reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
hehe katiuszka no pytam bo znam kobiety ,które nie kupują gondoli tylko od razu w spacerówce wożą :sorry2::baffled:

a ja Gatto też lubię białe meble w sypialni mamy venge z białym i mebelki dojdą małego ,bo coś czuje ,że to będzie chłopiec :tak:Jaś :happy2: i do tego jakaś ładna pościel z gondolą i pierdołami ,pluszakami które zbieram już mam całą komodę misiów od maleńkiego do duużego .........oj jak sie nie mogę doczekać no!!!!!

zwariowałam chyba :( piszę jakbym była w ciąży i oczekiwała na poród :-(:zawstydzona/y:

zuzanka dobrze, że myślisz pozytywnie, że wizualizyjesz sobie przybycie nowego członka rodziny:tak: Podobno jak myślimy, tak się dzieje w naszym życiu!!! jestem pewna, że w końcu przyznają Wam slicznego dzidziusia, mam nadzieję, że to będzie już niedługo...żeby Ci się mebelki i misie nie zakurzyły;-):-)

katiuszka bo nie mam innego wyjścia ,wiesz zawsze mogę po tylu latach powiedzieć ,że nie mam siły ,ryczeć mi się chce i mam wszystko w poważaniu ale co z tego co mi to da wpadnę w depresję ? co mam stracić poranek taki jak dzisiaj słoneczny ,zimowy i zarazem piękny :tak:kawkę z Wami na bb ,nie wyobrażam sobie nie wstać rano ,nie zrobić sobie cafe latte i nie usiąść do kompa gdzie czeka na mnie informacja od męża miła ;-),że jesteście Wy :tak: i inne przyjemności w życiu ...ja chyba nie należę do tych co szybko się poddają ...ja czekam na mojego Julka albo Julkę co się zafasolkują u mnie w brzuchu i na Jasia ,który będzie gdzieś czekał na Nas i na swój dom :-)

zuzanka pięknie to napisałaś!!!! nic dodać, nic ująć...:tak:postawa godna podziwu i naśladowania:tak: chciałabym umieć tak jak Ty...staram się, uczę...z różnymi efektami:sorry2:ale przynajmniej już wiem, że zrzędzenime i marudzeniem nic sobie nie pomogę:-)
Miłego wieczorka Kochana!!!!:tak:

Kok.o-to piekne, ze Wy juz w domku! Jaki sen?To Kochana nowa, cudowna rzeczywistosc:tak:

Zuzanka-wzruszylam sie czytajac to
wiesz, ta Twoja torbiel nie daje mi spokoju. Moze lekarki maja i racje, ale nic sie nie bierze bez niczego.
Poczytaj na www.mamo-tato.pl/article_show.php?a_id=15&s_id=1&ss_id=3

Tu chodzi o hormony, a dokladnie o dzialanie przysadki i podwzgorza i dobrze zsynchronizowane hormony plciowe

Za prawidłowy proces prowadzący do owulacji odpowiadają trzy hormony:
• GnRH (LH-RH) - czyli gonadoliberyna wydzielana przez podwzgórze
• FSH (folikulostymulina) – gonadotropina produkowana przez przysadkę
• LH (hormon luteinizujacy, luteotropina) - gonadotropina produkowana przez przysadkę
Dodatkowo za owulację odpowiadają produkowane przez jajniki (konkretnie przez rosnący pęcherzyk, a w późniejszym etapie ciałko żółte) - estrogeny, a potrzebne dla właściwej stymulacji podwzgórza i przysadki. To one kontrolują poziom FSH i LH w krwi.

Podwzgórze steruje pracą całego systemu dokrewnego organizmu. Jest łącznikiem dwóch najważniejszych układów - nerwowego i hormonalnego. Przy pomocy neurohormonów, do których zaliczamy m.in. GnRH, reguluje funkcjonowanie przysadki mózgowej i produkcję LH oraz FSH. Wydzielanie GnRH jest sterowanie na tej zasadzie, że wysokie stężenia hormonów przysadki oraz jajnika hamują jego wydzielanie. Niskie stężenia tychże powodują reakcję odwrotną.

Ostatnia edycja:
Ani@k- mysle o Tobie, jak sie czujesz, co tak sobie teraz naprawde myslisz o Twoim nowym odmiennym stanie?To dziwne uczucie na poczatku, ale predko sie przyzwyczaisz, jak bruszek zacznie Ci sie zaokraglac.
A z tym lataniem na kibelek, ale nie z siku, tez tak mialam, i ciagle mokro w majtach;-)

Teraz pewnie fruwa po necie, podziwiajac cuda dla bobasow i pewnie juz wybrala te mebelki-no, pochwal sie:tak:

Ja schowalam do szuflady "Jezyk niemowlat", ale wkrotce mam zamiar znowu rozpoczac czytanie no i w niedalekiej przyszlosci wdrazanie planu

Ja juz w lozeczku, po kapieli, eMka nie ma. Wczoraj tak chrapal, ze mnie ze stoperami w uszach wybudzil ze snu! Musze go wyslac do lekarza, bo mi sie to przestaje podobac.Kiedy chrapal tylko po% i na plecach, a teraz i po i bez i na boku.Matko, ja sie wykoncze normalnie

Pa pa, dzis bede bezlitosna dla chrapaczy

Pa

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry