Antilka pisze zafunduj sobie trochę przyjemności:tak:, ale czasem i popłakac dobrze;-) A ja ruchy Ewuni poczułam w 19 tygodniu, to znaczy wtedy już byłam pewna, że to To:-)
Esch to czekam na Twoją niedzielną relację z wyjazdu:happy:
Anusieńko odpoczywaj kochana i zbieraj siły, jeszcze troszeczkę i powitasz synka! I dołaczysz do maamuś niewyspanych:-) A jak się czujesz dzisiaj?
Carioca czy dobrze pamiętam , że Ty lada dzień zaczynasz staranka!:-)
Sensi gdzie zniknęłaś?:confused:
Pozdrawiam Wszystkie pozostałe 30steczki!
A u nas bardzo absorbująco, Ewcia wszystko bada i ma swoje fascynacje,ostatnio kubki i drzwi:-D i potrafi przemieszczać się w dziwny sposób na pleckach pełzając do tyłu:-) I jest szczęśliwa, kiedy widzi małe dzieci.
Ale deszczowo...
Ale jednak miłego wieczorku!

Do góry