witajcie...
u mnie nastroj ciut lepszy niz wczoraj,ale tez daleko do idealu... jakos nie wiem co robic z praca... z jednej strony podoba mi sie bycie z maluchami,ale z drugiej to dziadowskie sprzatanie ( albo to po prostu ja bezsensownie narzekam) i brak podstaw higieny w moim pojmowaniu zaczyna mnie troche meczyc i zaczynam sie zastanawiac nad zmiana totalnie pracy... wczoraj jeszcze glowna kierowniczka od programow bardzo mnie zdenerwowala,bo jedna mama przy odbieraniu corki,ktora normalnie byla w naszej klasie ale ja przeniesiono wczoraj do starszych dzieci,bo juz wiekiem dorosla, spytala dlaczego jej corki butelka z formula jest w torbie,a ona specjalnie dzwonila z pracy do glownej kierowniczki,zeby powiedziec,ze wlasnie ta butelka jest w torbie a zapomniala podac ja nauczycielkom;to ja mowie mamie,ze nie wiem,bo mala zostala przesniesiona do innej klasy;mama poszla do kierowniczka,a ta pozniej przyszla do mnie pytajac dlaczego butelka nie zostala podana dziecku,to ja jej na to ,ze mala nie byla u nas w klasie,a ona do mnie z wyrzutami jak ja jej moge wmawiac,ze mala nie byla u nas w klasie jak ona ja widziala tutaj polgodziny temu,to ja jej mowie,ze niemozliwe i musiala ja pomylic z innym dzieckiem ( no chyba bedac z dziecmi przez 8 godzin wiem,ktore bylo pod moja opieka a ktore nie!),to ta mi a piac od nowa swoja historyjke... wiec sie zamknelam,jak ona wie lepiej to nie bede z nia dyskutowac,bo nie ma o czym i powiedzialam,ze nie wiem i tyle... nie cierpie jak ktos zwala swoja wine na innych... zapomnialas przekazac do klasy to trudno,tego juz sie nie zmieni,przepros mame i po sprawie,a nie zarzucaj innym,ze sie myla gdy tak nie jest... poza tym zostalam poproszona o konspekty moich lekcji,ktore mam zamiar dopiero przygotowac w weekend ( moja wina,ze tak dlugo z tym zwlekalam), powiedzialam,ze jeszcze nieskonczylam i poprosilam o planing jak dzieci beda grupowo podzielone ( bez tej informacji ciezko a nawet jest niemozliwe przygotowanie konspektu) to mi powiedziala,ze mam sie nie obawiac i dostane je w przyszlym tygodniu... no to ja przygotuje konspekty jak uwazam sama i bede improwizowac pozniej....
a zastanawiam sie moze nad praca w biurze,gdzie w razie ciazy nie bede zmuszona isc na zwolnienie,bo u nas nie placa podczas zwolnienia jak w Polsce... sama nie wiem.... tez bym chciala miec mozliwosc widzenia Joe w tygodniu,bo w tym systemie jak teraz pracujemy jest to zupelnie niemozliwe,nawet w weekendy -on pracuje dwie soboty w miesiacu.... taki zwiazek nie jest zwiazkiem....
a tak z innej beczki to wiecie jakiego hopla mam na punkcie wozkow i wlasnie wchodza nowe kolekcje na rok 2008 i tak bardzo mi sie podoba Emmaljunga Classic Duo Combi w kolorze kremowym - mozna ja zobaczyc na angielskiej stronie
Emmaljunga AB nastepnie u dolu kliknac na English w jezykach i pozniej ogladac.... no i Smart w kolorze navy... tylko dwa problemy: te wozki sa cholernie drogie i na razie zupelnie mi niepotrzebne,ale to sie wkrotce zmieni

pogodowo tez juz zaczyna sie chlodno robic...
Antilko- data fajna.... ja o niej juz kiedys myslalam,ale zobaczymy jak to bedzie.... ja ciagle obstawiam na wrzesien2008;-)

Monik- mysle,ze macie bardzo dobry plan :-) u nas podobny po pierwszej @ zaczynamy spontanicznie,a jak nic do grudnia- to wtedy juz intensywnie ;-)

Sensi- ja z podobnych wzgledow tez chce rodzic w szpitalu w miescinie obok, poza tym jest ona pelna bardzo bogatych ludzi,wiec i opieka jest na lepszym poziomie,bo szpital boi sie skarg... no i zdecydowanie mniej ludzi i moj gin tam pracuje...
Novaczko- ja nawet nie umiem sobie wyobrazic takich warunkow.... ale mam tez zle doswiadczenia z jednym z lekarzy z CZMP.... byl tak bezczelny,ze wydzwanial do moich rodzicow z moimi problemami gdy zdecydowalam sie na leczenie u innego lekarza.... mojemu ojcu nagadal glupot,na szczescie moj ojciec mimo iz w niektorych dziedzinach starej daty to ma pewne zasady i przez telephone temu lekarzowi dosadnie powiedzial co o nim mysli ... a bylo to ponad 9 lat temu....
Kajdus- bedzie dobrze i mam nadzieje,ze nie bedziesz potrzebowac tego hsg.... ze twoj cykl stracony bedzie wygladal jak wielu juz teraz mamus na forum....
Vonko-co u ciebie?
Alek,Leyna,Carioca i cala reszta 30-tek pozdrowionka!