reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Monik :sorry::sorry::sorry: zapomniałam o Tobie;-). A jaką masz fryzurkę?
Postaram się zrobić fotkę i Wam się pokarzę ;-) Ale najpierw będę robić farbowanko:tak:

Monik Twój wykresik wygląda prawie tak jak mój Kubusiowy:laugh2::laugh2::tak:
Naprawdę :szok::-):-) Tak bym chciała żeby i u mnie ten wykresik okazał się dzieciaczkowym :-)
Sensi super że dostałaś takie wyróżnienie od szefa. Taki awansik no no :rofl2:.
Takie wydarzenia zawsze rewelacyjnie podbudowują człowieka :tak:
A u nas w sprawach budowy, to:
- dalej nie jesteśmy jeszcze właścicielami działki (na szczęście jest już co raz bliżej podpisania umowy)
- zaczynamy składać papiery na warunki zabudowy.
Więc droga do sukcesu zamieszkania jeszcze daleka, ale pełna wiary że się uda :happy:
A Wy kiedy ruszacie z budową?
Najeczko a może jednak to napinanie i lekki pobolewanie to jednak jakieś bardzo wczesne symptomy nadchodzących urodzinek niuni?
Ewuniu nie myśl o tych przykrych wydażeniach. Teraz masz śliczną zdrową dzidzie pod serduszkiem i to się liczy najbardziej.
A aniołek na pewno czuwa i wspiera.

reklama
Monik warunki zabudowy powinniście dostać szybko, a potem jeszcze czeka Was usytuowanie domku (bo projekt już chyba macie?) na mapie działki (geodeci=koszty), zrobienie mapki z naniesionym domkiem i mediami= koszty i uzyskanie pozwolenia na budowę (na to czeka się najdłużej.) My to pozwolenie uzyskamy juz w tym miesiącu. Z budową mamy ruszyć pod koniec wiosny. Teraz wahamy się nad szambem ewentualnie przydomową oczyszczalnią ekologiczną (szala przechyla się w stronę ekologii), a to z racji, ze dom będzie stał w terenie, który nie ma podłączenia do miejskiej oczyszczalni ścieków.

Najeczko pamietasz-ja w środę byłam w pracy, a w nocy środa/czwartek poszłam rodzić (2 dni przed terminem), więc trzymaj się kochana:laugh2:, szoruj pięty, obcinaj paznokcie, pozbądź się zbędnego owłosienia;-);-) i do dzieła.

, szoruj pięty, obcinaj paznokcie, pozbądź się zbędnego owłosienia;-);-) i do dzieła.

:-D:-D:-D:-D Najeczko no właśnie do dzieła

Sensi super wyróżnienie w pracy, ale też rozumiem Twoje obawy i tak jesteś mistrzynią, że dajesz radę ze wszystkim. Dla mnie chyba najważniejszym pytaniem byłoby czy zwiększy się ilość podróży i nieobecności w domu, bo jeżeli chodzi o obowiązki na pewno dasz sobie radę.

Monik koniecznie poprosimy o fotę. Trzymamy kciuki :tak:

Ewuś czyżbyś przeczuwała chłopca? Ewuś no niestety czytałam, że zaparcia nasilają się w II trymestrze - ja też jem dużo błonnika, nie jem czekolady, wcinam morele suszone, piję rano miód a mimo wszystko są trudności - aż strach pomyśleć co by było bez tego arsenału (a raczej czego by nie było :zawstydzona/y:)

Anuś co słychować ;-)

Zobaczymy co powie lekarz, ale pójdę za radą i dzisiaj podskoczę i zakupię krupnioka (tak się mówi na Śląsku na kaszankę). Wieczorem zawsze jem dwie pomarańcze więc chyba wit. C jest odpowiednia ilość.

Cześć kochane!
Wróciłam od ginka. Powiedział, że według niego w ciągu tygodnia powinnam urodzić!:-):tak::shocked2::-)Się tam wszystko szykuje podobno! Ale jakby nie to około 21.02 na oddział chyba mnie weźmie. Wolałabym jednak, by wcześniej sie zaczęło. Po tym badanku obolała jestem...i w ogóle oszołomiona jaka:shocked2:ś
Sensi :-D:-D
Uściski dla Wszystkich 30steczek!

Najeczko czekamy razem z Tobą na Ewunię:-)
Sensi gratuluję.Miło być docenionym:happy:
Ewo staranka może zaczniemy w kwietniu lub maju . Jakie masz przeczucia, co do płci dzidziusia?
Moniolek chętnie bym się z Tobą zamieniła, ja toaletę w wiadomym celu odzwiedzam średnio 3 razy dziennie:zawstydzona/y:
Monik może ten cykl przyniesie jeszcze efekty:-)
Pozdrawiam wszystkie 30

oj powiem wam,ze sama juz nie wiem co bedzie.... ale na ostatnim usg kruszyna ruszala sie jak opetana i serduszko bilo tylko 144 uderzen na minute,a w poniedzialek tylko 136... a mowia,ze jak serduszko bije ponizej 140 uderzen na minute to chlopak.... nic nie pozostaje jak czekac do usg za poltora tygodnia i wierzyc,ze kruszyna bedzie wspolpracowac.... no i jak wyjdzie chlopak to moje sukienki poleza sobie jeszce troche :tak::-D:-D:-D ..... juz zaczynam sie przyzwyczjac do mysli o chlopcu i nie ma juz to takiego znaczenia,bo najwazniejsze,ze bedzie w ogole dziecko :tak::-).... a jak juz musi byc chlopak to mam nadzieje,ze bedzie miniaturka Joe- taki mly cudowny pulpecik ;-):-D:-D:-D.....
Moniolek- ja ogolnie nie odmawiam sobie zadnego jedzenia i jak mam pod reka czekolade to tez zjem- zuoelnie nie przyszlo mi do glowy,ze od tego moga byc te zaparcia.... miodu nie pije,ale staram sie duzo wody pic i jesc jablka oraz jak juz jest mi na prawde ciezej to kawe z mlekiem - 15 minut i po problemie :tak:... rowniez dobrze dziala na mnie budyn czekoladowy lub waniliowy i chyba sobie zaraz taki sprawie,ale to z lakomstwa a nie potrzeby :-D:-D
Antilko- to fajnie... juz niedlugo i tobie bedziemy trzymac kciuki :-) w tym roku wszystkie powinnysmy conajmniej zafasolkowac :-)- to znaczy te,ktore jeszcze nie zdazyly.... juz kilka niespodzianek sie pojawilo i oby tak dalej :-)
Monik- ja duzo nie mysle o moim Aniolku,ale czasami jednak powraca.... na szczescie pogodzilam sie z losem i jest mi duzo lzej.....
Najko-koniecznie daj ktrorejs z nas znac,ze juz jedziesz.... i jak juz urodzisz :tak::-)... czy to oznacza,ze nie bedzie cc?
Sensi- bardzo podoba mi sie twoja rada dla Najki :-),w odpowiednim czasie poprosze i dla mnie :tak::-D:-D
a teraz ide jesc i spac,bo cos mnie glowa boli i jestem wykonczona.....

Dzień Dobry Wszystkim:-)
Męczy mnie @, nic nie boli, ale leje się jak z kranu:wściekła/y:W pracy co chwilkę oglądam spódnicę, czy aby nie ma plamy.

Witajcie

Sensi gratulacje !!może zastanów się jeszcze nad tą propozycją - na pewno dasz radę.

Moni u mnie bz - choć przez ostatnie 2 dni trochę gorzej się czuję senna jestem i muli mnie i ledwo zipię ........nie mam na nic siły. Dziś pobierałam krew w klinice mojego było gina i chciałam go odwiedzić ale nie pracował dziś - za to jego położna wyściskała mnie, pooglądała zdjęcie - dostałam prezent " Będę mamą" i ogólnie było bardzo sympatycznie i wzruszająco.

Ewa- no to jeśli synuś to też super - ja nie mam w tym względzie marzeń :-) chcę i synusia i córeczkę :-) nawet sie zastanawiam czy nie poprosić gina o zachowanie tajemnicy do dnia porodu - chyba ,że coś na monitorku zobaczę dyndającego :-):tak::-D

NAjeczko czyli za tydzień świętujemy narodziny !!!!

Aha no i udało mi sie wreszcie z suwaczkiem - tylko inny musiałam wstawić :-) ale jest :sorry:

Witam :-)

U nas przed chwilą była burza śnieżna :angry::angry::angry: na szczęście już się słońce pojawia zza chmur, nie chcę już żadnej zimy.

Anuś nie tylko śliczny suwaczek, ale wiosenny avatar się pojawił :tak::tak::tak:a mdłości już niedługo sobie pójdą :tak:

Najeczko ja już się nie mogę doczekać SMSa od Ciebie :-)

Antilo współczuję @, ale marzec tuż tuż i będziecie mogli ruszyć pełną parą ze starankami. Też mam takie przeczucie, że w tym roku nasz wąteczek obrodzi w mamusie.

Kajduś a gdzie Ty - mam nadzieję, że nie pracujesz

A my dzisiaj idziemy do kina z mężulkiem. Nawet sam zaproponował, że skoro w poprzedni weekend nie byłam na Lejdis to on chętnie się wybierze - więc go zabieram na babski film :-p Miłego popołudnia

reklama
Witajcie sobotnim rankiem!
Ja ciagle z Ewunią w brzuchu:) Chociaż w nocy miałam trochę bolesne skurcze i już myśleliśmy, że się zaczyna, ale przeszło. I chyba sobie główke Ewunia wstawiała niziutko, bo bolało tam nieźle ...
Przez noc bardzo dużo u nas śniegu napadało i prawdziwa zima sie zrobiła, razem z mrozikiem:-).
A ja mam dziś ktg, zobaczymy czy cos nowego sie okaże:)
Antilko mam nadzieję, że już @ odpuszcza Ci...
Ewuś jak samopoczucie? Bardzo jestem ciekawa co się okaże na Twoim usg:-). A co do mojego porodu to gin nadal przy cesarce obstaje, tylko on woli, żeby akcja się sama zaczęła i dopiero wtedy. Bo wszystko wtedy sie lepiej goi, obkurcza i dla dziecka lepiej. Ale jakby już minął termin to chcą mnie w szpitalu poobserwowac i wtedy zobaczymy.
Anusieńko śliczny suwaczek!:tak:
Moniolku :-) i jak film?
Miłej soboty zimowej 30steczki!

Do góry