reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Przede wszystkim Dzień Dobry :-)

Dzisiaj mam wizytę u ginka. Trzymajcie za nas kciuki żeby było ok.
Jutro dam znać co i jak.

Monik czekamy :-)

... widzielismy nasza kruszyne :) ruszala sie tak,ze musze isc na ponowne usg za tydzien,bo techniczka nie mogla zrobic wszystkich pomiarow,ale powiedziala nam,ze wyglada na to iz bedzie dziewcze :))

to ja wstępnie bardzo gratuluję :tak:

Ja też chętnie na pifko, ale bezalkoholowe ;-)

Miłego dnia, jutro poproszę o kciuki żeby wszystko poszło sprawnie - założyłam sobie jeden dzień na załatwianie wszystkich formalności związanych z kupnem mieszkania mam nadzieję, że się uda. Notariusz o 9:30 reszta pójdzie gładko :-pchyba :-p

reklama
Witam wszystkich

Monia - trzymam kciuki za notariusza- no ale notariusz to też chyba gładko :-)

Monik - za wizytę

Ewa- gratuluję Córci:-)

Najka- Ciesze sie ,ze juz jesteście w domku - no niestety po cc to trochę nieprzyjemnie jest dopóki się nei wygoi- i tak Cie szybko wypuścili:-)

Oluś buziak:blink:

Ewus, ciesze sie ze takie wiesci z wizyty:-)co do tetna dziecka, to u mojego wychodzilo juz pare razy 150-160, a ostatnio lekarz powiedzial, ze chyba chlopak, wiec ja tam nie wierze w te ludowe przesady, heh:) zreszta mi jest naprawde obojetne!
moniolek, za udane i bezproblemowe zalatwienie spraw:)
anus, sensi, Antilka, Eschenbach, Olus, monik - udanego dnia:_)

witam...
Carioca
- niestety nie Zenobia .... myslelismy o Adrianna ale Joe teraz sie zastanawia :-D...
Kajda-z tym biciem serca to nie wadomo,ale podobno w wiekszosci przypadkow sie sprawdza... moje dziecie mialo 169 w 8tc; 144 w 13tc i 135 w 17tc a wczoraj w 19tc i podczas duzej aktywnosci 147... na razie czekam jeszcze na kolejne usg zeby mi potwierdzilo,ze na pewno dziewcze :-)...
Esch-wykorzystuj meza skutecznie :tak::-D
Monik-pisz nam tutaj o wizycie tez :-)
Najko-czekam z niecierpliwoscia na zdjecia Ewy :-)
Anusienko-:-)
Sensi-nie zazdroszcze budowy samej w sobie,ale efekt bedzie super i warty trudu :-)
Alek,Vonko-co u was?

a moje dziecie caly dzien wczoraj niby bylo aktywne,czego ja nie czulam... za to pod wieczor i dzis nad ranem ( 3 w nocy ku scislosci!) zrobilo sie jeszcze bardziej aktywne i je juz czulam dosc wyraznie :tak::-)... no i tak pokutuje od srodku nocy.... ale i tak sie ciesze,ze wszystko wyglada dobrze i nie czuje jej jeszcze kazdorazowo :-D.... tak sie zastanawiam po kim to to takie aktywne-pewnie mojej mamie,ktora wedle opowiesci byla "diablem wcielonym" za mlodu ;-):-D:-D:-D

Sensi-ja od 12 roku zycia wiedzialam,ze moja corka bedzie miec na imie Eleonora... do momentu az poznalam pewna Eleonore.... a szkoda,bo samo imie ciagle mi sie podoba,ale nie dam mojej corce,bo przed oczami mialabym ta znajoma.... sama ciekawa jestem co Joe znajdzie... no ale z jego meskim refleksem to bede szczesliwa jak znajdzie jakies propozycje jeszcze przed lipcem ;-):-D:-D on po prostu ma czas.... no ale musze dac mu sie oswoic z mysla o corce :tak::-D... zreszta sama musze sie tez oswoic :-D... do tej pory staralam sie nie nastawiac i raczej myslalam o chlopcu,chociaz bardzo pragnelam dziewczynki... czy ktoras z was tez tak miala po poznaniu plci? nie wiem tez czy mam mowic w pracy,ze to dziewczynka czy nie.... na razie wezme na zawloke do przyszlego tygodnia,ale jak to moja mama mowi u mnie z mojej twarzy wszystko mozna wyczytac....

Ewo od kiedy sie dowiedzielismy, że zaszłam w ciążę, mój mąż powtarzał,że urodzi sie nam Olka (Aleksandra) i bardzo przywykliśmy do tej myśli. Pewnej nocy mąż przyśnił, że będzie to chłopiec. Wzięłam sprawy w swoje ręce i stwierdziłam, że skoro mąż wymyślił Aleksandrę, to ja wymyślę Jakuba;-). Kiedy usg wykazało, że będzie to synek, mąż-mimo oczekiwań na Olę-był przeszczęśliwy. Od tego czasu zwracaliśmy się do brzucha Kubuś. W pracy wszyscy obstawiali od początku chłopaka.
Myślę, że po spersonalizowaniu i nadaniu dziecku/brzuszkowi imienia wcześniejsze preferencje nie mają już znaczenia.

Gorzej, jak przy porodzie okaże się inaczej:-D:-D:-D

Monik czekam z niecierpliwością na wieści po wizycie u lekarza
Carioca w ustach nie miałam kolczyka, ale w nosie i łuku brwiowym to i owszem:tak::tak::tak:Szalik ma też swój wydźwięk ideologiczny:cool2:
Esch piwko na Kazimierzu zawsze:-D:tak:

reklama
Dzień dobry :-)
Jestem jestem :-)

Na wizycie było ok. Ginek zrobił USG ale jeszcze fasoleńki nie było widać. Jest to całkiem początek. Za to doktorek pocieszył i pochwalił grubą śluzówkę co wskazuje na ciąże maciczną :-) Wczorajsza beta to 301. Więc całkiem początek. Mam nadzieję że będzie ładnie rosła. Zalecenia lekarza to : leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć. Mam się oszczędzać. Na wszelki wypadek dostałam duphaston 1x1 i Lactovaginal co drugi dzień. Następna wizyta za miesiąc.
Dzisiaj zaniosłam zwolnienie do pracy i powiedziałam szefowi co i jak. Nawet ok przyjął wiadomość.

Pozdrawiam Was wszystkie bardzo :-)

Do góry