reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Anusieńko Moniolku dzięki za odpowiedź, zastanowię sie jeszcze i popytam, czy to konieczne, jeśli tak, to zrobię.
Aluś może trzeba odpocząć trochę? Uściski ciepłe przesyłam!((( )))
Dobrej nocy!

reklama
Witajcie.
A ja w zupełnie innej kwestii.
Moja siostra dziś spadła z drabiny i ma stłuczone kolano. Nie wsadzili jej na razie w gips, ale kazali usztywnić. Siostra bardzo cierpi i nie moze stawac na nodze. Czy któraś z Was ma do pożyczenia kule, żeby mogła się podpierać? Chociaż na jakiś czas, przecież nie będzie bolało wiecznie. Na razie dobrze byłoby odciążyć nieco nogę.

Ostatnia edycja:
witajcie moje drogie 30-tki...
chcialam popisac troszke rano ale bb jakos dzialalo bardzo wolniutko i stracilam cierpliwosc.....
u nas sie robi ladna pogoda a na weekend zapowiadaja prawie 20 stopni! dawno nie bylo tak ciepluchno...
Najko-okres zaczyna sie jak juz jest mocniejsze krwawienie,jesli masz plamienie to jeszcze nie okres.... a co do przeswietlenia,to nie wiem czy masz prawo odmowic czy nie,bo jestes nauczycielem,ale spytaj rejestratorki w poradni rtg i ona powinna ci udzielic jasnej odpowiedzi... ale wydaje mi sie,ze nie powinnas miec tego przeswietlenia,bo zawsze jak robia rentgen to pytaja sie czy jest sie w ciazy i odmawiaja jesli tak.... a przeswietlenie klatki piersiowej chyba ma waznosc dosc dluga i jesli mialas wczesniej robione,to moze moga dac ci tylko wyciag z poprzedniego... niestety nie pamietam jak dlugo jest ono wazne....
Alek- moze rzeczywiscie na jakis czas daj sobie odpoczynek ze staraniami... czasami takie przerwy dosc dobrze skutkuja... a do staranek przeciez zawsze mozesz powrocic kiedy bedziesz na nie znowu gotowa...
Kajdus- glowa do gory... bedzie lepiej...
Novaczko- kule mozesz chyba wypozyczyc z pogotowia lub przychodni... nie pamietam,bo moja siostra jak miala noge w gipsie to tez dostala kule,ale na pewno rodzice ich nie kupowali,tylko,ze to bylo grubo ponad 10 lat temu i moglo sie zmienic....

napiszcie o co chodzi z tym Euro... bo ja oczywiscie nie w temacie....

Carioca i Wagnies- no wlasnie te Lagiewniki to mi sie z Lodzia kojarzyly....
Antila- usg bedzie mi robil technik,a wyniki wysle do mojego lekarza rodzinnego i ginekologa jak zreszta wyniki badan krwi- z tego co sie jeszcze w nich doczytalam to rzeczywiscie chodzi o prolaktyne i rozyczke ( przeszlam ja jak mialam 9 lat,szczepili mnie w Polsce jak mialam 14 i jeszcze raz juz tutaj,bo nigdy nie mialam swinki,wiec chcialam sie zaszczepic na swinke,a ze oni maja tylko szczepionki laczone,to dostalam kolejna dawke na rozyczke!) i jeszcze jakies inne skroty... a moje kochanie sie oswaja z mysla o jego badankach :laugh2:.... jak tylko sobie o tym pomysle,to nie moge powstrzymac usmiechu na wspomnienie jego twarzy jak mu powiedzialam o nich.....
Mufka- jak wizyta u gina?
Carioca- jak poszlo zalatwianie spraw w urzedzie?
Vonko-odezwij sie...
Moniolek-gratulacje nowej pracy!
Sensi- co slychac?
i cala reszte 30-tek serdecznie pozdrawiam....

Witajcie o poranku... ja tak migiem zeby do pracy sie nie spoznic...

Najka mnie w przychodni powiedzieli ze RTG jest wazne przez 5 lat. Nie wiem jak jest z odmowa...

Alek trzymaj sie kochana... nie wiem co Ci poradzic ale wierze ze na pewno Ci sie uda i bedziesz miala swoja fasolke!!!

Novaczko wypozyczalnie kul powinny byc przy przychodni, ja chetnie bym pozyczyla bo posiadam taki sprzet tylko ja jestem z Kraq....

chcialam popisac troszke rano ale bb jakos dzialalo bardzo wolniutko i stracilam cierpliwosc.....
napiszcie o co chodzi z tym Euro... bo ja oczywiscie nie w temacie...

Ewo mnie tez cos wczoraj bb nie chcialo dzialac... czyli nie bylam jedyna... Pytalas o co chodzi z EURO: a wiec wczoraj FIFA oglosila ze Polska i Ukraina beda organizowaly Mistrzostwa Europy w Pilce Noznej w 2012 roku!!! Wygralismy z Wlochami, Wegrami i Chorwacja!!! To pierwsza tak prestizowa impreza w Polsce, a co za tym idzie maja wybudowac nowe drogi, hotele, stadiony... czyli szansa na lepsze warunki w kraju!!!

To tyle mykam do pracki!!!

Witajcie.
Co do kul, to u nas trzeba mieć receptę, przynajmniej tak było jak ja miałam złamaną nogę. A jak jej nie włożyli w gips, to nie wypożyczą.:no:
Szukamy dalej.
Pozdrawiam.

Witajcie:-)

Novaczko u nas kule wypożyczają bez niczego, tylko trzeba zapłacić jakąś symboliczną kwotę.

Aluś masz prawo być rozgoryczona, zła a nawet wściekła. Nie wiem tylko z czego chcesz zrezygnować, ze stymulacji:confused: Bo chyba nie z przytulania z mężem:confused: Porozmawiaj o tym z lekarzem :tak: Ściskam Cię mocno i wierzę, że prędzej czy później spełnią się Twoje marzenia :happy:

Ewo no to trzymam kciuki za badanka i za to aby Joe nie stchórzył;-) :-)

Wagnies miłej pracy:happy:

Pozdrowienia dla wszystkich 30

witam rankiem...
jestem zmeczona... dobrze,ze to juz koniec tygodnia i zbliza sie weekend.... w sobote sie wreszcie wyspie....
Wagnies- organizacja mistrzostw w Europy w Polsce... hmmm mam nadzieje,ze pokazemy sie od najlepszej strony ... ja myslalam,ze moze chodzi bardziej o wprowadzenie euro zamiast zlotowki...

Oluś jesteś w dobrych rękach i sie ich trzymaj!!!!!walka z niepłodnością wymaga baaardzo duuuuuuużo cierpliwości.ja nie raz nie dwa miałam chwile zwątpienia i załamania.wiem,ze to długo trwa bo dla nas: Ty,Moniolek,Majeczka,Kajda trwa tak długo jak długo sie znamy - ale musimy wierzyć ,ze się w końcu uda......

Vonko co u Ciebie?jak przebiegła stymulacja ?

reklama
Witajcie!
Ewo kiedy Ty na te badanka? Początek maja tak, bo nie pamiętam?:zawstydzona/y:W każdym razie życze dobrych wyników! A @ rozkręciła sie późno, ale jeszcze trochę przed północą, więc liczę, że wczoraj. A brzuch mnie tak dzis boli, ze ledwo w pracy wytrzymałam, zaraz muszę się położyć i nie mam mowy o jechaniu na rtg. Ale poza tym to nie chce, gdy nie ma konieczności, moze jestem przeczulona ze względu na zawód (pedagog specjalny), dużo nasłuchałam sie na studiach i już w pracy.
Wagnies dzięki za info, jak ważna 5 lat to OK, bo robiłam dokładnie 3 lata temu, może się uda jakoś.
Anusieńko :tak:!
Pozdrawiam Was!

Do góry