reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
Witam z samego ranka... jak zwykle ostatnio ja ranny ptaszek jestem a potem pewnie w ciagu dnia bede zasypiala na siedzaco :-D

Kpi ja tez chetnie bym gdzies pojechala... na wiosne mialam leciec do Izraela i chyba ta podroz odlozy sie o conajmniej rok :baffled:

Lolitko no wlasnie widze ze dlugasny ten cykl....

Motylek a co sie dzialo ze wyladowalas w szpitalu?

Antylopka no wlasnie.... czy wszystko jest w porzadku.... ja plamilam wiec boje sie ze zachowawczo ginek nie pozwoli - ale z drugiej strony skoro pozwolil chodzic na basen to moze na nartkach tez pozwoli pojezdzic... no i od razu mi zapowiedzial ze dopiero po 10tc, wiec bedzie to na pewno koniec stycznia, poczatek lutego.

Esch - ale basen mimo wszystko jest mniej kontuzjogenny i upadkogenny niż narty. Lepiej słuchac lekarza i jak nie będzie zaleca to się nie wypuszczać. Ja tez już sie doczekać nie mogę aż mi pzowoli chodizć na fitness dla przyszłych mam, ale to dopiero od 2 trymestru... to tak jakoś z końcem lutego, ehhh... :):baffled:

Motylku - coś kiepsko ten Twój poczatek, ale najważniejsze że dzidzia silna i nie poddaje się!!:tak:

Kpi - ja właśnie wczoraj rozmyślałam czy się nie wybrać gdzieś... mam termin na sierpień (koniec) i może jakoś na wiosne na jakiś lajtowy wyjazd w umiarkowanym klimacie, zeby nabrać sił. Ale z drugiej strony wolałabym zaoszczędzić trochę urlopu, żeby móc później z dzieckiem ewentualnie dłuzej posiedzieć... no i takie uroki rodzicielstwa :D

Coś mi się chyba mdłości zaczynaja, ale tak zwykle bardziej popołudniami - kręcenie w głowie i lekki niesmak... zobaczymy jak to dalej będzie.

Czesc dziewczyny przerpaszam ,ze tak mało jestem z Wami , ogolenie to codziennie zagladam na nasz watek ale jakos nic specjalnie u mnie sie nie dzieje .
Chociaz powiem Wam ,ze dzis zrobiłam test i wyszła mi ta druga kreseczka bardzo blada czy moge byc w ciaży ???? czytałam ,ze na poczatku tak te testy wychodza jak u Was było ???? dodam ,ze zrobiłam go po 10 dniach od zapłodnienia jesli do tego doszlo . pozdrawaim F

madziu wszystko dobrze beta się podwaja z dnia na dzień :) ja miałam robioną kilka razy z racji pobytu w szpitalu jeden z wyników to 540 po trzech dniach 2500 :) gratulacje!
przy becie 1000 można juz zobaczyć pęcherzyk ciążowy przy becie 15000 można zobaczyć zarodek z bijącym serduszkiem :)

krzynia ... no ciężko było na początku ale dzidziuś widać ma charakter mamusi albo co gorsze tatusia ;)))

fleur ja robiłam w 27dc z testu strumieniowego i wyszła bardzo blada krecha (mój mąż stwierdził że sobie wmawiam że tam coś jest) tego samego dnia byłam u lekarza i zrobiłam bete wyszła 82 (powyżej 5 to ciążą). Najlepiej zrobić bete gdzieś prywatnie to będziesz miała wynik na drugi dzień w wawie cena od 25-45 zeta.

Ostatnia edycja:
Witam
Motylek dzieki za odpowiedz , niestety w UK nie robia bety na potwierdzenie ciazy tak mi sie przynajmniej wydaje poczekam jeszcze parę dni i zrobie ponownie test . pozdrawiam

Esch - to juz lepiej sie dostosować do porad gina. Basen jest o tyle zdrowszy, że mniej urazowy i bardziej oszczędny energetycznie, jeśli nie pływasz wyczynowo. na nartach nawet na małym wyciagu troche energii i sił sie zgubi. U mnie nie było ryzyka, więc miałam zgodę. do końca 5 miesiąca kontynuowałam aerobik ze swoja grupą 'nieciężarną', dopiero potem zrezygnowałam, bo juz nie miałam sily w piątek, na koniec tygodnia, po pracy na wygibasy. Lepiej i tak uważać, bo nie ma co ryzykować.
Fleur - kreska wskazuje na to że tak. To że blada, to znaczy że hcg jeszcze w niskim stężeniu. Powtórz test po planowanym terminie @ i bedziesz mogła zapisywac sie do lekarza:tak:

reklama
Witajcie,
Ja dzis musialam wstac o 6 i jechac na badanka... mezus mnie zawiozl a jak wrocilam to strzelilam sobie drzemka ponad 4-godzinna :-D i oczywiscie obudzil mnie moj maly Glodek :-)

Motylku to treaz najwazniejsze ze z Dzidzia wszystko w porzadku i oby juz do konca ciazy bylo bez problemow! No i wstaw sobie moze suwaczek ciazowy - bedziemy wiedzialy wtedy wszystkie na jakim etapie jestesmy :tak:

Krzynka ja sie tez zastanawiam nad jakimis zajeciami ruchowymi dla ciezarnych.... musze poszukac czegos kolo mnie.

Fleur powtorzylas test? Mozna juz Ci gratulowac?

Madzia gratulacje!!!! Tutaj masz kalkulator przyrostu betaHCG: Normal hCG Calculator Level and Pregnancy Tool
Najlepiej powtorna bete robic po 48h wtedy latwo mozna zobaczyc jak wyglada przyrost.

Antylopka ja sie dopiero ucze plywac wiec trudno mowic o wyczynowym plywaniu :-D:-D:-D A jak pojde w pon do ginka to jedno z pierwszych pytan to bedzie to o nartki!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry