reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Hej Dziewczynki,

Ja dziś na chwilkę bo mam kiepski dzień.
Oluś ryczy jak zarzynany bez większego powodu, pewnie dlatego , że ja mam stresa jakiegoś.
W dodatku ramkę na dzień Babci zamówiliśmy i przyszła :połamana, potłuczona - do kosza... Pan mi odda kasę ale ramki nie mam,ech...

katiuszka -ja mam w wózku , w gondoli materacyk i Olka w kombinezonie pakuję do śpiworka i potem jeszcze zapinam tą pokrywkę;-) No ale u nas zimniej .

ŚPIWOREK śpiwór POLAR 100 cm od bambi_pl (2916315671) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

kok.o ******* Trzymajcie się
:-) Już teraz może być tylko lepiej z każdym dniem :tak:
Buziaki dla wszystkich i pewnie do jutra :tak:

reklama
Kok.o ale się wymęczyłaś:sorry: szkoda że wcześniej lekarz nie podjął takiej decyzji.. no ale teraz można gdybać.. Ewcia silna babka, po Mamusi :****** a Mała Koniczynka to takie Wasze szczęście począwszy od 2013 roku;-):tak: no i lada dzień 'rozpracujesz' Ewunię:tak: serdeczności dużo dla Was i dużo wzajemnego zrozumienia :tak::happy:
Muma stresy do szuflady schowaj!!! ramka ma jeszcze czas no i może eMa zatrudnij do zakupu :sorry: aaaa test doszedł???? no i dlaczego masz stresa????
Caterina tak sobie wyszukałam normy amh i znalazłam że:
Normy poziomu AMH są następujące:

• powyżej 3,0 ng/ml – wysoki poziom hormonu, mogący świadczyć o zespole policystycznych jajników;
  • powyżej 1,0 ng/ml – poziom prawidłowy;
  • poniżej 1,0 ng/ml – niski poziom, mogący świadczyć o menopauzie.

czyli u Ciebie jest ok.. a te wskaźniki na wynikach być może są nieaktualne.. to tak jak przy prolaktynie..

Zuza Ty chyba też kiedyś robiłaś amh, tak??? ile wtedy u Ciebie wynosiło??? coś mi się kojarzy że 4.. :zawstydzona/y: ale nie jestem pewna.. może to początek policystycznych jajników???? ale to moje gdybanie.. no i Kasia.natka przy policystycznych jajnikach bawi już Misię.. więc myślę że jest ok..

ja już po spacerku ,krótki bo nie mam za bardzo gdzie z nimi łazić ale dobre i 40 minut ;-)

kok.o najważniejsze ,że już w domu jesteście :tak:
Ani@k ja miałam AMH 4,5 ALBO 4,7 nie pamiętam dokładnie i też mi nie powiedzieli,że coś nie tak z tym ??

a Twój suwaczek nie działa wczoraj też miałaś ,że 6 tyg ,chyba,że tygodniami liczy ?

Ostatnia edycja:
hej! jestem i ja:-)
Obskoczyłam pocztę, zgrzałam się tam jak prosiak...Jezuuuu jak Ci Hindusi się ruszają:no::wściekła/y: No ale najważniejsze, że wezwanie do oddania kasy wysłane!!!A później pojechałam na małe zakupki:tak: Dałam radę!!!!! nie jest tak źle ze mną:-) powoli mi to szło, ledwo wysiadłam z autobusu to młody zjechał na pęcherz i zaraz siku się chciało, ale wytrzymałam. Pokupowałam co tam chciałam, w tym farbę do włosów bezamoniakową, pewnie jutro sobie strzelę, bo goście powoli będą się zjeżdżać, to trza wyglądać jak ludź:-D

kok.o noo to przeżyłaś swoje...:sorry:właśnie tak się kiedyś zastanawiałam czy brałaś jakieś znieczulenie i czy to nie było powodem przedłużenia się porodu...ale piszesz, że Ci nie dali, to pewnie był inny powód. Najważniejsze, że wszystko skończyło się dobrze, a teraz powoli, motodą prób i błędów będziecie się z Ewcią docierać;-) Powodzenia!!! i podrzucaj swoje cenne obserwacje i porady:tak:
Muma mam taki właśnie śpiworek:tak: to już nie panikuję, może Julek nie umarznie:-D
ani@k no ja z tym piciem wody miałam problem, ale to nie była wina ciąży, tylko ja nigdy nie lubiłam pić mineralki. Ale powiem Ci, że coś mi się pozmieniało i teraz tylko wodę chlipię:tak::-) Aaa tak na pocieszenie, to jak Cię mdli, niedobrze...to tak naprawdę to dobry znak, bo winę za to ponosi wysoki progesteron, a on jest potrzebny do utrzymania ciąży:tak: czyli jak jest niedobrze - to znaczy, że jest dobrze:-D:laugh2: rozumie ktos coś z tego???:laugh2:

zuzanka no jak ja wczoraj czytałam o tych niepękających pęcherzykach, to tez mi wpadł w oczy artukuł o policystycznych jajnikach:sorry: ale już nie pisałam, bo skoro lekarki mówią, że jest ok...to co ja będę stawiać diagnozy i to przez neta;-) Tak czy inaczej, sprawdzaj te pęchole, bo to nie do końca tak ma być, że raz pękają, raz nie...:no:
Oj, zupka mi kipi...zaraz tu wrócę!!!

Ostatnia edycja:
katiuszka spoko ,ja natomiast wyczytałam wczoraj ,że dziewczyny w ciąży miały torbiele i zniknęły ok 8 tygodnia ,a wiecie co tak wczoraj sobie czytałam ,że dziewczyny w ciąży były jak miały te torbiele ,cycki mnie bolą ,wczoraj jak mnie badała powiedziała,że żeby nie test negatywny to wskazywało by na ciążę ! :confused2:tak się zastanawiam ,ale nie no u mnie nie możliwe :no::no::no:

Zuza a może jednak!!!!!!!!!!! zazwyczaj gin karze przychodzić na podgląd ciąży nieco później bo na samym początku ciąży mało co widać :tak: więc &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& zaciskam.. niech no się na dniach wszystko wyjaśni :tak: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Katiuszka ja z kolei żłopałam tylko i wyłącznie mineralną.. ale ostatnio coś mi nie wchodziła.. a jakby mi było niedobrze tak konkretnie to bym się bardziej cieszyła :tak: oby z Maluszkiem wszystko było dobrze.. ja tam cierpieć mogę :tak:
a co z Gatto.. wcale się dziś nie odzywa.. Gatto gdzie jesteś????

Kasica pytałaś o ziółka czy rozregulowują cykl.. ja jak je piłam to miałam jak w zegareczku.. jak przestałam pić wróciły do stanu z przed picia.. ale jako tako nie rozregulowały mi cyklu.. :sorry:

witajcie!!!dziś jestem padnięta po pracy...masakra,najgorsze wstawanie o 4 rano,prze 5 wyjście,a na dworze - 12 stopni dzis było!:(szok!!!!!!!!!!!ja chce lato i upały!!!!!!!!!!!:tak:Adam dzis był w szpitalu w laboratorium,pojechał zawieść nasienie do badania,wynik nawet jutro juz bedzie....ale jutro nie pojedzie po wynik,bo dzis auto dał do naprawy,bo cos się spierniczyło:wściekła/y:..najwazniejsze,ze do piątku bedzie...i oby był dobry!!!!

Kasica będzie dobry wynik &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& mój eM opowiadał jak jeden facet z pracy opowiadał jak to leczyli się z żoną aby mieć dzieci.. i jak wyszło że z nią jest wszystko ok - on miał zrobić badanie nasienia.. zrobił, okazało się że ma wyniki nie za bardzo.. już miał się szykować do leczenia i okazało się że nie ma takiej potrzeby bo ona jest w ciąży :-) ale by było miło jakby się okazało ze Adaś się zbada a okaze się ze cel został osiągnięty :-):tak: aaa i wykresik masz obiecujący :tak: &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

reklama
Do góry