reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

no to przestawianie literek to chyba kwestia szybkosci palców na klawiaturze ;-):-) baaaardzo czesto tak mam :tak:mysle ze chyba wiekszosc ludzi tak ma... no moze nie maja tego zawodowi np.stenotypisci;-):-)
a obliczenia-zawód techniczny to i bez obliczen sie nie obejdzie ;-):-)
a Ty od razu o wyprowadzaniu kasy z firmy myslisz ;-):-D

reklama
Tak.. jak patrze czasami na miesięczne obroty kont na rachunkach to mam ochotę podać im mój numer konta.. aby trochę zasilili:-)

a tak prawdę powiedziawszy to wiem gdzie pracujesz:sorry: :zawstydzona/y:

Witajcie,

Ja coś dzisiaj ledwo żyję, zjadłyśmy z Julą śniadanko i leżę sobie teraz bo nie mam na nic siły.
A po południu miałyśmy w planach wyprawę do marketu Jula :-p po parasol ogrodowy i takie tam różne ogrodowo-budowlane (oczywiście powrót z eMem;-)). No nic , zobaczymy co z tego wyjdzie dzisiaj .

alex - doskonale rozumiem jaka byłaś dumna z Syneczka, przecież to jeszcze mały chłopczyk i jeśli sobie dobrze radził na dmuchanym zamku to musi być super gościu ;-):tak: Trzeba tylko uważać na stare konie na takich zabawkach bo potrafią czasem malucha staranować.

Ja kawy niestety nie piję (lekko podwyższone tętno Fasola) ale mam ochotę na nią cały czas, jak i na inne używki, te w płynie znaczy się :-p Wyczaiłam,że jest jedno piwo zupełnie 0% - Bavaria Malt, jest w Almie dostępne, muszę sobie kupić, żeby w razie ciężkiej chęci mieć pod ręką :tak:

Zaczęliśmy myśleć wczoraj o pokoju dla Fasola, mieliśmy pokój dodatkowy , póki co zrobiony na gościnny więc jest wszystko do wymiany i dekoracji - fajnie :-) Przy okazji Córcia chyba też dostanie nowe mebelki ;-)

Ciekawe co u katiuszki ?:-)
Miłego dnia :tak:

Ostatnia edycja:
więc tak, dumna jestem, bo w jego wieku żadnego dzieciaczka nie było, same starsze o lat kilka, a te młodsze nawet wejść nie chciały. Kwoka? owszem jestem, przyznaję bez bicia, ale ten czas tak szybko leci, że za chwilę Cud już mnie nie będzie potrzebował
lopop - kawka jak najbardziej, tyle, że ja to koło 7 pijam, jedną, rozpuszczałkę, więc zapraszam jutro
Muma, dzięki za namiary na piwko, dopada mnie czasem chęć, nie pijam rzecz jasna, ale skoro bezalkoholowe to kupię, a co!
Ani@k - to ja się wpraszam na ciasteczka, mapę dojazdu poproszę

aaa, jeszcze dla czytających - dziewczyny polecam "wiadomość z nieba", pół dnia przeryczałam nad ksiązką

Ostatnia edycja:
rozwaliły mnie te upały , współczuję Wam w ciąży ,
ja ledwo żyję :eek::eek:
libido mi spadło do zera a nawet jest na minusie , dziś mi się glut pojawił to może libido wzrośnie , tak więc luzik - jak będzie ochota to działamy dla przyjemności a nie z obowiązku :-)

Czesc:-). Podczytuje Was wszystkie od jakiegos czasu, poniewaz jestem w podobnej sytuacji. Od dwoch lat staramy sie z M.
Od piatku rozpoczynam kuracje z Clofimen, bo mimo ze hormony,tarczyca, spermiogram oraz moj uklad rozrodczy w normie ,nie zachodze w ciaze. Znalazlam informacje na temat zelu dopochwowego z naturalnym kwasem hialuronowym Zestica Zestica™ Fertility - Fertilitätsgel (6 Applikatoren) - Online-Shop für Frauengesundheit, Kinderwunsch und Vorsorge
Informacje na temat zelu na forach niemieckich sa pozytywne, na BB jest rowniez wzmianka na ten temat.
Pozdrawiam

Witam. Ja też od jakiegoś czasu podczytyję forum. My staramy się od sierpnia,tzn. od sierpnia przestaliśmy się zabezpieczać,i nic z tego nie wynika. Mijają miesiące i NIC. Jestem w trakcie diagnostyki i jak narazie to prolaktynę mam za wysoką i mam nadzieję ze to jest jedyna przyczyna naszych niepowodzeń.
Co do żeli wydaje mi się ze pomagaja one jedynie gdy jest za mało śluziku.
Pozdrawiam gorącą wszystkie dziewczyny.

Cześć labowiczki Wy jedne:-p:-)
Widzę, że majówka pełną parą...panuje ogólne rozluźnienie i nic nierobienie:tak:do tego pogoda jak wymarzona...czego chcieć więcej???
A my tu szaro, zimno, pochmurno...no ogólnie deprecha...nic tylko się upić!!!!
Do tego brzuch mnie tak napiernicza, że chyba niedługo zemdleje:-(Nie idę na bete...nie ma sensu, lada chwila mnie zaleje..więc co się łudzić...jak M. wróci z pracy, pogadamy i umawiam się pewnie na sobotę do mojego gina. Niech coś radzi na ten durny hormon, bo już nie mam siły do niego!!!! Zastanawiam się czy nie zaserwować sobie tego castangusa. Mam go już chyba z 3 miesiace...powstarzymywałam się, bo bałam się, że mi popieprzy z cyklami, ale teraz widzę, że same się pochrzaniły, zawsze miałam po 30-32, a teraz najmniej 35, więc powinnien pomóc na wyregulowanie tego cholerstwa. Nie pamiętam dobrze...coś mi się kojarzy, że kok.o go brała w zeszłym cyklu. Dobrze pamiętam??? jak tak...to napisz mi Kochana po co Ty go brałaś? tzn. na jakie dolegliwości??? no i jak to Ty...to u Ciebie zadziałał świetnie, bo ciąża jest!!!!:tak:Jak pójdę do mojego gina to wezmę ten lek ze sobą, może mi coś doradzi...No i Clo też zacznę brać w 3 dc..potem monitoring...noi tak w kółko:wściekła/y:
lumina...brawo za podejście do staranek!!! nic na siłę...a co do upałów, to Kochana nie narzekaj, oj...pomieszkałabyś chwilę w Anglii...to biegiem byś do Polski wracała:tak:ja tam lubię słoneczko i ciepełko...nawet zastanawiam się czy nie kupić jakijś wycieczki do Hiszpanii albo na Cypr...do Polski na wakacje jakoś mi się nie uśmiecha jechać...mojego eMa braciszek już się zadomowił w moim pokoju...do tego jego żonka będzie mi z brzuchem chodzić koło mnie i patrzeć ze współczuciem...nie!!!! ja dziękuję za takie wakacje!!! wolę do jakiś ciepłych krajów...muszę tylko eMa namówić:baffled:
kok.o a co teraz z treningami??? sfolgujesz trochę, nie???? w ciąży ruch jest wskazany...ale chyba nie taki jak spinning???? zamierzasz przerzucić się na coś innego??? ehhh jak Ci zazdroszczę tej porannej "choroby morskiej":sorry: ale wiesz...tak bardzo pozytywnie:tak:
Muma i jak tam samopoczucie po południu? minęło zmęczenie? pewnie to tan upał tak daje we znaki...nic na siłę, jak nie dasz rady dzisiaj zakupów w ogrodniczym, to może jutro...albo w weekend? teraz masz ten luksus, że jesteś w domku i kiedy Cię weźmie, skoczysz sobie na zakupy. A co do pokoju dla Fasola...super sprawa, sama już w myślach urządzałam dziecinne pokoje w naszym domku..ale póki co, to mam w jednym biuro pana architekta od siedmiu bolesci!!!!:wściekła/y:
ani@k nic się nie przejmuj błędami ortograficznymi:-) ja miałam to samo co Ty, w szkole zawsze na pierwszym miejscu na dyktandach, potem szłam dalej i dalej, nawet doszłam do ogólnopolskich, tam miałam drugie miejsce:tak: a teraz często zastanawiam się jak sie co pisze:szok: całe szczęście mam dobrą pamięć wzrokową i często pisze sobie dwie wersje i udaje mi się trafić tak "na oko":-) ale i tak jestem tym przerażona!!!! czytam książki, wydaje mi się, że dużo...więc skąd to się wzięło??? a już "dzisiejsze" dzieciaki to dopiero piszą!!!! czasem jak widzę jakies wpisy na forum albo komentarze pod zdjeciami, to za głowę się łapię, nie wiem co to w ogóle za słowo...:cool:
witam nowe staraczki aleksis i catarine!!!!! dziewczyny macie duże szanse na szybkie zafasolkowanie!!! tak to już u nas jest...która się zapisze do nas, ledwo zacznie pisać, a już oznajmia, że test pozytywny:-D tak więc...kciuki i za Wasze sikacze:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Katiuszka a pisałaś do lekarza e-maila??? może czym prędzej do niego idź! Dopytasz o leki, jakie i od kiedy i do kiedy no i niech wytłumaczy brak @ i wyższą temp.!!!

a!! i witam nowe staraczki.. Aleksis ja się nie wspomagam żadnym kremem.. z tego co pamiętam dziewczyny z tego wątku (już zafasolkowane) odradzały jakiekolwiek kremy, nawilżacze itp...
Caterina no tak już jest.. ale tak jak Katiuszka napisała - macie we dwie szanse - jesteście jako nowe na naszym wątku - zatem już niedługo oznajmicie że test pokazał II :tak:

Kok.o jakie Ty wielkie masz te swoje posiadłośći!!!:szok: Ty przestań już ze szmatą ganiać - stop!!! usiądź, wejdź na BB napisz czy "choroba morska" chwilowo minęła.. czy sprzątając się o "chorobie" zapomina?

Lopop a jaki masz temat pracy???

Alex__ ciastka są już wypieczone, jedne więcej drugie mniej.. chyba nie mój dzień na dzisiejsze wypieki :-( i nawet gdybyś do mnie dotarła.. poleciałabym do sklepu kupić jakieś łakocie..
Kierunek do mnie? Kieruj się na karaiby! a z Rudy Śląskiej masz rzut beretem do Odry - zatem albo w kajak albo w łódeczkę i prosto do mnie:-)

Ostatnia edycja:
Do góry