reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
cześć dziewczyny,

ja tylko na chwilę wpadłam się przywitać. Dziś dzień pod tytułem "mega"

zuza..jesteś mega...i sama wiesz za co:) a ja wierzę, że mega ludziom mega rzeczy się przytrafiają. Nim się nie obejrzysz, a będziesz tulić maleństwo w ramionach, a później jeszcze jedno i jeszcze jedno.....

Muma
..Ty tez jesteś mega, i masz mega listę:) i ja listę sobię już skopiowałam i będę się nią podpierać:)

a ja mam dzisiaj usg połówkowe...i mam stresa, nie wspominając że jest on mega:)

Całuję Was wszystkie.

cześć dziewczyny,

ja tylko na chwilę wpadłam się przywitać. Dziś dzień pod tytułem "mega"

zuza..jesteś mega...i sama wiesz za co:) a ja wierzę, że mega ludziom mega rzeczy się przytrafiają. Nim się nie obejrzysz, a będziesz tulić maleństwo w ramionach, a później jeszcze jedno i jeszcze jedno.....

Muma
..Ty tez jesteś mega, i masz mega listę:) i ja listę sobię już skopiowałam i będę się nią podpierać:)

a ja mam dzisiaj usg połówkowe...i mam stresa, nie wspominając że jest on mega:)

Całuję Was wszystkie.

Aaronko Droga- kciuki za USG!Bedzie wspaniale, zobaczysz:tak:

hej dziewczynki!!!
Ja na momencik, jestem w pracy a dzieci mi tak dokazuja, ze jeszcze chwila i pozamykam je w szafach!!! Obiecuje jak wroce do domku, to skrobne cos wiecej...o ile nie padne jak wczoraj;-)
Muma dzieki za liste!!! widze, ze bede musiala tesciowej zrobic liste, bo kilku rzeczy z tej listy napewno tutaj nie dostane.
arronka trzymam kciuki za wizyte &&&&&&&&& Nic sie nie martw!!! bedzie dobrze!!! moje polowkowe w czwartek.
zuzka a Twoja mala to fajna dziewczyna! jak wszyscy to wszyscy!!! lubie takk osoby:-) sama, jeszcze za czasow szkolnych to samo przerabialam. I tez o palenie ;-)
Zmykam Kochane, bo mi dzieci chalupe rozniosa...ewentualnie sie pozabijaja.;-)

Uff, ja dziś pół dnia w rozjazdach załatwiając sprawy urzędowe, zmachałam się i już w piżamie leżę :-D
skoro mowa o aranżacjach pokoików to zamówiłam Cudowi narzutę na łóżko Pakamera Artystyczna - pokój dziecka - DŻUNGLA tyle, że większa.
a dla Młodej wymarzyłam taką KOŁDERKA-KOC DLA DZIECI-PATCHWORK (2610310675) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tyle, że tu potraktowana w kategoriach kołderki, dla mnie to bardziej narzuta

Muma - my też dżunglowe klimaty:-D i po Cudzie mam tą samą karuzelkę. do tego jeszcze mata edukacyjna z FP, leżaczek bujaczek z rainforesta i krzesełko z rainforesta (takiego miałam fizia w pierwszej ciąży na FP rainforest, ale trza przyznać, że kolory ma super). Teraz zamówiłam u sis w UK matę z Tiny Love, o taką TINY LOVE MATA EDUKYCYJNA GIGANT 100x150CM (2630614384) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ale w UK niższe ceny.

Zaraz podopisuję, tylko Cud woła:-)

Lista - wyprawka - moje sugestie i przemyślenia dopisane do listy Mumy

1. łóżeczko + materac + karuzela
2. wózek - wiadomo co kto lubi
3. fotelik 0-13 kg
4. przewijak - nakładany na łóżeczko wypas, plecy nie bolą
5. wanienka + stelaż ( u mnie bez stelaża - Muma, stara? kto?)
6. ja mam pościel do łóżeczka tzn kołderka i poduszka (poduszka wchodzi w życie ok. roku ) + do tego 2 komplety pościeli : tj poszewki na kołdrę i poduszkę + ochraniacz na szczebelki - u mnie rzecz jasna pościel została po Cudzie, ale na początek wystarczył rożek, tak jak pisze Muma -poduszka zbędna, co do ochraniacza na szczebelki teraz znów trend żeby jednak nie, bo zatrzymuje swobodny przepływ powietrza, ja miałam, ale Cud nie byłz tych obijających się o szczeble, poza tym trza często prać, bo kurzu na tym w cholere
7. 3 prześcieradła - to i owszem
8. podkład nieprzemakalny pod prześcieradło - to też
9. termometr do ucha i/lub czoła - podobno z Lidla są świetne i niedrogie, mają akcje maluszki kilka razy w roku, ja mam z baby ono bodajże, niby polecany, ale dla mnie kicha, bo temperaturę fałszuje
10. 5 pieluszek flanelowych i 10 tetrowych ( do podkładania, wycierania itp) - jak dla mnie wystarczy 5 tetrowych, flanelowych nie używałam wcale
11. pieluszki jednorazowe - u nas od zawsze króluje pampers, wg mnie dady czy inne lidlowskie, rossmanowskie nie sątak chłonne i w efekcie koszt ten sam, huggies dla Cudowej pupy zbyt szorstkie:-D
12. kosmetyki: dla mnie niepodzielnie hipp od pierwszego dnia życia Sklep internetowy Hipp Dodomku. HiPP Babysanft żel do mycia ciała i włosów 9062300113300 , oliwka tylko jak widziałam, że skóra robi się sucha czyli raz, tak położna zalecała, że niby pory zatyka, ale faktycznie nie było potrzeby, no i krem ochronny na twarz też z hippa, do pupy bepanthen BEPANTHEN MAŚĆ 100G ODPARZENIA I BOLĄCE BRODAWKI (2617696323) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (sudocrem ciężko mi się zmywało, suchy taki jest).
13. Octenisept do pielęgnacji pępka - u nas był spirol
14. sól fizjologiczna do noska, maść majerankowa, WIT D+K dla karmionych piersią,
15. 2 staniki do karmienia, wkładki do staników, osłonki na piersi 1 kpl w razie czego - u mnie nie było, maść na brodawki - bez dwóch zdań, ja miałam bepanthen, ale najlepszy podobno purelan z medeli, taki w szpitalach sprzedają położne, już kupiłam, bo jak sobie przypomnę ile łez z bólu przy karmieniu Cuda wypłakałam to moje
16.obcinacz do paznokci malutkich - jak najbardziej, zaraz po przyjściu ze szpitala poszły w ruch
17. szczotka do włosów z włosia
18.podkłady higieniczne do szpitala (gigant podpaski) 2-3 paczki, potem normalne podpaski duże , podkłady pod pupę dla mamy co by się nie stresować niepotrzebnie
19. koszule do karmienia - 2 szt, dla mnie było za mało już w szpitalu i biedny eMek musiał prać, ale polecam takie na guziki z przodu, bo te zakładane sązdradliwe, u mnie w szpitalu nieraz laska z cycem na wierzchu paradowała
20. majty siatkowe do przytrzymywania wkładów higienicznych
21. zamierzam karmić piersią więc kupiłam tylko 1 butelkę ze smoczkiem Tommy Tippee nie zaburzającą karmienia - u mnie królował avent, no i też poelcam kupić chociaż jedną do dopajania herbatką
22. smoczek 0+ w razie czego choć nie planuję stosować - jak mi się trafi kopia Cuda to się przed smoczkiem wzbraniać nie będę, bo Cud na cycu wisiał ciągle
23. proszek i płyn do prania dla dzidziusiów (mam lovelę ale może być tez jelp lub dzidziuś) - ja też lovelę, pięknie pachnie
23. Ubranka na początek - u mnie tego po Cudzie od cholery, bo oszalałam dokumentnie, teraz trochę dokupiłam typowo dziewczyńskich, a Cudowymi siępodzieliłam z przyjaciółą

24. 2 rożki beciki - o tak:tak:

24. 2 kocyki - ja mam chyba akrylowe, ciepłe i miłe - ja też dwa, ale bardziej młody na tym leżał niż był przykryty

25. ręczniki dla Dzidziusia - u nas Drewex, piękne kolory

to ja do szpitala jeszcze polecam tantum rosa do podmywania, a właściwie do spryskiwania po porodzie-ułatwia gojenie, lactacyd wiadomo do czego

my zamiast gruszki do nosa mamy aspirator frida

no, a do noszenia polecam EKOLOGICZNE NOSIDEŁKO MANDUCA NEWSTYLE NAVY (2623233027) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. nieraz nam życie ratowało przy kolkowym Cudzie

a że wydatków jak widać sporo-najlepiej każdego miesiąca kupić co nie co

Aaronka-kciuki! jak po wizycie?daj znać koniecznie

Muma - wiesz jak jest, żywy Cud = nie ma szans na relaks, ale nie narzekam

Bzzz, Bionda - where are you?

Kasica - super, że wiecie na czym stoicie, teraz tylko antybole dla Adama i czekamy na efekty

hej babolki:-)
:szok::szok::szok: o raaany :szok::szok:

zaraz sobie te listy wydrukuje... załamka:baffled:

zuza fajna ta Twoja Młoda :tak::happy2: heh...to były czasy.....

Ja bylam wczoraj u endo- wszystko OK. Dzisiaj u gina z wynikami krzywej cukrowej i ...k..wa mać mam cukrzyce ciązową (typu "g"). Jestem taka zła, ze...wwrrrrr:wściekła/y::wściekła/y::angry:
w czwartek ide do diabetologa. mam nadzieje,ze na diecie sie skonczy i insuliny nie bede musiała brać. Nosz kurrr.....:wściekła/y:
Wkurza mnie to, bo nie przytyłam bardzo (6,5 kg to mysle,ze jest ok), uwazam raczej co jem,duzo warzyw, słodycze tylko czasem wcinam.... wwrrrrrrrrrrrrrrrrrr:wściekła/y:

no dobra, ...nie narzekam wiecej..heh:-(

ide robic zapiekanke ziemniaczana.... BEZ CUKRU:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
reklama
jestem i ja:-)
Co do listy...super sprawa!!!! dzięki Dziewczyny!!!! zaraz ją kopiuję:tak: jak się to czyta...to kurczę dużo tego...:baffled: no ale co poradzić...
Kok.o w którym tygodniu robi się tą krzywą cukrzycową??? boję się, żeby i to mnie nie ominęło...bo ja dalej nie wiem gdzie mam chodzić, czy do szpitala czy do swojej przychodni:angry: W czwartek idę na usg połówkowe do szpitala, ale na papierku od nich mam, że to jest tylko usg, a nie wizyta u położnej. Spróbuję się popytać, ale pewnie wielkie gów...się dowiem:wściekła/y: A o co chodzi z tym cukrem?? w ciąży sam potrafi skoczyć czy co??? a już myślałam, ze z górki....Coś się się przypomina, ze moja kuzynka jak była w ciąży z bliźniaczkami, to miała problemy z cukrem i właśnie chodziła do diabetologa...czy diebetyka...nie wiem dokładnie...ale miała dietę i nie musiała brać insuliny. Mam nadzieję, że i u Ciebie tak będzie!!!!! a czujesz się jakoś inaczej przez ten cukier???
kasica nic się nie martw!!! najważniejsze, że macie stwierdzoną przyczynę braku ciąży, a to jest NAPRAWDĘ bardzo dużo:tak: mężuś się podleczy i zaraz zaciążysz!!! nie martw się na zapas czy to się uda po miesiącu kuracji czy potrwa to troszkę dłużej. Grunt to działać i myśleć pozytywnie!!!! kciukasy za Adama&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
aaronka jak tam po wizycie??? koniecznie daj znać jak było..co mierzyli itp. bo ja jak zwykle zielona:baffled:

A teraz troszkę o mnie...otóż Młodzieniec daje już o sobie znać:tak: Najpierw były to delikatne "bańki", a teraz już mocniej czuję, że to jest jakiś jego ruch:-) Fajne uczucie...na poczatku takie jakieś dziwne, ale teraz już fajne. Mój M. nasłu****e, dotyka brzucha jak Młody wierzga, ale na razie nic nie udało mu się wyczuć:sorry2: Pewnie niedługo i on poczuje. Piszę o dzidzi "Młody" bo nie możemy się dogadać względem imienia...a ja już nie chcę dziecku w głowie miszać, bo raz był Hanią, raz Julkiem...A mojemu M. coś Julek nie bardzo się widzi....tzn. podoba mu się, ale nie może sobie zgrać, że Julek to jego syn:baffled: Moje typy to Julian albo Emil...a jego Aleksander. Mnie się Aleksander tez bardzo podoba...ale moj brat tak ma na imię, z resztą sama mu je nadałam, bo byłam jego chrzestną i miałam możliwość wybrania imienia;-) Tak więc sama nie wiem...chyba za dużo tylko Alków w rodzinie:confused: ahaa...bo u nas byłby Alek, a nie Olek jak u Mumy.
Muma w razie jakby się mój M. uparł na Alekasandra nie będziesz miała nic przeciwko???:confused:;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry