reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
śliczny chłopczyk!!! Gratulacje Aniu!!!
ojjj i znowu ta żółtaczka!!!!
Aniu, jak nas czytasz, to pamiętaj (choć pewnie położne i lekarze Ci to mówią) przy żółtaczce bardzo ważne jest karmienie szkraba. Przerwy między karmieniami nie mogą być dłuższe niż 3-4 godziny. Nawet jak mały śpi, trzeba go budzić, wtedy szybciej wyjdzie z żółtaczki. Gdyby nie dojadał z piersi, dobrze jest podać parę razy mm. Tak mi w szpitalu mówili, a byłam dwa razy, więc wiem co piszę:tak:;-)

helol

witamy Patryczka na bb :tak:

Katiuszka no wydaje mi sie, ze jestem na kolku, juz od jakiegos dluzszego chyba czasu:baffled:

Ja tez nie jestem zadowolona ze zdjec z chrzcin dziecia mego :-(

Piękny Patryś! Gratulacje Ani@k, jeszcze za poród sn bez znieczulenia! Dzielna kobietka jesteś!:tak::tak::tak:

Tak tak, Katiuszka dobrze pisze, dokarmiać co trochę, bo wtedy małe wyrzuca z siebie bilirubinę, czy cóś. Mojemu w szpitalu zaczął nos żółknąć, bo miał długą przerwę. Prawie 7 godzin. Od razu położne jak zobaczyły, to wzięły go w obroty i mleko hippa zapodały. Zeszło do końca dnia i nie miał żółtaczki.

No to jeszcze raz buziaki dla Ani i Patryczka - pączuszek - cała Mamusia :tak::tak::tak:***
No jak to chłopiec i po ziółkach (jak Olek i Juluś) to i żółtaczkę musi odbębnić:tak: Ale to zaraz minie i już będziecie się cieszyć sobą w domku:happy:
Ja moich dzieci nie dokarmiałam mm nawet przy żółtaczce, schodzi wolniej ale zejdzie a większa szansa, że nie będzie problemów z laktacją.

U nas dziś koleżanka Julki a że pada to mi kompa zaraz zabiorą więc życzę Wam kobitki miłego dnia i będę z komórki podglądać;-):-)
W nocy burza się przewalała, średnio mogłam spać , laski chichotały prawie do 1ej ale pozwoliłam im bo raz do roku się spotykają:tak: Taka znajomość specyficzna - poznaliśmy się z ich rodzicami na wczasach 10 lat temu ! I tak kilka razy w roku się spotykamy a one raz do roku spędzają razem kilka dni. I cały czas mają o czym rozmawiać, bardzo to fajne patrzeć jak razem rosły od pyzatych trzylatek:-)

Aleksis &&&&&&&&&&

Buziaki dla wszystkich !!!

Muma fajny pomysł ze spotkaniem dziewczynek, na pewno nudzić się nie będą :-)
Kasia ano deszcze u nas, to znak ze niebo płacze bo do pracy trza wracać...:tak:

Ja dziś na 15:00 mam lekarza na NFZ, lekarz się dowie co nosze pod serduszkiem, bo nie wiem czy pamiętacie kazał mi iść prywatnie się dowiedzieć, to go poinformuje...:-D:-D:-D nie ważne ze chodzę non stop prywatnie:wściekła/y:, ale może skieruje mnie na glukozę i inne badania na NFZ, biorę tez zwolnienie, akuratnie przed ślubem odpocznę moze;-)

Mam tez dylemat:
Kochane o której u Was podali torta na weselu?

My mamy ślub na 16:00, ok 17:15-17:30 będziemy w hotelu Jasek, wiadomo przywitanie, obiad, taniec i mam pustkę co do torta.... pomóżcie proszę.

reklama
Szyszka,wesele masz w Jasku??jak na Wrocław się jedzie???????????????u nas tort był podany około 21 .My jak zamawialiśmy torta w cukierni,to pani powiedziała nam jakie torty mają największe "wzięcie"wsród par młodych.....my wybraliśmy truskawkowo-śmietankowy.Powiedzieliśmy ile goście mamy,żeby torta starczyło dla wszystkich,powiedziałam jakiego koloru mam dodatki,i tak był on ustrojony.Mielismy tez te sztuczne ognie powbijane w nim.Jak "wjeżdzała "na salę światło przygasło i efekt był rewelacyjny!!My mięliśmy 4 piętra tortu.

Ostatnia edycja:
Do góry