reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
Dziewczyny, zagailam na temat metod w leczeniu nieplodnosci naturalna medycyna chinska czyli terapia ziolami oraz poprzez akupunkture i nikt nie odpowiedzial:-(
Grzebie w tym necie i ciagle znajduje cos nowego. To ma przynosic dobre efekty, jest stosowane czesto rownolegle z in vitro i znacznie podwyzsza odsetek ciaz z in vitro.

Teraz z innej bajki. Dzis na przyklad wyszperalam link na temat leczenia nieplodnosci, zaburzen hormonalnych i ginekologicznych poprzez terapie tzw. cieplymi tamponami z torfu. Tworca tego jest Dr.Robert Kovarik HOME | BIOTHERIK - der Turbo für Regeneration und Revitalisierung., lekarz ginekolog z Czech praktykujacy w Aachen. To cudo nazywa sie Vagipeat® ale brak wynikow wyszukiwania na polskiej stronie google.
Lekarze leczacy nieplodnosc w klinikach np.w klinice w Heidelbergu czy gabinetach lekarskich stosuja te metode. Moze slyszalyscie na ten temat?
Musze stwierdzic, ze na niemieckich stronach jest niesamowita ilosc artykulow i wiedzy na temat leczenia niepolodnosci, a na polskich podajac haslo od razu "wyskakuja" reklamy prywatnych klinik invitro.
[h=1][/h]

Dziewczyny, zagailam na temat metod w leczeniu nieplodnosci naturalna medycyna chinska czyli terapia ziolami oraz poprzez akupunkture i nikt nie odpowiedzial:-(
Grzebie w tym necie i ciagle znajduje cos nowego. To ma przynosic dobre efekty, jest stosowane czesto rownolegle z in vitro i znacznie podwyzsza odsetek ciaz z in vitro.

Teraz z innej bajki. Dzis na przyklad wyszperalam link na temat leczenia nieplodnosci, zaburzen hormonalnych i ginekologicznych poprzez terapie tzw. cieplymi tamponami z torfu. Tworca tego jest Dr.Robert Kovarik HOME | BIOTHERIK - der Turbo für Regeneration und Revitalisierung., lekarz ginekolog z Czech praktykujacy w Aachen. To cudo nazywa sie Vagipeat® ale brak wynikow wyszukiwania na polskiej stronie google.
Lekarze leczacy nieplodnosc w klinikach np.w klinice w Heidelbergu czy gabinetach lekarskich stosuja te metode. Moze slyszalyscie na ten temat?
Musze stwierdzic, ze na niemieckich stronach jest niesamowita ilosc artykulow i wiedzy na temat leczenia niepolodnosci, a na polskich podajac haslo od razu "wyskakuja" reklamy prywatnych klinik invitro.

Aleksis
, na zagajenie nikt nie odpowiedział, bo prawdopodobnie zadna z nas sie z naturalna medycyna chinska nie zetkneła. proste :cool:

Nie rozumiem tez czemu sie dziwisz, ze u nas nie ma szerokiego info o np.invitro. Przeciez Niemcy a Polska to dwa różne swiaty pod wzgledem dostepnosci i stosowania tej metody.Czy tez innych. Niestety, u nas w katokraju traktowane jest to jako grzech smiertelny itd itd... O innych metodach leczenia nieplodnosci chyba niedawno zaczelo sie mowic, o naprotechnologii np.
Generalnie : jak Bóg nie dał, to znaczy ze tak miało być :wściekła/y:
No i jeszcze aspekt ekonomiczny- w Niemczech zdaje sie in-vitro jest czesciowo refundowane? U nas wyobraz sobie ze nie, co jest jednak powaznym ograniczeniem w dostepnosci=liczbie przeprowadzanych zabiegów=ilosci badan nad ta metoda= liczbie publikacji na ten temat...

a co do terapi torfem.. :szok:
Tołpa mi sie przypomniał ;-)

Ostatnia edycja:

Aleksis
, na zagajenie nikt nie odpowiedział, bo prawdopodobnie zadna z nas sie z naturalna medycyna chinska nie zetkneła. proste :cool:

Nie rozumiem tez czemu sie dziwisz, ze u nas nie ma szerokiego info o np.invitro. Przeciez Niemcy a Polska to dwa różne swiaty pod wzgledem dostepnosci i stosowania tej metody.Czy tez innych. Niestety, u nas w katokraju traktowane jest to jako grzech smiertelny itd itd... O innych metodach leczenia nieplodnosci chyba niedawno zaczelo sie mowic, o naprotechnologii np.
Generalnie : jak Bóg nie dał, to znaczy ze tak miało być :wściekła/y:
No i jeszcze aspekt ekonomiczny- w Niemczech zdaje sie in-vitro jest czesciowo refundowane? U nas wyobraz sobie ze nie, co jest jednak powaznym ograniczeniem w dostepnosci=liczbie przeprowadzanych zabiegów=ilosci badan nad ta metoda= liczbie publikacji na ten temat...

a co do terapi torfem.. :szok:
Tołpa mi sie przypomniał ;-)

Zgadzam sie z Toba.Tak, kasa chorych refunduje max.50% ale tez tylko do pewnego limitu zabiegow max. do 3 chyba. Fakt,ze w Polsce jest takie negatywne nastawienie, choc chyba idzie ku lepszemu ogladajac polska TV:-)
Szkoda, ze ani rzad ani spoleczenstwo nie dostrzega, ze jest to duzy problem spoleczny, a przeciez to dotyka bardzo wiele par.
Wiadomo, chodzi o duza kase, wiec pewne "kola" blokuja te metody, aby kasy chorych nie doplacaly.
Naprotechnologia istnieje od 30 lat...

szczerze powiedziawszy po par pierwszy słysze o leczeniu niepłodności naturalna metoda chińską.....wiec nie bede sie wypowiadałą,bo po prostu nie mam zdania na ten temat.bo nie wiem o co chodzi, z"czy sie to je"!!ale jeśli ta metoda jest skuteczna...!!to to jest najwazniejsze w tym wszystkim prawda...??!!Co do in vitro.....moja sasiadka kupa lat zmęzem w niemczech mieszkali itd!!no i starali sie o dziecko i nic nie wychodziło im:(i zdecydowali się na in vitro...udało się chyba za 3 razem....to prawda,in vitro jest w niemczech prawie całe refundowane!!!Oni dopłacali praktycznie grosze za zabieg!!!!!!prawie cały był za darmo!!udało się,mają córkę,ma 8 mc:)W u nas???!!to jest jakas porazka!!!!!!płaci się i to GRUBE,GRUBE PIENIĄDZE !!!wiec tak jak kok.o napisała-polska,a niemcy...dwa rózne światy!!!!

Naprotechnologia istnieje od 30 lat...
medycyna chińska jeszcze dłużej :-p

rzad zaczyna dostrzegac, ze to jest duzy problem.Mało dzieci sie rodzi, coraz wiecej par szuka metod leczenia. Ale innym problemem jest własnie brak kasy no i , powiedzmy, betonowa ciemnota ludzi, niestety tez niektórych z tych, którzy sa u władzy czy w opozycji.
Niestety, chyba nas nie stac, jako panstwo, na refundacje... tylko czy bedzie nas pozniej stac na cokolwiek, jak przestana sie dzieci rodzic i nie bedzie komu pracowac.

Ostatnia edycja:
witam :-)
jestem dziś mocno zmęczona bo upał a ja miałam kilka spraw do załatwienia więc nóżki jak klocuszki :-p
nie-dziękuję za wsparcie i ciepłe słowa i obiecuję że dam znać jak Misia przyjdzie na świat ale póki co to mam nadzieję że jeszcze trochę poczeka :tak:

dziewczyny już w niedzielę ... stresik mam
mam tylko nadzieję że padać nie będzie

zaszalałam i paznokcie sobie zrobiłam:-p

reklama
A co tu tak cicho?:szok:
Dzisiaj pierwsze w życiu usg dowcipne miałam i okazało się że wszystko oki. jest:-) Pęcherzyk dominujący rośnie a za ok 5-6 dni owulka ma być:tak:
A ja głupia już se PCO wymyśliłam:eek:

A co go in vitro to świadomość naszego społeczeństwa jest ni jaka. Ostatnio z koleżanką w pracy zaczełam na ten temat rozmawiać to się mnie zapytała:czy z tego to się normalne dzieci rodzą?:szok:
Rozbroiła mnie tym pytaniem.
Sciskam was mocno dziewczyny.

P.S: Jak ten enpr.pl się wkleja w sygnaturę , bo walcze z tym i nic mi nie wychodzi?

Ostatnia edycja:
Do góry